Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Balaton fagyija 2016 - Megvan a nyertes!

2016.05.10 Kovács Gergely

Balaton fagyija 2016 - Megvan a nyertes!

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet.

Vulkánok ajándéka a 2016-os év Balaton fagyija! A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet.

A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz- illat-szín harmóniáját is figyelembe vette a kóstolás során, ráadásul plusz pontokat jelentett a fagyi kreatív tálalása, és az is, hogy mennyire volt összhangban a versenykiírásban szereplő szempontokkal.

Na de hogy mit is rejtenek ezek a vulkánok… Friss mentát, citromfüvet, 100% Szent György-hegyi mustot és minden olyan üdítő alapanyagot, amitől egy fagylalt igazán jól eshet. A fagylalt a tégelyben vulkán formát kapott utalva arra, hogy a badacsonyi borvidék a vulkánok működésének köszönhetően alakult ki.

A Balaton Turizmus Szövetség által szervezett pályázaton 3 különdíjas fagylalt is született. Idén is különdíjban részesült a balatonalmádi Amaretto Fagyizó, most a Pisztáciás csokibomba fagylaltjával nyerte el a zsűri kegyét. Egy diós és egy mandulás különlegesség is helyet kapott a díjazottak között, amelyeknek megalkotói a Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiásról és a Cappuccino Kávéház volt Balatongyörökről. Mind a két fagylaltnak a különlegessége, hogy a fagylaltot sós magvak bolondítják meg. A diós fagylaltot „Gyenesdiós” néven, a mandulásat Györöki mandulás néven kereshetik a vendégek a pultban.


Fotó és forrás: balatonfagyija.hu

2016-ban 11 fagylaltozó nevezett különleges fagylaltkreációikkal, akikről a www.balatonfagyija.hu weboldalon többet olvashat az érdeklődő.

Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke elmondta - 2 évvel ezelőtt azért indítottuk el ezt a pályázatot, hogy megmutathassuk, a Balaton régió milyen kiváló, magas minőségű gasztronómiai kínálattal rendelkezik. Ez volt a harmadik alkalom, hogy megválasztottuk az év Balaton fagyiját, az utóbbi évekhez hasonlóan idén is a tavaszi Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódva. Úgy gondoljuk, hogy a fagylalt olyan, mint a Balaton, nem csak nyáron jó! Ennek megfelelően, a kettő projektet összehozva, meg tudjuk mutatni, hogy a jó minőségű vendéglátóhelyek tömkelege már tavasszal is nyitva van és várja a Balaton régióba érkező turistákat.

Nézd meg a cikk alatti kapcsolódó híreket is!

• Fagylalt napja 2016! A fagyi nap alatt féláron van a fagyi! Helyszínek itt!
• Debreceni Virágkarnevál 2016 - Jegyek itt!
• Már itthon is kapható a thai fagyi! Próbáld ki ingyen!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023