Alföldi Róbert új rendezés! Danton halála a Vígszínház színpadán! Jegyvásárlás itt!

Kelt: 2013.08.10 Kovács Gergely

Alföldi Róbert új rendezés! Danton halála a Vígszínház színpadán! Jegyvásárlás itt! Alföldi Róbert új rendezése a Vígszínházban. Főszereplők között látható Stohl András, Kerekes József, László Zsolt Hegyi Barbara és még sokan mások. A jegyfoglalás már elkezdődött.

Bemutató 2013. október 25-én, péntek  este 7 órakor a Vígszínházban.

Kétszáz éve, 1813. október 17-én született Georg Büchner, lángelme, a csodálatos drámaíró. Ebből az alkalomból mutatjuk be a Danton halála című remekművét, melyet 1835-ben, alig 22 évesen írt.
Párizs, 1793. A városban dühöng a terror. A forradalom egyik vezéralakja Danton, aki egykor maga is részt vett a kivégzésekben; jóváhagyta, sőt támogatta azokat. Ám ahogy kezdtek elfajulni a mészárlások, belefásult a „forradalmi bíró” szerepébe; töprengőbb és dekadensebb lett. Úgy érzi, a forradalomnak egy jobb életet kellett volna elhoznia – a mostani káoszt és mértéktelenséget már nem tudja elfogadni. „Bábok vagyunk mindnyájan, ismeretlen hatalmak dróton ráncigálnak, nem mi magunktól mozgunk” – mondja, félreáll az események sodrából, és egyre inkább a testiség élvezeteinek szenteli napjait. Feledni próbál, és élni az életet. Ám a forradalom kérlelhetetlenséget mutató vezetői, Robespierre és Saint-Just csak erre az elgyengülésre várnak, és elhatározzák, hogy megsemmisítik immár politikai ellenféllé vált egykori harcostársaikat. Dantont és barátját, a költő Camille Desmoulins-t elfogják, és a börtönné alakított Luxembourg-palotába zárják. Danton a börtönben még bizakodik, becsületesen és nyílt kártyákkal védekezik, ám már szó sincs igazságosságról és törvényről: a vádlók elképesztő demagógiával elérik, hogy Danton tárgyalása a halálos ítélet felé terelődjön. Dantonnak esélye sincs a megmenekülésre, és végül ő is elindul a vérpad felé. Felesége, Júlia, megmérgezi magát, Camille kedvese, Lucile pedig őrülten kószál az utcán, s már csupán annyit képes odakiáltani a kíváncsiskodóknak: „Éljen a király!”

Az előadás szereposztása és online jegyvásárlás ide kattintva!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Az álomkommandó a Pesti Színházban! Jegyek itt!
Bemutató 2013. október 19-én, szombat este 7 órakor a Pesti Színházban.
Az utolsó óra Alföldi Róbert szereplésével! Jegyek itt!
Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében!
Vaknyugat az Átrium Film-Színház műsorán! Jegyek itt!
Az Átrium Film-Színház műsorán Alföldi Róbert, Mészáros Piroska, Fincza István és Rétfalvi Tamás főszereplésével. Jegyek már kaphatóak! A népszerű darab most Budapesten kerül bemutatásra.
Bónusz István a király előadás az Arénában! Jegyek itt!
A Szegedi Szabadtéri Játékok után a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a 30 éves jubileumi István a király előadásnak, amiben Stohl András, Feke Pál, Novák Péter és számtalan ismert színész lesz látható.
A Pál utcai fiúk musical nyári turné - Jegyek és helyszínek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2020 nyarán számos szabadtéri színpadon látható lesz. Jegyek és helyszínek itt!
Hair musical 2020-as turné - Jegyek és helyszínek!
Az ikonikus Hair musical 2020-ban országos turnéra indul. Jegyek és helyszínek itt!
Hair musical Budapesten 2020-ban! Jegyek itt!
2020. október 11-én Budapest ad otthont a musicalnek. A budapesti Erzsébetligeti Színház színpadán lesz látható a Hair musical.
Demjén Ferenc koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek!
Demjén Ferenc koncert turnéja 2020-ban Indulj, új csodákat látni… a címmel Győr, Sopron, Tatabánya, Pécs, Miskolc, Eger, Szeged, Debrecen, Szolnok, Székesfehérvár Sportcsarnokaiban biztosan látható lesz! Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK