Ingyenes filmvetítések és palacsinta kóstolás Budapesten!

Kelt: 2018.03.22 MTI

Ingyenes filmvetítések és palacsinta kóstolás Budapesten! Számtalan érdekes és ingyenes programmal várnak minden érdeklődőt március 24-én.

A Budapesti Francia Intézet csapata örömmel vár mindenkit március 24-én, szombaton a Francia Intézet ingyenes nyílt napján.

Felnőtteknek és gyerekeknek szóló francia nyelvórák, kreatív foglalkozások, filmvetítés, digitális könyvtárbemutató, a franciaországi ösztöndíj-lehetőségekről szóló tájékoztató is lesz a Francia Intézet nyílt napjának programjai között szombaton.

A 18. Frankofón Fesztivál keretében a Budapesti Francia Intézet szombati nyílt napján az intézet bemutatja új tagsági kártyáját, az IFPass-t is, amely egyrészt a frankofón közösséghez való tartozást fejezi ki, másrészt áprilistól a Francia Intézet programjainak látogatásához és szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges belépő lesz - közölte az intézet az MTI-vel. Ezen a napon a Fő utcai épületben az IFPass kereskedelmi és kulturális intézményi partnerei is bemutatkoznak, így az idelátogatók közvetlenül értesülhetnek a kártyával igénybe vehető kedvezményekről. 

A nyílt napra a Francia Intézetbe látogat Bernard Cerquiglini francia nyelvész, a TV5 Monde Merci, Professeur! című televíziós programjának műsorvezetője, aki a Latitudes könyvesboltban válaszol az előzőleg feltett francia nyelvtani és helyesírási problémákat érintő kérdésekre.

A Médiatárban hangszerkészítő kreatív foglalkozást és közös zenélést tartanak a gyerekeknek, délután pedig az Intézet mozitermében a Párizsi mumus című animációs film magyar nyelvű változatát vetítik.

A Café Dumas-ban kanadai juharszirupos palacsintát lehet kóstolni, a zenei aláfestésről egész nap DJ Maandjet gondoskodik, a résztvevők között pedig idén is értékes nyereményeket sorsolnak ki. A fődíja egy 40 órás francia nyelvtanfolyam a Budapesti Francia Intézet nyelviskolájában.

A nyelvtanulás iránt érdeklődők számos nyelvi programon vehetnek részt, például szintfelmérő segítségével tesztelhetik franciatudásukat, bemutatóórákon próbálhatják ki a Francia Intézet nyelviskolájának oktatási módszereit, személyesen találkozhatnak a tanárokkal, valamint előadások keretében kaphatnak tájékoztatást a nemzetközi francia nyelvvizsgákról is. 

Délután Julien Duvivier Hölgyek öröme című, 1930-as filmjének kockái alá Jean Yves Leloup DJ és hangmester kever élőben a film eredeti zenéjének és a dzsessz motívumainak felhasználásával különleges hangzásvilágú zenét. A Hölgyek öröme Julein Duvivier utolsó némafilmje, amelyet a közelmúltban kiváló minőségben restauráltak. A filmet a francia rendező pályája csúcsaként tartják számon, akinek akkor már számos művészi eszköz állt rendelkezésére Zola regényének adaptálására. A zeneszerző és DJ, Jean-Yves Leloup a RadioMentale duóval mintegy 15 éve kezdte a némafilmklasszikusok zenei újraértelmezését. Az avantgárd hagyományt követve egyedi, modern filmzene születik, amely érzékletesen fejezi ki a narráció és a szereplők érzelmi változásait.

A nyílt nap programjai ingyenesen látogathatók.

NYERJ MOZIJEGYET! Részletek IDE KATTINTVA A JÁTÉK menüben.

Ha nem akarsz lemaradni a hasonlóan jó programokról, akkor csatlakozz a Programajánló oldalhoz!Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Sárga szalag a kutya pórázon? Miért?
Egyre több gazdi köt sárga szalagot a kutya nyakörvére vagy a pórázra. Ezzel jelezve a többi embernek. Azonban nem mindenki tudja, hogy mit jelöl a sárga kendő, szalag vagy masni.
Bormozi nyílt Magyarországon!
Megnyílt az első bormozi Magyarországon. Borozás a vászon előtt a dél-balatoni Kristinus Borbirtok bormozijában, a Vinocinoban.
Hófehérke musical országos turné! Jegyek és helyszínek itt!
Tatabánya, Győr, Veszprém, Budapest, Pécs, Debrecen, Kaposvár, Szombathely, Sopron, Eger, Jászberény, Békéscsaba, Miskolc, Nyíregyháza lesz az országos turné állomásai között.
Korál koncert 2018-ban az Arénában a 40 éves jubileum alkalmából - Jegyek itt!
A 40 éves jubileumi Korál koncert 2018. május 5-én Budapesten a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre.
VIRSKY turné 2018 - Jegyek, jegyárak, helyszínek itt!
A Moiseyev Táncegyüttes nagy ellenfele a VIRSKY táncegyüttes, ami Magyarországon turnézik 2018-ban. Az országos turnéra már árulják a jegyeket.
Dés László koncert turné 2019-ben - Jegyek itt!
Százhalombatta, Salgótarján és még számos város koncerttermeiben koncertet ad Dés László 2018-ban. Jegyek és helyszínek itt!
Lord of the Dance 2019 - Magyarországi turné - Jegyek és helyszínek itt!
A Lord of The Dance 2019 júniusában Budapest, Szeged, Szombathely és Tokaj arénáiban várja a közönséget! Jegyvásárlás itt!
Buborékbár nyílt Budapest felett!
A Popup Bubble Bar látogatói három különböző stílusban kialakított buborékban kapcsolódhatnak ki a vendégek, miközben a főváros legegyedibb panorámájában gyönyörködhetnek a felhők felett.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK