INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt!

Kelt: 2019.02.21 Kovács Gergely

INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt! A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen a Víz világnapja 2019-es programjainak alkalmából nyíltnapot tart a Fővárosi Csatornázási Művek.

A Fővárosi Csatornázási Művek idén is megnyitja szennyvíztisztító telepeinek kapuit az érdeklődő diákok és a lakosság előtt a Víz Világnapja alkalmából. A látogatók ezen a napon ismerkedhetnek meg a szennyvíztisztítás folyamatával és a legkorszerűbb hazai technológiával. A nagyközönség számára március 23-án, szombaton tart nyitva a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep.

Ma már egyre többen tudják, hogy a tiszta vizet a Föld számos pontján milliók nélkülözik, és hogy a Föld vízkészleteinek megóvása közös feladatunk. Kevesen látják ugyanakkor, hogy az elhasznált, az otthonokból távozó szennyvíz milyen összetett, hosszas tisztítási folyamat után juthat vissza a természetbe. A csaknem kétmilliós  Budapesten nap mint nap keletkező nagy mennyiségű szennyvizet például a legkorszerűbb tisztítási eljárást követően, színtelen, szagtalan, tiszta folyadékként engedi vissza az élő vízbe, a Dunába a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM).
Annak érdekében, hogy a közös felelősséget minél többen átérezhessék, és hogy bemutassák a szennyvíz megtisztításának folyamatát, a Fővárosi Csatornázási Művek idén is nyílt napokat tart.
 
A telep legfőbb érdekessége a botanikus kertekre hasonlító „Élőgépek” technológia és a szennyvízből biogázt termelő üzem.

ONLINE JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA!

A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen számtalan érdekes programról olvashatsz.
 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Kicsi Gesztenye Klub 2019 - Turné helyszínek és jegyek itt!
A Minimax népszerű sorozata most országos turnéra indul. 2019-ben többek között Budapest, Tatabánya, Siófok, Nagykanizsa, Baja és Kaposvár is sorra kerül. A kaland folytatódik. Liza és barátai koncert hangulatban várnak. Az előadások listája, ...
A Mézga család színpadi változata 2019-ben országos turnéra megy - Jegyek és helyszínek itt!
A Mézga család zenés vígjáték Budapest, Győr, Dunaújváros, Miskolc, Eger, Gödölő, Keszthely, Szekszárd, Veszprém, Szeged, Szombathely,Békéscsaba, Debrecen színpadain elvenedik meg többek között Magyar Attila, Szacsvay László, Balázs Andrea, ...
Omega koncertek 2019 - Jegyek az Omega Tűzvihar koncert turnéra itt!
Már most meghírdetésre kerültek az Omega koncertek 2019-es Tűzvihar turné állomásai. Az Omega Tűzvihar koncert turné Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Sopron, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc arénáiban biztosan látható lesz. Jegyek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2019 - Országos turné - Jegyek és helyszínek itt!
A Pál utcai fiúk című musical óriási sikert aratott és azonnal közönségkedvenc lett így számos vidéki színház is színpadra állította. A Pál utcai fiúk musical 2019-es előadásaira már kaphatóak a jegyek!
A Mézga család 2019-ben Budapesten a MOM Kuturáis Központban - Jegyek itt!
A Mézga Család zenés vígjáték 2019 őszéig Budapesten a MOM Kulturális Központban is lesz látható. Jegyek itt!
Egri csillagok musical az Arénában - NYERJ JEGYET!
Az Egri Csillagok musical 2019. május 26-án Budapesten a Papp László Sportarénában lesz látható! Részletek, szereplők és jegyek itt!
Ilyen a zenélő út Magyarországon! VIDEÓ ITT!
A Republic egyik legismertebb slágere csendül fel az új különleges aszfalt burkolattal ellátott magyarországi úton.
Queen szimfónikus koncert Budapesten az Arénában - Jegyek a Queen Rock and Symphonic Showra itt!
Budapestre érkezik a Queen esszenciáját a maga monumentalitásában tökéletesen életre keltő Queen Rock and Symphonic Show 2019. december 19-én a Papp László Budapest Sportarénába. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK