Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A Mikulástroli 2022-ben is gyűjti az ajándékokat!

2022.12.05 MTI

A Mikulástroli 2022-ben is gyűjti az ajándékokat!

Idén is gyűjti az ajándékokat a budapesti Mikulástroli, a Solaris-Skoda trolibusz december 18-áig gyűjt ajándékokat a rászorulóknak a 72M, 75, 76, 77, 80 és 83M vonalon közlekedve.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Karácsony Gergely főpolgármester a trolibusz indításakor a Városháza parkban, a Cipősdobozvár mellett arról beszélt, ez az advent más, mint amit megszoktunk. "Kicsit kevesebb fény, de több szolidaritás, ami meghatározza a működésünket" - tette hozzá a főpolgármester.

Karácsony Gergely szólt arról is, az, hogy a Városháza park "a szolidaritás főtere" is lett, mutatja, hogy tudják, nehéz időszak következik a Fővárosi Önkormányzat, a fővárosi cégek, a fővárosiak és minden magyar polgár életében. Hozzátette: nem azért beszélnek erről, hogy elrontsák az ünnepet, hanem azért, hogy "megtaláljuk az ünnep valódi értelmét, ez pedig az, hogy szolidárisak vagyunk egymással és tudjuk azt, hogy ezt az évet, ezt az adventet kicsit másféleképpen kell ünnepelni".

A főpolgármester kiemelte: Mikulástrolinak kell lennie a fővárosban, hiszen ez az akció arra hívja fel a figyelmet, hogy a budapesti közlekedési vállalat is kiveszi a részét a szolidáris Budapest megteremtéséből.

Aki teheti, járuljon hozzá ahhoz, hogy ne csak az ő ünnepe, hanem a rászoruló családok ünnepe is szép lehessen Budapesten és Magyarország más pontjain is - kérte a főpolgármester. Hozzátette: a trolibuszon és a gyűjtőpontokon várják a budapestiek cipősdobozba csomagolt ajándékait, amiket a Baptista Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója elmondta, a Baptista Szeretetszolgálat 19. alkalommal szervezi a gyűjtést és a BKK szervezésében nyolcadik alkalommal indul el a Mikulástroli. A tágabban értelmezett belvárosban, hat vonalon lehet a Mikulástrolival találkozni - mondta, hozzátéve, a Mikulással december 18-áig lehet találkozni a trolin, az ajándékokat pedig a trolin és a BKK ügyfélközpontjaiban is le lehet adni.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője elmondta, tavaly, egy nehéz időszakban, a koronavírus utáni kilábalás idején adventkor 63 ezer cipősdobozt adtak össze a budapestiek. Hozzátette: akkor nem tudták, hogy idén még nehezebb év következik, és a cipősdobozok kiosztásánál a Magyarországon, akár Budapesten tartózkodó ukrán menekült gyerekekre is gondolniuk kell.

Elmondta azt is, a szeretetszolgálathoz érkező segítségkérésekből érzékelik, hogy sokan nehezebb helyzetben vannak most, mint tavaly karácsonykor, ezért azt kérte, aki tavaly egy cipősdobozt hozott, az "idén hozzon másfelet". Hozzátette: idén is lesz helye ezeknek a dobozoknak.

A BKK tájékoztatása szerint a trolibusz hétfőn indult és január első hetének végéig közlekedik, december 18-ig pedig a Mikulással is találkozhatnak az utasok. A Mikulástroli a 72M, 75, 76, 77, 80 és 83M vonalon közlekedik majd.

További érdekességek és ünnepi járatok:

• TOP 10 családi program országszerte a TÉLI SZÜNETBEN!!
• Idén is elindul a Mikulásbusz! Menetrend itt!
• INGYEN koncertekkel vár a Mikulásgyár 2022-ben - Fellépők és program itt!
• 40 éves Macskák musical turné 2023 - Jegyek a győri, szegedi, veszprémi, ...
• Lord of the Dance 2023-ban Magyarországon - Jegyek a 25 éves turnéra itt!
• Országos turnéra indul a Mamma Mia musical - Jegyek és helyszínek itt!
• Ezek a fényvillamosok és fényvonatok idén is járni fognak!
• INGYENES jégfolyosó is vár Budapesten!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024