ARC Plakát kiállítás 2013 - Évek óta nem tapasztalt pályázókedv volt az idei ARC-on

Kelt: 2013.09.06 MTI

ARC Plakát kiállítás 2013 - Évek óta nem tapasztalt pályázókedv volt az idei ARC-on Hosszú évek óta nem volt akkora a pályázó kedv, mint amilyen az idei, 13. alkalommal kiírt ARC plakátpályázatot jellemezte - közölte pénteken Geszti Péter, az ARC egyik alapítója a legjobb munkákból az Ötvenhatosok terén rendezett kiállítás megnyitóján.

A több mint 1400 pályaműből a zsűri által legjobbnak ítélt 125 plakátot péntektől szeptember 22-ig lehet megtekinteni a kiállításon.
   
A Mi történt velünk? című "közérzeti pályázat" fődíját Frenyó Teodórának ítélte oda a zsűri Rossz nevelés című alkotásáért. A második helyezett Szabó Eszter Judit és Kun Dávid Az nem lehet, hogy annyi… című munkája lett, a harmadiknak járó díjat Dobi Nóra és Gáspár Attila vehette át a Már megint hiányzik című plakátért.
   
Geszti Péter üdvözölte, hogy "Magyarországon még mindig léteznek olyan önállóan gondolkodó emberek, akik tudják artikulálni véleményüket", a reklámszakember véleménye szerint ez látszott a kritikát, önkritikát és humort sem mellőző beérkezett anyagokban. A szervezők szerint a pályázat címeként feltett kérdés aktualitását a rég nem tapasztalt pályázókedv is igazolja.
   
Az első három helyezés mellett különdíjakat is osztottak. Nem csak a zsűri és a szponzorok, de a látogatók is szavazhatnak kedvenc plakátjukra az ARC Facebook-oldalán (www.facebook.com/arcmagazin), az eredményt október 1-jén hirdetik ki.
   
A díjazottakról, a zsűriről és a pályázatról a kiállítás online magazinjában és katalógusában, az ARClapban lehet olvasni (www.arcmagazin.hu/arclap/).
Forrás: MTI

Ha szereted az érdekes programokat, akkor a cikk alattii kapcsolód cikkeket is érdemes megnézni!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Vicces vagy érdekes programok!
Sokan keresünk érdekes és vicces programokat. Ezeket gyűjtöttük mi most egybe!
Pálinka kóstoló Budapesten!
A Rákóczi Fejedelmi Pálinka Udvarház Pálinkaportya programjaiban Kuruc program és fejedelmi program szerepel. Magunk csapolhatunk pálinkát és még pálinkás csokit is kóstolhatunk. Számtalan program várja az érdeklődőket.
Ekével rajzolta a földbe a pápa portréját egy olasz művész
Traktorral és ekével rajzolta meg Ferenc pápa képmását a földbe szántva egy olasz művész Verona közelében - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Van Gogh Kiállítás óriás gigantikus képekkel a Vörösmarty téren! Jegyek és videó itt!
Van Gogh LIVE is lehetne a Van Gogh Alive kiállítás címe, hiszen szinte mintha csak élnének a képek, olyan érzésünk lehet. A Váci utca híres Váci1 Palotájában látható a gigantikus kiállítás.
Taxigaléria Budapesten! Taxikban láthatjuk a festők képeit!
Vígh Attila kortárs festőművész képeit tekinthetik meg hétfőtől egy hónapon át az utasok hatszáz budapesti taxiban, amelyekben táblagépek is vannak.
Popfesztivál 40 jegyek!
Eszenyi Enikő rendezésében a Vígszínház színpadán lesz látható a Popfesztivál 40. 40 éve annak, hogy 1973 márciusában a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadást.
DUPLÁZIK Janicsák Veca - Szép  szavakkal koncert a RaM Colosseumban! Jegyvásárlás itt!
Jegyek már kaphatóak Janicsák Veca 2013-as szimfónikus koncertjére. A két koncert a RaM Colosseum színpadán lesz 2013. november 30-án.
Az Olvasás éjszakája 2013
Az Olvasás éjszakája 2013. szeptember 13-án pénteken lesz. Budapest mellett Nyíregyháza, Sopron, Vác, Dunakiliti is része az akciónak.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK