10 ok amiért Budapest a legszebb európai város Karácsonykor a CNN szerint!

Kelt: 2019.11.22 Kovács Gergely

10 ok amiért Budapest a legszebb európai város Karácsonykor a CNN szerint! Összeszedték a 10 legcukibb dolgot Budapesten. Nem tudjuk azt mondani, hogy nincs igazuk.

1. Karácsonyi vásárok
Tagadhatatlan tény, hogy a vásároknak minden évben hangulata van. Nem véletlen, hogy európa 2. legjobb adventi vásárának is az egyik Budapesti vásárt választották. Ez a vásár az Adventi Vásár a Bazilikánál. Részletek itt! 

 

2. Városligeti jégpálya
Tagadhatatlan, hogy a Városligeti Jégpályának hangulata van. A látvány már magáért beszél. Ráadásul most 1 napra ingyenes lesz. Regisztráció és részletek itt!

3. Fényfestés a Bazilikánál
A 3D fényfestés egyszerűen zseniális. Aki látta már tudja miről beszélünk. Élethű és varázslatos hangulatú. Erről is írtunk már. Részletek itt!
 

4. A termál fürdők
Tagadhatatlan, hogy a Széchenyi Fürdő hangulata mindenkit magával ragad. Ahogyan igaz ez a többi régi fürdőnkre is. Így meg se lep, hogy ez is része a listának. Tudtad, hogy a fürdőben partykat is szoktak rendezni? A képen ezt láthatod.
 

5. Az Operaház
Jelenleg éppen felújítás alatt áll, de például a Diótörő előadás Karácsonyig számtalan alkalommal lesz látható az Erkel Színházban. A varázslatos díszletek mindenkit magukkal ragadnak. Jegyek és videó itt az előadásról!

6. Fényvillamos
A normál díjszabással igénybe vehető Fényvillamos hetedik éve közlekedik a karácsonyi időszak alatt. Az UV nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterében pedig ünnepi díszítés látható.

Azonban nem csak Fényvillamos, hanem Fénytroli, Mikulás busz és Mikulás Hév is várja az érdeklődőket az ünnepek felé. Részletek itt!

Fotó: Fényvillamos Facebook 

7.Hajókázás és vacsora a Dunán
A varázslatos panoráma a kivilágított épületekkel mindenkit elvarázsol. Ez tény. Ráadásul számtalan módon élvezhetjük. Van koktélozással és borkóstolóval egybekötött út. Vagy éppen kézműves sörökkel és sörkóstolással feldobott út is. Részletek itt!

A CNN teljes listáj ide kattintva érhető el!

Ha szeretsz nyerni, akkor ajánljuk a  JÁTÉK menünket. Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, ahol számtalan érdekességet olvashatsz, mint például a budapesti JÉGFOLYOSÓRÓL.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

INGYENES koncertek lesznek a Nyugati, Déli és a Keleti pályaudvaron!
A dátumok és a helyszínek listája illetve minden további fontos információ a cikkben.
Jégfolyosó 2019-ben is Budapesten Jégparkban! Jegyárak és részletek itt!
Budapesten nyílik meg az ország első jégfolyosója! Jegyárak és infók itt! A csepeli jégpark idén is várja az érdeklődőket.
Vasárnap INGYENES lesz a Műjégpálya, sőt jégtánc, 3 koncert és tűzijáték is vár!
Jégdisco, Gifie fotózás, Animal Cannibals koncert, New Level Empire koncert és INGYEN korizás is vár a Városligeti Műjégpályán. Elérkezett a Sportfőváros utolsó eseménye, amit óriási családi bulival ünneplünk meg!
Idén is indul Mikulástroli! Részletek itt!
2019-ben is indul Mikulástroli Budapesten!
Fényhajó is indul Budapesten 2019-ben!
Fényhajó is indul Budapesten 2019-ben is!
INGYENES szinkronúszás és műugró bemutató a Duna Aréna nyílt napján!
Apacuka koncert, kosmotor ügyességi verseny, úszóverseny, létesítmény bemutató túra, szinkronúszás és műugrás bemutató és sok más vár.
Igazából karácony koncert 2019-ben az Arénában - Jegyek itt!
A Budafoki Dohnányi Zenekar a tavalyi hagyományteremtő bevezetés után idén december 28-án is „igazából megünnepli a karácsonyt” az Arénában.
Miskolci Fényvillamos 2019-ben! Képek itt és menetrend!
Az év legjobb adventi villamosa volt 2018-ban és idén azt mondhatjuk, hogy a budapesti Fényvillamossal versenyzik az új dekorációval az új adventi villamos.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK