Primadonna gatyában Budapesten a Hungarikum Pódium színpadán!

Kelt: 2018.10.20 kovacsad

Primadonna gatyában Budapesten a Hungarikum Pódium színpadán! Primadonna gatyában Budapesten a Hungarikum Pódium színpadán 2018 novemberében.

Ki ne ismerné, ki ne tudná azonnal folytatni az Én vagyok a bojtárgyerek, vagy A fuszulyka szára vagy Vívtam életemben sok nehéz csatát, Ha egy király világra jő, az Én, a pásztorok királya és Egy rózsaszál szebben beszél kezdetű csodálatos dalokat. A versét is és a dallamát is azonnal tudjuk, és ha nem is láttuk színházban a daljátékot, akkor is, mint a népdalokat ismerjük, énekeljük- sírunk, vigadunk, borozunk, mulatunk rájuk. 110 éve, 1904-ben mutatta be a Király Színház a János vitézt, melynek zenéjét Heltai Jenő verseire Kacsóh Pongrácz szerzette, Petőfi Sándor elbeszélő költeményéből színpadra írta Bakonyi Károly.

 

Primadonna gatyában Budapesten a Hungarikum Pódium színpadán 2018 novemberében lesz látható! A Primadonna gatyában című zenés színházi estünk a daljáték megszületésének viharos és drámai, fordulatokban bővelkedő történetét korabeli dokumentumok, levelek, visszaemlékezések, újságcikkek, kritikák, önéletrajzok, titkos naplók, dagerrotípiák és a máig élő színházi pletykák, legendák, szóbeszédek fel-és megidézik.

És elhangzanak a csodálatos dalok. János vitéz története a dalokon keresztül jelenik meg előttünk. A vérbő humor, a játékos és huncut színészi játék az 1900-as évek színészi stílusát is elénk varázsolja, például, ahogy Fedák Sári, műbajuszát kackiásra pödörve, ostorát csattogtatva, a közönség elé lépve harsogja, hogy ő a bojtárgyerek…

Előadásunk kevés eszközzel, a zene, a szöveg, a színészi játék erejében bízva szép és kort idéző ruhák segítségével visz el minket a századelő nyüzsgő, forrongó életébe.

 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK