Ingyenes és kimondottan a Z generációra szabott segítség a matek érettségihez!

Kelt: 2018.03.27 Kovács Gergely

Ingyenes és kimondottan a Z generációra szabott segítség a matek érettségihez! A különleges oktató anyagon túl, ingyenesen érhető el az elmúlt 5 év összes középszintű matek érettségijének részletes lépésről lépésre történő megoldása tippekkel és kiegészítő magyarázatokkal.

Már csak egy hónap van hátra a 2018-as matematika érettségi időpontjáig. A felkészülés nagyon sok diák számára szörnyű kínlódást jelent, sokan pedig csak most kezdenek majd hozzá a 4 éves anyag átismételéséhez. Egy újdonság most közel 80 ezer érettségizőnek segíthet a matematika érettségi előtt. Egy új fejlesztésnek köszönhetően ugyanis az ország egyik vezető e-learning oldala, a mateking.hu kényelmes megoldást talált az érettségi előtti ismétlés problémájára. Ingyenesen elérhető leckéket tettek közzé, amelyekben az elmúlt 5 év összes középszintű matek érettségijének részletes lépésről lépésre történő megoldása található tippekkel és kiegészítő magyarázatokkal. Emellett egy rendkívül jól eltalált tananyag áttekintő is segíti a diákokat és tanáraikat a nagy hajrában.

2018. május 8-án középiskolások ezrei adnak számot matematikatudásukról az érettségi feladatlapokon. Sokan amúgy sem szeretik annyira a matekot, és most négyévnyi tétel és definíció nyomasztó réme tornyosul föléjük, nem is beszélve a sok apró trükkről, amit régen még tudtak, de most honnan is lehetne ezeket gyorsan és jól rendszerezve újra átnézni? 

A diákok közül ilyenkor sokan veszik igénybe felkészítő tanárok segítségét, azonban a hazánkban is egyre jobban terjedő e-learning segítségével is trenírozhatják magukat. Számos ilyen webes fejlesztés született az elmúlt években, melyek egyre színvonalasabb tananyagokat és oktatási megoldásokat vonultatnak fel. Közülük az egyik legnépszerűbb a mateking.hu, amelyet kimondottan a Z generáció igényei szerint fejlesztettek, tabletre és mobilra optimalizált felületén látványos szemléltetésekkel és egyszerű magyarázatokkal segítenek rendszerezni a matek érettségi előtti nagy hajrában a középiskolában tanultakat.

Nagy kihívás 4 év teljes matematika anyagát rendszerezni a diákok fejében úgy, hogy jól áttekinthetően láthatóak legyenek a különböző témakörök és minden témakörben gyorsan és egyszerűen kiderüljön, mi az, amit kell(ene) tudni. Ez a diákoknak és a tanároknak is egy nehéz időszak. Ebben tud most hatalmas segítségükre lenni az a rendkívül jól eltalált új fejlesztés, ami egy tananyag-áttekintő segítségével minden, az érettségin előforduló  témakört rövid, maximum 5-10 percet igénybe vevő egyszerű és szemléletre magyarázatokon keresztül mutat be a Z generáció nyelvén, könnyen érthető egységekben.

"A mateking.hu-n mindig olyan példákat használunk, amelyek egyértelműen világítanak rá az adott témára és lehetséges buktatóira. Gyakorlatias, kézzelfogható, életszerű feladatokon át, megfelelő ütemben halad előre a tananyag. Tréfás magyarázataival pedig kizökkent a száraz tanulnivalóból” – mondja Mosóczi András, a weboldal ötletgazdája.

Egyik hatalmas előnye, hogy minden ott van egyben, vagyis nincsenek benne olyan lehangoló kijelentések, hogy „hát ezt elvárható lenne tudni, hiszen mindenki tanulta" meg hasonlók. Abból indul ki ugyanis, hogy biztos ami biztos, mindent elmagyaráz. Mivel az érettségi feladatai kicsit máshogyan kérdeznek rá a már megszokott matematikai összefüggésekre, - néha egészen szokatlan, meglepő módon - ezért, ha valaki sikeres érettségit szeretne tenni, mindenképpen érdemes a felkészülés során megoldania pár korábbi feladatsort, illetve megnézni azok megoldását, hogy megfelelően ráhangolódjon az érettségi stílusára.

A háromszoros Év Honlapja díjas, 80 ezer felhasználójával hazánk egyik legnépszerűbb oktató oldalának számító mateking.hu az érettségire külön aloldalt jelentetett meg. A felkészítő itt érhető el: https://www.mateking.hu/kozepiskolai-matek

A weboldalon ezen felül teljesen ingyenesen érhető el az elmúlt 5 év összes középszintű matek érettségijének részletes lépésről lépésre történő megoldása tippekkel és kiegészítő magyarázatokkal. Az érettségi feladatai ugyanis kicsit máshogy kérdeznek rá a már megszokott matematikai összefüggésekre, néha szokatlan, meglepő módon. Ezért, ha valaki sikeres érettségit szeretne tenni, mindenképpen érdemes a felkészülés során megoldania pár korábbi feladatsort, illetve megnézni azok megoldását, hogy megfelelően ráhangolódjon az érettségi stílusára. 

A mateking.hu érettségi felkészítője itt érhető el: https://www.mateking.hu/kozepiskolai-matek 

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreinket sem, ahol további érdekességeket találhatsz!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Rákszűrő okostelefon alkalmazás! Szánj rá 2 percet! Letöltés itt!
Már életet mentett a Pécsi Tudományegyetem mobilos rákszűrő alkalmazása. A LungScreen minden okostelefonra letölthető! A tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés Magyarországon. A daganat szűrés egy részét segítheti az új applikáció.
Helpi néven indult egy új mindenkinek hasznos Facebook közösség!
Mindenkinek szüksége van olykor 1-1 dologban baráti segítségre. Bútor pakolás, elugrani a postára, egy fuvarra, stb. Erre nyújt megoldást az új Facebook csoport.
Minden bulizó fiatalnak látnia kell!
10 nap alatt 10 millió ember látta a videót, amit minden fiatalnak látnia kellene. Egy videó arról, hogyan kábítják el a fiatalokat a bulikban.
Egy videó amit minden fiatalnak látnia kell!
Az alkohol és az energiaital keverékének veszélyeit kevesen ismerik. Erről készített videót a Riport TV, amit most mi is megosztunk.
Buborékbár nyílt Budapest felett!
A Popup Bubble Bar látogatói három különböző stílusban kialakított buborékban kapcsolódhatnak ki a vendégek, miközben a főváros legegyedibb panorámájában gyönyörködhetnek a felhők felett.
INGYEN látogatható a Kőbányai víztározó a Víz Világnapján! REGISZTRÁCIÓ ITT!
Különleges programmal várja az érdeklődőket a Fővárosi Vízművek 2019-ben is.
Énekesnőt keres a Recirquel társulat!
Énekesnőt keres a Recirquel társulat!
Valahol Európában musical a Városmajori Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A Valahol Európában musical 2019. augusztus 6-7-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz látható Varga Viktor rendezésében. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK