A Csárdáskirálynő 2014-es szabadtéri ünnepi bemutatóját tervezi a Budapesti Operettszínház!

Kelt: 2013.08.24 kovacsad

A Csárdáskirálynő 2014-es szabadtéri ünnepi bemutatóját tervezi a Budapesti Operettszínház! A Szegedi Szabadtéri Játékok 2014-es bemutatója lehet a Budapesti Operettszínház ünnepi Csárdáskirálynő operettje.

1914 tavaszán Leo Stein és Béla Jenbach azzal az ötlettel kereste fel Kálmán Imrét, hogy írni kellene egy történetet egy pesti orfeumi énekesnőről, akibe beleszeret egy trónörökös. Kálmánt megfogta az ötlet, és három héttel a találkozás után Stein és Jenbach átadta neki a szövegkönyvet (németül). Egyéves várakozás után Lehár Ferenc tanácsára, kibérelt egy villát az ausztriai Bad Ischlben, és végül itt fejezte be az operettet.

A bécsi bemutatóra 1915. november 13-án került volna sor a Johann Strauss-színházban. Az időpont azonban eltolódott, mert Jozef König, az egyik főszereplő berekedt, így a premiert eltolták november 17-re. - írja a Wikipédia

A Budapesti Operettszínház 2014 júniusában a Csárdáskirálynő ünnepi szabadtéri bemutatóját tervezi. Az új szabadtéri bemutató lehet, hogy a 2014-es Szegedi Szabadtéri Játékokon lenne látható először. Az előadást országos turnéra szeretnék vinni ezután - írja Kerényi Miklós Gábor a Budapesti Operettszínház vezetésére írt pályázatában. A Csárdáskirálynővel kívánják felavatni a Tokaji Fesztiválkatlant is, sőt a Csárdáskirálynővel Németországban is turnéznának, majd a bemutató 100 éves évfordulójára 2015-ben Amerikában szeretne turnézni a Budapesti Operettszínház.

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK