Kormorán - Új időszámítás koncert 2018-ban! Ingyenes jegyek itt!

Kelt: 2018.11.30 Kovács Gergely

Kormorán - Új időszámítás koncert 2018-ban! Ingyenes jegyek itt! A Duna Palota színházterme ad otthont 2018. december 21-én a különleges koncertnek, ahol az úh CD-ről is hallunk majd dalokat.

A zenekar idén decemberben ismét új albummal jelentkezik, melynek alapvető mondanivalóját a címadó dal fejezi ki: Új időszámítás.

 Új időszámítás kezdődik a zenekar, hazai közélet, a hazai könnyűzene történetében. Koltay Gergely zenekarvezető szövegeiben három fontos sarokpontot lehet érezni. Család, haza, nemzet! A zenei szöveget a Kormorán által alapított folk-rock zenei stílus adja, melyben fellelhetők a népzene elemei, harmóniavilága, hangszerei, ötvözve a rock erőteljes hangzásvilágával.

Az idén 42 éves együttes mai formációja kilenc éve dolgozik együtt. Énekeseik Vadkerti Imre és Fehér Nóra ikonikus alakjai lettek időközben a hazai zenei és színházi életnek. Szűts István billentyűs-zeneszerzővel több mint 30 éves kapcsolata van Koltay Gergely alapítónak. Gáspár Álmos székelyföldi hegedűs a Honfoglalás zenei felvételeinél kapcsolódott a zenekar munkájába, Zsoldos Tamás a hazai könnyűzenei élet legendás basszusgitárosa a csapat oszlopos tagja. Karácson Zsolt ütőhangszeres, a ritmusok varázslója, míg Szekeres Zoltán a fiatalságot és az őserőt szimbolizálja gitárjátékával. 

A Kormorán december 21-én a Duna Palota színháztermében, az Esztrád Színház rendezésében tartja hagyományos év végi hangversenyét, mely egyben az új album bemutatója is. Az esemény vendége a Varga család: Varga Miklós és ikergyermekei Szabolcs és Vivien, akikhez sok éves zenei szállal kötődik a Kormorán. A hangverseny alkalmat ad a „Kormorán Örökös Tagja” díj és az ezzel járó arany medál átadására is.

A 120 percre tervezett műsorban természetesen megszólalnak ismert Kormorán slágerek melyeket, a „közönség” jól ismer és minden alkalommal együtt énekel a csapattal. 

Koltay Gergely szóhasználatával nem közönség, hanem közösség, hiszen egy-egy hangversenyen érezhetően egy lelki közösségé alakul a színpad és a nézőtér. Talán ez a Kormorán küldetése!

Az exkluzív hangversenyre csak regisztrációval lehet jelentkezni, hiszen a belépés díjtalan. Részletek itt!

A koncertről kép és hangfelvétel készül, amit januártól lehet megvásárolni és várhatóan a közszolgálati Magyar Televízió adásában az év első felében meg lehet tekinteni.

Az „ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS” zenei és szövegi tartalma, mondanivalója, hasonlóan a két évvel ezelőtt megjelent albumhoz, a mai világ súlyos problémáira irányítja a figyelmet, a maga félig költői, félig hétköznapi nyelvezetével. 

Ahogy Koltay megfogalmazta egyszer: A múlt hagyományaira alapozva a mához kell szólni, de jövőt kell építeni. Ez a Kormorán új időszámítása!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Omega kiállítás nyílik!
A 950 négyzetméternyi beépített területű tárlaton képeket, posztereket, az együttes tagjainak személyes tárgyait, ruháit, hangszereit láthatja majd a nagyközönség egészen jövő májusig. Az Omega kiállítás turnéra is indul majd.
Omega koncertek 2019 - Jegyek az Omega Tűzvihar koncert turnéra itt!
Már most meghírdetésre kerültek az Omega koncertek 2019-es Tűzvihar turné állomásai. Az Omega Tűzvihar koncert turné Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Sopron, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc arénáiban biztosan látható lesz. Jegyek itt!
INGYEN utazhatnak a gyerekek a Gyermekvasúton 2 napig!
Megéri télen is felkeresni a budapesti kisvasutat. Különleges akcióval készülnek ugyanis február utolsó hétvégéjén.
Ingyenes színházjegy és cirkuszjegy is lesz a Lázár Ervin programban!
A kultúrstratégiai célhoz kapcsolódóan a kormány létrehozza a Lázár Ervin programot, amely szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az ...
Homokszobor Fesztivál Magyarországon!
Ingyenes lesz a fesztivál a tervek szerint. 2019-ben Homokszobor Fesztivált terveznek Magyarországon, amin több szobor is látható lesz.
INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt!
A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen a Víz világnapja 2019-es programjainak alkalmából nyíltnapot tart a Fővárosi Csatornázási Művek.
Moments mozihét 2019
2019. február 28-tól újra Moments Mozihét lesz Budapesten. A legnépszerűbb filmek kedvezményes áron a Sugár Moziban.
Fenyő Miklós koncert 2019-ben a Margitszigeten - Jegyek itt!
Fenyő Miklós koncertje 2019. augusztus 31.-én Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK