Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A nézők feje felett repül Mary Poppins a Madách Színházban!

2022.12.13 kovacsad

A nézők feje felett repül Mary Poppins a Madách Színházban!

A népszerű film alapján készült Disney musicalben még ez is megtörténik.

Mary Poppins, a csodálatos dadus figuráját P. L. Travers ausztrál írónő találta ki. Gyermekeknek szóló, évtizedeken át íródott regénysorozatából a Disney stúdió készíthetett zenés filmet 1964-ben. A film óriási sikert aratott, 13 Oscar-jelölése is kiemelkedő, Julie Andrews pedig a Golden Globe-díjat és az Oscar-díjat is megkapta Mary Poppins megformálásáért. A színpadi adaptáció jogait Cameron MacKintosh szerezte meg 1993-ban, a végleges változat azonban, az eredeti filmdalokkal, vagyis a Sherman-testvérek zenéjével csak 2004-ben készült el. Az ősbemutató Londonban volt, a Prince Edward Theatre-ben, 2004 decemberében.

2012 szeptemberében mutattuk be Disney és Cameron MacKintosh musicaljét. A Madách Színház előadása non-replica változat, vagyis az eredetitől eltérő, önálló rendezői koncepcióval és kreatív tervekkel készült. A jelmezeket Rományi Nóra, a díszletet Rózsa István, a koreográfiát Tihanyi Ákos készítette, Szirtes Tamás rendező vezetésével.

A Mary Poppins 300. előadását 2017-ben tartották és azóta is folyamatosan láthatjuk a musicalt a Madách Színházban. 

Jegyvásárláshoz kattints ide!Az előadás hármas szereposztásában Auksz Éva, Mahó Andrea, Polyák Lilla, Oroszlán Szonja, Koós Réka, Détár Enikő, Szerednyei Béla, Csonka András, Sándor Dávid és Szente Vajk is szerepet kapott és jelenleg is újabb és újabb művészek debütálnak a darabban.

• Süsü szobor készült Bodrogi Gyulával Videó és képek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024