Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

1 napra INGYENES a Vasúttörténeti Park májusban!

2021.05.21 Kovács Gergely

1 napra INGYENES a Vasúttörténeti Park májusban!

Egy napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Érdemes ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába. Szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek díjmentes lesz.

Pár napja az INGYENES Cirkuszi előadásról, az ingyenes UV minigolf lehetőségről és az újra nyitott Bodies kiállításról írtunk. Most pedig egy újabb izgalmas programot ajánlunk.

Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része ma is üzemképes, melyekkel a MÁV Nosztalgia Kft. belföldi és külföldi nosztalgiautazásokat szervez.

Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!


Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával. Az interaktív játékok(pl kisvasút) díjkötelesek!

A Magyar Vasúttörténeti Park a közösségi közlekedésen kívül a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekedő személyvonattal is megközelíthető. Az autóval érkezőket biztonságos, ingyenes parkoló várja a park területén. 2021. május 24-én a belépés INGYENES! MINDENKINEK!

FIGYELEM a park látogatása 18 év felett csak védettségi igazolvánnyal lehetséges!

Ezen a napon 10.00.-18.00. óráig tart nyitva a park. A Park ingyenesen igénybe vehető, zárt parkolóval rendelkezik.

Cím: Magyar Vasúttörténeti Park (Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.)

További érdekes és INGYENES programok is találhatóak a cikk alatt a kapcsolódó hírekben.  Többek között a Gyereknapra INGYENES MINIGOLF pályáról is!

• 2 napig INGYENES a gyerekeknek a 3D UV Minigolf Budapesten!
• INGYENES családi programok vasárnaponként a Margitszigeten! A 2021-es műsor itt!
• Ingyenes Digitális Élményközpont nyílt Budapesten!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023