INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt!

Kelt: 2019.02.21 Kovács Gergely

INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt! A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen a Víz világnapja 2019-es programjainak alkalmából nyíltnapot tart a Fővárosi Csatornázási Művek.

A Fővárosi Csatornázási Művek idén is megnyitja szennyvíztisztító telepeinek kapuit az érdeklődő diákok és a lakosság előtt a Víz Világnapja alkalmából. A látogatók ezen a napon ismerkedhetnek meg a szennyvíztisztítás folyamatával és a legkorszerűbb hazai technológiával. A nagyközönség számára március 23-án, szombaton tart nyitva a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep.

Ma már egyre többen tudják, hogy a tiszta vizet a Föld számos pontján milliók nélkülözik, és hogy a Föld vízkészleteinek megóvása közös feladatunk. Kevesen látják ugyanakkor, hogy az elhasznált, az otthonokból távozó szennyvíz milyen összetett, hosszas tisztítási folyamat után juthat vissza a természetbe. A csaknem kétmilliós  Budapesten nap mint nap keletkező nagy mennyiségű szennyvizet például a legkorszerűbb tisztítási eljárást követően, színtelen, szagtalan, tiszta folyadékként engedi vissza az élő vízbe, a Dunába a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM).
Annak érdekében, hogy a közös felelősséget minél többen átérezhessék, és hogy bemutassák a szennyvíz megtisztításának folyamatát, a Fővárosi Csatornázási Művek idén is nyílt napokat tart.
 
A telep legfőbb érdekessége a botanikus kertekre hasonlító „Élőgépek” technológia és a szennyvízből biogázt termelő üzem.

ONLINE JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA!

A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen számtalan érdekes programról olvashatsz.
 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Kicsi Gesztenye Klub 2019 - Turné helyszínek és jegyek itt!
A Minimax népszerű sorozata most országos turnéra indul. 2019-ben többek között Budapest, Tatabánya, Siófok, Nagykanizsa, Baja és Kaposvár is sorra kerül. A kaland folytatódik. Liza és barátai koncert hangulatban várnak. Az előadások listája, ...
A Mézga család színpadi változata 2019-ben országos turnéra megy - Jegyek és helyszínek itt!
A Mézga család zenés vígjáték Budapest, Győr, Dunaújváros, Miskolc, Eger, Gödölő, Keszthely, Szekszárd, Veszprém, Szeged, Szombathely,Békéscsaba, Debrecen színpadain elvenedik meg többek között Magyar Attila, Szacsvay László, Balázs Andrea, ...
Omega koncertek 2019 - Jegyek az Omega Tűzvihar koncert turnéra itt!
Már most meghírdetésre kerültek az Omega koncertek 2019-es Tűzvihar turné állomásai. Az Omega Tűzvihar koncert turné Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Sopron, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc arénáiban biztosan látható lesz. Jegyek itt!
Ingyen kávézhatunk országszerte egy versért cserébe! Kávézók listája itt!
Az ország több kávézójában is ingyen kávét kaphatunk 2019. március 21-én a Julius Meinl által a Költészet Világnapja alkalmából indított, rendhagyó kezdeményezés részeként.
INGYENES koncertet ad a Magna Cum Laude és Demjén Ferenc!
Az erős kezdésről a májusi szezonnyitón Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude és a Supernem gondoskodik egy háromnapos - nem mellesleg ingyenes - szuperhétvégén május 17 és 19. között.
Országos turnéra indul a Kiev City Balett Rómeó és Júlia balettje - Jegyek és helyszínek itt!
Budapest, Győr, Debrecen, Zalaegerszeg, Szekszárd, Hódmezővásárhely,Miskolc, Veszprém, Gödöllő, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Tatabánya legnagyobb színháztermeiben lesz látható a Kijevi Balett Rómeó és Júlia Balettje. Jegyek a Kiev City Balett ...
Moziünnep 2019 - Mozizz 690 forintért!
Mamma Mia 2, BÚÉK, Aquaman, Instant család, Csillag születik, Bohém Rapszódia, Johnny English újra lecsap, Solo - Egy Star Wars-történet, Pókember: Irány a Pókverzum, Ocean's 8 - Az évszázad átverése és még számtalan film a listán.
NYERJ 4 fős családi jegyet a Vízipók-csodapók filmre!
A Víz Világnapja alkalmából 2019. március 23-án 10 órától a Vizipók-csodapók egész estés film változata az Urániában! A filmet követően játékos előadás következik a WWF Magyarország szervezésében.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK