Alexander Abreu y Havana D'Primera koncert 2019-ben Magyarországon - Jegyek itt!

Kelt: 2019.02.07 kovacsad

Alexander Abreu y Havana D'Primera koncert 2019-ben Magyarországon - Jegyek itt! Alexander Abreu y Havana D'Primera koncertezik 2019. június 20-án Budapesten az Akváriumban. Jegyek itt!

A Havana D'Primera a kubai zenészek új generációjának legnépszerűbb együttese, sőt egyben bizonyítottan legkeresettebb kubai zenekara. Az Alexander Abreu által 2008-ban alapított formáció, amellett, hogy a modern, salsa-ból kifejlődött zene, más néven timba éllovasa, bebizonyította, hogy a tradicionális stílust tökéletesen lehet ötvözni az újkori hangszereléssel, amelynek legjobb példája a 2015-ben megjelent La Vuelta el Mundo albumunkon helyet kapott „Venenosa” című szerzemény, amely azóta is az egyik legnépszerűbb szám a Son műfajában. 

A 17 tagú zenekar megalakulása óta töretlen sikereket ér el.  A zenekar vezetője, és fő dalszerzője, Aleaxander Abreu, trombitás, latin Grammy-díjas művész, aki – a trombitának köszönhetően egyedi, roppant erőteljes és kifinomult – énekhangjáról és magasan képzett zenészként egyaránt ismert. Repertoárjukban megtaláljuk a salsa, jazz, funk és az afro-kubai fúziós ritmusokat is.

A zenekar fennállása óta négy stúdióalbumot bocsátott ki. A Haciendo Historia 2011-es debütáló albumának megjelenése illetve váratlanul gyors és megkérdőjelezhetetlen nemzetközi sikere után a 2012-es Pasaporte – amelynek címadó dala hetek alatt szerzett világszerte ismertséget és népszerűséget – a nemzetközi sajtóban is kedvező visszhangra talált, és az NPR hallgatói az év egyik legjobb latin zenei albumává választották. 

Az első album rögtön az első számmal tiszteleg a korábbi nagy zenészek előtt, hiszen a „Resumen de los 90” a ’90-es évek zenéje előtt tiszteleg. A „Mi Música” illetve a „Cuando el Río Suena” érzelemgazdag és kifinomult hangszerelése minden kubai zene iránt nyitott vagy azt szerető azonnal a szíve mélyén érintett. Az „Oni, Oni” dinamikája pedig azóta is töretlenül a táncosok egyik hívószava a táncparkettre. Sőt, olyan világhírű kubai táncművészek választották fellépő koreográfiáikhoz, mint Yanek Revilla és a Sabor DKY (https://www.youtube.com/watch?v=GMod4O0hfDQ) vagy Alberto Valdes és a Clave Negra.

Legutóbbi albumuk, a Cantor del Pueblo 2018 elején jelent meg, mely még ugyanabban az évben megkapta a zenekar második latin Grammy-jelölését. A „Tres Diás” az elmúlt egy évben megszakíthatatlan sikernek örvend.

Alexander Abreu y Havana D'Primera koncertezik 2019. június 20-án Budapesten az Akváriumban.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Kapunyitás: 19.00 óra

A koncert után az Akvárium Nagyhall-ban folytatódik a fiesta - egészen hajnali 3.00 óráig - és a hazai ismert salsa DJ-k mellett egy olyan kubai származású meglepetés vendég DJ is színpadra áll, aki Európa összes jelentős salsa fesztiválján megfordult már.

A zenekar tagjai: 

Alexander Abreu Manresa, trombita, ének
Amaury Peréz Rodríguez, harsona, ének
Aníbal Zurbaran Leonard, 
Aniel Tamayo Mestre, timbales
Bernado Antonio Rodríguez Menéndez (Tony), billentyű
Bruno Rogelio Nápoles Collazo (Nápoles), 
Carlos Alberto Nogera Lara, 
Carlos Luís Álvarez Guerra, harsona
Enrique Luís Pérez Prieto, ének
Guillermo del Toro Varela, konga, bongó
Harold Díaz Escobar, 
Jannnier Rodríguez Milán, percussion, ének
Keisel Jiménez Leyva, 
Orlando Jesús Vázquez Peña, trombita
Raúl Tobías Gil García (Avi), nagybőgő
Uyuni Martinez Romero, 
Yosvel Alexei Bernal Pina, 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK