Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A Jövő Minisztériuma - Obama egyik kedvenc könyve már kapható! Olvass bele!

2022.05.22 Kovács Gergely

A Jövő Minisztériuma - Obama egyik kedvenc könyve már kapható! Olvass bele!

A Jövő Minisztériuma óriási sikert aratott az irodalmi világban, többek közt Barack Obama az egyik kedvenc könyvének választotta. Kim Stanley Robinson, a science fiction egyik legnagyobb ma élő óriása ebben a regényben a klímaváltozás olyan vízióját mutatja be, amilyet eddig elképzelni sem tudtunk. Robinson tudományos körökben is rengeteg elismerést kapott, például tavaly novemberben részt vehetett előadóként az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján (COP) Glasgow-ban.

"Robinson olyan kérdésekkel is őszintén szembenéz, melyekre ma még nem szeretünk gondolni, de hamarosan a mindennapjaink része lehet."
Horváth Bence, 444.hu

"Ha rávehetném a törvényhozókat és a lakosságot világszerte, hogy csak egy könyvet olvassanak el ebben az évben, az A Jövő Minisztériuma lenne Kim Stanley Robinsontól."
Ezra Klein (Vox)

A szerző korábbi könyveiben is foglalkozott a klímaváltozással:
a 2017-es New York 2140-ben az amerikai város életét mutatja be, amelyet az emelkedő víz elárasztott és megváltoztatott.

Robinson gyakori vendégelőadó amerikai egyetemeken tudományos, gazdasági és politikai témákban, több előadása is megtekinthető a Youtube-on.

Co-ordinating Response to Changing Climate:
https://www.youtube.com/watch?v=o_-YO52MGf4

An Evening with George R.R. Martin and Kim Stanley Robinson:
https://www.youtube.com/watch?v=zfbwx7RAJss

Ezek mellett számos esszéje és publikációja jelent meg olyan szaklapokban, mint az IEEE Spectrum, a Wired vagy a New Scientist.

OLVASS BELE A KÖNYVBE IDE KATTINTVA!

A könyvről bővebben:
A Párizsi Egyezményt aláíró országok kongresszusa egy új szervezetet alapít 2025-ben. Célja az eljövendő nemzedékek érdekképviselete és az összes élőlény védelme a jelenben és a jövőben. Hamarosan mindenki a Jövő Minisztériuma néven kezdi emlegetni.

A teljes egészében fiktív szemtanúk által elmesélt történet arról szól, hogy milyen hatással lesz az emberiségre a klímaváltozás a következő évtizedekben. Az egyes fejezetek nem egy kihalt, posztapokaliptikus világban játszódnak, hanem a közvetlen jövőnkben – amelyben még az is előfordulhat, hogy legyőzzük az előttünk álló rendkívüli kihívásokat.

Az olvasó egy kétségbeesett felütésű, ám reményteli üzenetekkel teli regényt tart a kezében; a legeredetibbet és legerőteljesebbet, amit valaha a klímaváltozásról írtak.

Kedvezményes online vásárlás ide kattintva!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024