HERO-in - drogprevenciós lézer show indul 2018-ban is!

Kelt: 2018.03.01 Kovács Gergely

HERO-in - drogprevenciós lézer show indul 2018-ban is! Csoportos élményfeldolgozása művészetterápián keresztül.

A program címe a legismertebb drog, a heroin és az angol hero=hős betűjátéka, utalva arra, hogy légy életed hőse tisztán, önmagadban, drog nélkül.

Kortünet, hogy a drog egyre fiatalabb korosztályokat ér el. A tudatmódosító szerek, olcsó szintetikus drogok elérték azt a növekedésben lévő generációt, akik számára a drogfogyasztás visszafordíthatatlan negatív pszichés és fizikai folyamatokat indít el. A mozaikcsaládokban élő gyermekek számára különösen nehéz a különböző értékrendekkel bíró családok között minden oldalon helyt állni, jó mintákat találni. Számukra, gyermekként igen nagy kihívás megtalálni a valódi értéket a szétváló családok különböző értékrendjei között, a teljesítményorientált iskolában, a barátok között és korunk médiája által sugárzott, szinte elvárt ideális világ képében. A lézer-show, mint kulturális és kommunikációs mód teljes mértékben megfelel ennek a korosztálynak. Ez a technika, mint vizuális élmény, elsősorban a képi feldolgozásért, téri gondolkodásért, kreativitásért felelős jobb agyféltekét mozgatja meg, így felkelti és fenntartja érdeklődésüket, figyelmüket, motivációjukat a befogadásra. A jobb agyfélteke ezen túl az érzelmek tárhelye is, ahol a jelenben megélt érzelmekhez - élményekhez a tudattalanban tárolt és disszociált lelki tartalmakat társítja. amikhez a tudatos, racionális bal agyféltekének nincs, vagy csak részlegesen van hozzáférése. A lézer-show okozta hatás aktiválja, megérinti, és aktiválja is a sokféle jelenben és múltban megélt tartalmakat.

A show után képzett szakemberekkel, az élményeket feldolgozzuk művészetterápián keresztül. Az alkotó tevékenység adta sikerélmény segít az önbecsülés helyreállításában, a pozitív énkép beállításában. Megfelelő tanári irányítással mindenkit könnyen rá lehet vezetni a művészeti kifejezés útjára. A képzőművészet kifejezőeszközei olyan széleskörűek, hogy mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Még nem találkoztunk olyan gyerekkel, akit ne sikerült volna „bemozdítani” az alkotó tevékenységbe.

A programról a www.fenyszinhaz.hu oldalon további információkat talál!

Videó:
 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Minden bulizó fiatalnak látnia kell!
10 nap alatt 10 millió ember látta a videót, amit minden fiatalnak látnia kellene. Egy videó arról, hogyan kábítják el a fiatalokat a bulikban.
Egy videó amit minden fiatalnak látnia kell!
Az alkohol és az energiaital keverékének veszélyeit kevesen ismerik. Erről készített videót a Riport TV, amit most mi is megosztunk.
Két hétre INGYENES lesz a Szépművészeti Román csarnoka!
Több mint hetven év után először lesz látható a Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnoka.
Ingyen kávézhatunk 1 napig! A kávézók országos listája itt!
Az ország több kávézójában is ingyen kávét kaphatunk 2018. március 21-én a Julius Meinl által a Költészet Világnapja alkalmából indított, rendhagyó kezdeményezés részeként.
We Will Rock You musical 2018-ban Budapesten a BOK Csarnokban - Jegyek itt!
A Queen dalokból készült We Will Rock You musical 2018 májusában ismét Budapesten a BOK SYMA Csarnokban lesz látható. Jegyvásárlás itt!
Március 15-i programok 2018-ban!
Ingyenes programokkal várnak mindenkit. Közlekedésbiztonsági játékok, történelmi séta, kézműves foglalkozások,
István, a király turné 2018 - Debrecen, Veszprém, Zalaegerszeg, Pécs, Szombathely - Jegyek itt!
István, a király turné 2018 - Debrecen, Veszprém, Zalaegerszeg, Pécs, Szombathely - Jegyek itt!
X-Trial World Championship Budapest - NYERJ 2 JEGYET!
2018. március 29-én a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a különleges shownak.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK