INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt!

Kelt: 2019.02.21 Kovács Gergely

INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt! A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen a Víz világnapja 2019-es programjainak alkalmából nyíltnapot tart a Fővárosi Csatornázási Művek.

A Fővárosi Csatornázási Művek idén is megnyitja szennyvíztisztító telepeinek kapuit az érdeklődő diákok és a lakosság előtt a Víz Világnapja alkalmából. A látogatók ezen a napon ismerkedhetnek meg a szennyvíztisztítás folyamatával és a legkorszerűbb hazai technológiával. A nagyközönség számára március 23-án, szombaton tart nyitva a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep.

Ma már egyre többen tudják, hogy a tiszta vizet a Föld számos pontján milliók nélkülözik, és hogy a Föld vízkészleteinek megóvása közös feladatunk. Kevesen látják ugyanakkor, hogy az elhasznált, az otthonokból távozó szennyvíz milyen összetett, hosszas tisztítási folyamat után juthat vissza a természetbe. A csaknem kétmilliós  Budapesten nap mint nap keletkező nagy mennyiségű szennyvizet például a legkorszerűbb tisztítási eljárást követően, színtelen, szagtalan, tiszta folyadékként engedi vissza az élő vízbe, a Dunába a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM).
Annak érdekében, hogy a közös felelősséget minél többen átérezhessék, és hogy bemutassák a szennyvíz megtisztításának folyamatát, a Fővárosi Csatornázási Művek idén is nyílt napokat tart.
 
A telep legfőbb érdekessége a botanikus kertekre hasonlító „Élőgépek” technológia és a szennyvízből biogázt termelő üzem.

ONLINE JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA!

A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen számtalan érdekes programról olvashatsz.
 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Kicsi Gesztenye Klub 2019 - Turné helyszínek és jegyek itt!
A Minimax népszerű sorozata most országos turnéra indul. 2019-ben többek között Budapest, Tatabánya, Siófok, Nagykanizsa, Baja és Kaposvár is sorra kerül. A kaland folytatódik. Liza és barátai koncert hangulatban várnak. Az előadások listája, ...
A Mézga család színpadi változata 2019-ben országos turnéra megy - Jegyek és helyszínek itt!
A Mézga család zenés vígjáték Budapest, Győr, Dunaújváros, Miskolc, Eger, Gödölő, Keszthely, Szekszárd, Veszprém, Szeged, Szombathely,Békéscsaba, Debrecen színpadain elvenedik meg többek között Magyar Attila, Szacsvay László, Balázs Andrea, ...
Omega koncertek 2019 - Jegyek az Omega Tűzvihar koncert turnéra itt!
Már most meghírdetésre kerültek az Omega koncertek 2019-es Tűzvihar turné állomásai. Az Omega Tűzvihar koncert turné Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Sopron, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc arénáiban biztosan látható lesz. Jegyek itt!
1 napra INGYENES a Vasúttörténeti Park!
2019 júliusában 1 napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Ráadásul hétvégén. Érdemes hát ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába.
Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni -Jegyek itt!
Budapesten a Leonardo da Vinci kiállítás. Az interaktív kiállításon VR szemüveg, makettek és a 23 leghíresebb festményének reprodukciója is várja az érdeklődőket.
Ed Sheeran életrajzi könyv jelent meg! NYERD MEG!
Sean Smith írt könyvet Ed Sheeran életéről Egyetlen dal volt, amely mindent megváltoztatott – és amelyben Taylor Swift keze is benne volt egy kicsit.
Strandok Éjszakája 2019 - Helyszínek listája itt!
2019. július 26-án jön a Strandok Éjszkája. Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre.
Kicsi Gesztenye Klub koncert 2019-ben Budapesten - Jegyek itt!
A Kicsi Gesztenye Klub 2019. október 12-13-án Budapesten az Újpesti Rendezvénytér színpadán lesz látható. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK