Fényakrobaták az Átrium Film-Színház műsorán! Jegyek itt!

Kelt: 2013.01.15 Kovács Gergely

Fényakrobaták az Átrium Film-Színház műsorán! Jegyek itt! Lélegzetelállító árnyjáték - nemzetközi fesztivál siker után Budapesten a Negatív Varieté. A Negatív Varieté és a Fényakrobaták árnyékszínházi produkciók a Sziget Fesztivál és a Sofia Dance Week nemzetközi kortárs tánc fesztivál után budapesti helyszínre lelnek az Átriumban.

"2010-ben egy mesébe illő fordulattal kezdődött. Helyszínt kerestem az árnyékszínházi – vagy ahogy mi hívjuk, sziluett színházi – ötletem megvalósításához, a Negatív Varietéhez, amely az 1920-as, 30-as évekhez kapcsolódik. Teljesen ismeretlenül bekopogtattam a Millenáris vezetőségéhez, akik olyannyira hittek a tervezett produkció sikerében, hogy támogatóként részt vettek az előadás létrehozásában. A bemutatót övező lelkesedés eredménye volt az az Uniós hátterű megkeresés, ami egy - a felnőtt előadáshoz hasonló - gyermekeknek szóló árnyékszínházi mese létrehozásáról szólt. Ekkor született meg Bánki Gergő, színész közreműködésével a Fényakrobaták előadás. A produkciók a Sziget Fesztiválon kívül a Sofia Dance Week nemzetközi kortárs tánc fesztiválra is meghívást kaptak. Magyarországon eddig csak néhány kőszínházban, alkalomszerűen láthatta a közönség. 2012 decemberében otthonunk lesz az Átrium." – nyilatkozta az előadások sikeréről és az új megállapodásról Szépvölgyi Viktória.

2013.  február 23-án az előadás újra látható a decemberi sikerek után! Jegyek már 1000 forinttól! Onlie jegyvásárlás itt!

A produkciók ihlető forrásául Moholy-Nagy László, századforduló előtt született művész soha meg nem valósított filmforgatókönyve, A nagyváros dinamikája szolgált. Moholy fénykísérletei, fotóművészete, a Bauhaus iskolában uralkodó művészeti nézetek mind fontos háttéranyagok voltak az alkotók számára a Negatív Varieté és a Fényakrobaták előadások létrehozásánál. Élő fényképek albuma mindkét produkció, ahol a zene-tánc-film-fotó-építészet-képzőművészet határai feloldódnak és egy mesebeli világba kalauzolják el a nézőt. A produkciók koreográfiájában közreműködött Demcsák Ottó, a Győri Balett alapító tagja és Réti Anna kortárs táncos, koreográfus. Szépvölgyi Viktória értő rendezéséhez Zságer Balázs, a Zagar zenekar frontembere komponált hang kollázsokat, illetve elektro-szimfónikus zenét, a fénydíszletekről pedig a Kiégő Izzók formáció alapítója, Zádor Tamás és Garami Richárd, képzőművész, bábkészítő gondoskodtak.

Az Átriumban otthonra lelt előadások a szó minden értelmében a „helyükre kerülnek” a körúti épületben. Egyrészt, az Átrium épülete filmes vonatkozásában találóan illik a két produkciót ihlető, Moholy-Nagy László tollából az 1920-as években született filmforgatókönyvhöz, valamint a darab filmszerű látványvilágához, másrészt, maga az 1936-ban épült, Bauhausra hangolt Átrium mozi történetileg is ahhoz az időszakhoz kapcsolódik, amely az előadásokat inspirálta.

A gyermekeknek szóló Fényakrobaták című előadást 5-12 éves korú közönségnek ajánlja a társulat. Az előadás végén a közönség főszereplő, a legkisebbek a színpadon egy workshop keretében kipróbálhatják az árnyék technikát.

Fény lények, fény lényeg, lebilincselő sziluett-játék, testek ritmusos, egymásba oldódó hömpölygése a Negatív Varieté és a Fényakrobaták. Útlevél a Bauhausba 8 test elvarázsolt nyelvén!

A cikk alatti kapcsolódó cikkeket is ajánljuk a figyelmedbe!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Disney varázs show Budapesten! Jegyek itt a Disney Live Mickey's Magic Showra!
Disney Live! Mickey's Magic Show érkezik 2013-ban a Budapest Kongresszusi Központba. A Disney One Ice után itt az újabb műsor a Disneytől. Jegyek már kaphatóak!
Yamato jegyek! 2013-ban a Kongresszusi Központban!
Újra Budapesten a Yamato! Ezúttal a Budapest Kongresszusi Központ ad otthont a Yamato Gamushara című műsorának 2013 elején. A Rotyoh - The Beat On The Road Yamato koncertek 2013. április 12, 13, 14-én lesznek láthatóak. A japán dobosok műsorára már ...
Láthatatlan kiállítás Budapesten! Jegyek itt!
Egy különleges kiállítás Budapesten! Vakok várják a látogatókat! Képzeld el, hogy kialszik minden fény...
Cirkusz a javából címmel látható az új műsor a cirkszban! Jegyek itt!
Ne maradjon le Ön se a Fővárosi Nagycirkusz új műsoráról. A különleges show augusztus végéig lesz látható Budapesten.
Horrorház Budapesten! A rettegés élőben! Jegyek itt!
Vedd meg belépődet a Horrorházba! A HOUSE of HORROR BUDAPEST egy interaktív horror színház, vagy még inkább egy túra a sötétség birodalmában, amely az amerikai horror házak (haunted house), és elvarázsolt kastélyok mintájára készült. Belépő vásárlásod ne halogasd!
Csokoládé Múzeum és Kiállítás Budapesten! Jegyek itt a csoki kóstolásra!
Csokoládé kóstolás, túrák és különlegességek várják Budapesten a Csokoládé Múzeum látogatóit. Igazán jó ajándék mindenkinek. Vegye meg most a belépőjét!
Nosztalgia vasút közlekedik a Széchényi-hegyen!
2013. március 1-jén kedden a gőzvontatású nosztalgiavonatok helyett a nosztalgia motorvonati szerelvény áll forgalomba. A gőzvontatású nosztalgiavonatok téli hétvégi menetrendje szerint közlekedik.
Bőröndmese musical a RAM Colosseumban! Jegyek itt!
2013-ban a RAM Colosseumban a Mesemusical főszerepben Patai Annával.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK