Szabó Balázs és bandája koncert 2018-ban az Arénában - Jegyek itt!

Kelt: 2018.03.06 kovacsad

Szabó Balázs és bandája koncert 2018-ban az Arénában - Jegyek itt! Szabó Balázs Bandája 2018. április 15-én a Papp László Sportarénában lép fel az Országos Táncháztalálkozón.

A Országos Táncháztalálkozó vasárnap esti gálakoncertjén Szabó Balázs Bandája lép fel, akik erre az alkalomra népzenészekkel (Fekete Márton „Kispuma" – brácsa, Molnár Péter – bőgő, Heit Lóránt – hegedű) egészülnek ki. Ezt követően a Mindenki tánca – „A székelyeké” című, a Táncháztalálkozóra készült nagyszabású produkció zárja az eseményt. Utóbbi műsorrészben a legkiválóbb énekesek és a Táncháztalálkozó fesztiválzenekara közreműködésével több száz, népviseletbe öltözött táncos a nagyközönséggel együtt idézi fel a hajdani falusi bálok hangulatát.

Szabó Balázs Bandája 2018. április 15-én a Papp László Sportarénában lép fel az Országos Táncháztalálkozón. 

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. Előadói pályáját egy szál gitárosként kezdte, de mára az ország egyik legnépszerűbb zenekarát vezeti. 2009-ben alapította meg a Szabó Balázs Bandáját, amellyel sajátos zenei és szövegvilágot alakított ki, ebbe hívja újra és újra kalandozni követőit.

A magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző Szabó Balázs Bandája eddig három nagysikerű lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki az Élet elvitelre című nagylemezüket, amiért 2015-ben "Az év alternatív albuma" kategóriában Fonogram díjat kaptak. A zenekar állandó vendége a meghatározó fesztiváloknak, az elmúlt években számos telt házas koncertet adtak Magyarországon és a határon túlon, és olyan neves fesztiválon is bemutatkozhattak, mint a hollandiai Eurosonic, ami Európa legnagyobb showcase fesztiválja.

Pályája során Szabó Balázs több díjat is elnyert, kivételes előadói munkássága elismeréseként 2016-ban ő vehette át "Az év férfi előadója" díjat a Petőfi Zenei Díjkiosztón.

A Táncháztalálkozón az alkalomhoz illő repertoárral, három népzenész (Fekete Márton „Kispuma" – brácsa, Molnár Péter – bőgő, Heit Lóránt – hegedű) közreműködésével egy igazán izgalmas koncertre készülnek.

 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK