PILOBOLUS - SHADOWLAND 2012 Budapesten! Jegyek itt!

Kelt: 2012.01.13 Kovács Gergely

PILOBOLUS - SHADOWLAND 2012 Budapesten! Jegyek itt! Pilobolus presents: SHADOWLAND a Budapest Kongresszusi Központban 2012. február 28.-március 4. között. Jegyeit már megvásárolhatja a lenti linken.

Mikor alakult a Pilobolus Tánctársulat? Sokan kérdezik, hiszen hihetetlen, hogy ezt a zseniális showt nem látták még. Nos a társulat 31 éve vagyis 1971-ben alakult.

Az újságok világszerte dícsérik a showt.
“A Shadowland elnémít. Csodálatos, megérintő és teljesen váratlan élményt nyújtottak.”
—Stuttgarter Zeitung

“Egy teljesen új show. A Shadowland kétség kívül az évad legsikeresebb színházi eseménye.”
—Absolute Madrid

“A régi jó árnyjátékból egy óriás vásznon mega-élményt kreáltak, mely lázba hozta az egész világot”
—    BILD Berlin/Brandenburg

“Ez a show egy ragyogó művészi munkává ötvözi a színház, az akrobatika, a tánc, a költészet és a pop elemeit.”
—    Berliner Morgenpost

“A kezdetektől fogva a Pilobolus magába foglalta a metamorfózist. Mi láttuk a testi valóságot és az illúziót is. A testek képekké váltak és az egyik kép a másikba olvadt költőien és megmagyarázhatatlanul.
— Alistair MacCaulay, The New York Times

A Pilobolus Táncszínház 2012 februárjában Budapestre érkezik, hogy Shadowland című műsorával elkápráztassa a magyar közönséget is. A Shadowland jelenleg Európa és az Egyesült Államok legsikeresebb, legdivatosabb és legtöbb jegyet eladó színpadi produkciója. A Shadowland 2010-ben meghódította Európát. Bécsben és Németország számos nagyvárosában pár nap alatt fogytak el a belépőjegyek. (A júliusi bécsi előadásokra 2 nap alatt mind a 8 előadásra az összes jegy elkelt.)

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS és JEGYÁRAK a budapesti koncertre ide kattintva!

A SHADOWLAND a Pilobolus társulat eget és földet megrengető új előadása, mely részben árnyjáték, részben tánc, részben cirkusz és részben koncert. A Pilobolus a maga nemében az első ilyen típusú előadás, melyet világ körüli turnéra vittek. A Shadowland számos, különböző nagyságú és alakú mozgó vászon segítségével teremt egész estés előadást, mely egyesíti az árnyék-képmásokat és a vászon előtti koreográfiát.
A történet szürreális utazás egy tinédzser lány érzékeny világában, mely a SpongyaBob című animációs sorozat írója, Steven Banks közreműködésével íródott.

A Shadowland a Pilobolus sok éves kísérletezése során jött létre. Az eredmény a Pilobolus jellegzetes stílusának és az újmédia innovatív alkalmazásának ötvözete.
A Pilobolus ezzel a sajátos technikával már készített egy reklámfilmet a Hyundainak, majd 2007-ben elbűvölte az egész világot, amikor az Oscar-díjátadáson előadta egyedi műsorát. A legjobb film díjára jelölt alkotások ikonikus képi világát mutatták be.

A Shadowland története.
Este. Egy kis ház egy kis utcában. Egy tinédzser lány aludni készül. Függetlenségre vágyik, de a szülei még kicsinek tartják. Az álmaiba menekül. Elalszik és arra ébred, hogy árnyéka a hálószoba fala mögött önálló életre kel. A szoba fala hirtelen fordul egyet, és csapdába ejti őt a másik oldalon. Nem tud elmenekülni, felfedező útra indul Shadowlandben, és keresi a kiutat. Furcsa teremtmények jelennek meg útja során – néha komikusak és gonoszak, fenyegetőek és csábítóak. Egy  őrült szakács megpróbálja belefőzni őt a levesbe, egy óriási kéz kutyává változtatja és a kentaur megtalálja a kutya-lány szívéhez vezető utat. Az álmok folyékony logikájával, az akrobata tánc kecsességével, a legjobb mesék humorával, és  a szerelmi történetekre hangolt szívvel a Shadowland az átalakulás erejét ünnepli és megmutatja, hogy kik is vagyunk valójában a váratlan és izgalmas utakon.

Az emberi testek egyesülnek, hogy figurákká váljanak.
Az alapelvet egyszerű megérteni: A vásznak mögött és a reflektorok mögött emberi testek fonódnak össze, és alkotnak óriási fejeket, elefántokat, mítikus teremtményeket. A sziluettek ezen világában csak a fekete és a fehér létezik (vagy fekete és narancs, fekete és zöld és így tovább). Természetesen van jó és rossz is: a séfszakács meg akarja főzni a lányt a fazekában, mely már elnyelt egy villanykörtét és egy telefont is. - Rémálom.
Elbűvölően szép képekkel mondanak el a táncosok egy ijesztő történetet az elidegenedésről, visszautasításról, az otthonra találásról és a mindennapok brutalitásáról.
Az előadás feltűnő, mégis kerül minden olcsó poént, virtuóz, de sosem hencegő, részletes, de sosem unalmas. A Pilobolus a kommunikáció minden formáját használja, a beszédet kivéve, hogy elmondjon egy történetet a magányosságról és annak következményeiről.
A vásznon megjelenő árnyékok csak részei a hangszerelésnek, néha a testművészek kilépnek a vászon elé, és előadnak valamit, amit táncnak is nevezhetnénk, de mérföldekre van mindattól, amit eddig bárhol láthattunk. Nők csúsznak bele ruhájukba és a léptek elszíneződnek. És mindez természetesnek tűnik. A Shadowland leírására nincsenek szavak. A Shadowlandet látni kell.

2011. április 30-án a Pilobolust vendégül hívta Európa egyik legnézettebb tévéműsora, a Wetten, dass…? Árnyékszínház? Tánc? Amit a Pilobolus előad, nem lehet kategorizálni. Közvetetten és közvetlenül képek képződnek, és a nézőt az árnyék világába utaztatja, akár egy mozijelenetben.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

10 látványos és jó program 2012-ben! Videók és jegyek itt!
Összegyűjtöttük 10 olyan programot, ami garantáltan felejthetetlen élményt nyújt az egész családnak 2012-ben. A rendezvényekhez 1-1 videót raktunk, így kis ízelítőt kaphat mindenki az előadásokból. Nézze meg őket!
Red Army Choir koncert 2015-ben az Arénában! Jegyek itt!
Vásáry André is fellép a Vörös Hadsereg Kórusával 2015. szeptember 19-én a Papp László Budapest Sportarénában. Csodálatos hangzású orosz férfikórus, remek szólóénekesek, kiváló zenészek és fantasztikusan virtuóz táncosok csapata.
Batman Live Show Bécsben - a mozi életre kel!Videó és jegyek itt!
A Batman Live a legújabb show amely egy igazi 3D élmény show. Az élő produkcióban a nézők szeme láttára jelenik meg Batman világa és az igazi Batmobile. Jegyek és infók lentebb!
Bárdos András új könyve a Show már rendelhető!
Minden, amit a showbusiness-ről hittél - igaz alcímmel jelenik meg Bárdos András új könyve.
Budapesti Tavaszi Fesztivál 2012 jegyek itt!
John Malkovich a 2012-es tavaszi fesztivál sztárvendége!
Cavalero Aréna jegyek itt! 2012-ben Budapesten a lovas show!
Cavalero - ember és ló egysége páratlanul művészi formában. A Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a különleges shownak, így Budapest közönségét is elvarázsolja a különleges show.
Chris Rea Budapest Aréna koncert 2012-ben! Jegyek itt!
A SANTO SPIRITO TOUR 2012 részeként február közepén hazánkba látogat Chris Rea, olyan mérföldköveket jelentő lemezek szerzője, mint az 1989-es The Road To Hell, vagy az 1991-es Auberge.
Cirque du Soleil - Alegría  2012-ben a Papp László Budapest Sportarénában!Jegyek itt!
Újra Budapesten a híres cirkuszi társulat. Az új show most is az Arénában lesz látható. 2012 májusában 5 alkalommal lesz látható az Algría című show. A jegyek értékesítése már megindult.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK