Balaton fagyija 2016 - Megvan a nyertes!

Kelt: 2016.05.10 Kovács Gergely

Balaton fagyija 2016 - Megvan a nyertes! A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet.

Vulkánok ajándéka a 2016-os év Balaton fagyija! A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet.

A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz- illat-szín harmóniáját is figyelembe vette a kóstolás során, ráadásul plusz pontokat jelentett a fagyi kreatív tálalása, és az is, hogy mennyire volt összhangban a versenykiírásban szereplő szempontokkal.

Na de hogy mit is rejtenek ezek a vulkánok… Friss mentát, citromfüvet, 100% Szent György-hegyi mustot és minden olyan üdítő alapanyagot, amitől egy fagylalt igazán jól eshet. A fagylalt a tégelyben vulkán formát kapott utalva arra, hogy a badacsonyi borvidék a vulkánok működésének köszönhetően alakult ki.

A Balaton Turizmus Szövetség által szervezett pályázaton 3 különdíjas fagylalt is született. Idén is különdíjban részesült a balatonalmádi Amaretto Fagyizó, most a Pisztáciás csokibomba fagylaltjával nyerte el a zsűri kegyét. Egy diós és egy mandulás különlegesség is helyet kapott a díjazottak között, amelyeknek megalkotói a Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiásról és a Cappuccino Kávéház volt Balatongyörökről. Mind a két fagylaltnak a különlegessége, hogy a fagylaltot sós magvak bolondítják meg. A diós fagylaltot „Gyenesdiós” néven, a mandulásat Györöki mandulás néven kereshetik a vendégek a pultban.


Fotó és forrás: balatonfagyija.hu

2016-ban 11 fagylaltozó nevezett különleges fagylaltkreációikkal, akikről a www.balatonfagyija.hu weboldalon többet olvashat az érdeklődő.

Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke elmondta - 2 évvel ezelőtt azért indítottuk el ezt a pályázatot, hogy megmutathassuk, a Balaton régió milyen kiváló, magas minőségű gasztronómiai kínálattal rendelkezik. Ez volt a harmadik alkalom, hogy megválasztottuk az év Balaton fagyiját, az utóbbi évekhez hasonlóan idén is a tavaszi Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódva. Úgy gondoljuk, hogy a fagylalt olyan, mint a Balaton, nem csak nyáron jó! Ennek megfelelően, a kettő projektet összehozva, meg tudjuk mutatni, hogy a jó minőségű vendéglátóhelyek tömkelege már tavasszal is nyitva van és várja a Balaton régióba érkező turistákat.

Nézd meg a cikk alatti kapcsolódó híreket is!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Fagylalt napja 2016! A fagyi nap alatt féláron van a fagyi! Helyszínek itt!
A magyar kézműves fagylalt napja 2016. május 8. Ezen a napon féláron lehet fagylaltozni a résztvevő fagyizókban. A fagyi napja idén sem marad el.
Debreceni Virágkarnevál 2016 - Jegyek itt!
2016-ban is virágba öltözik Debrecen. A Debreceni Virágkarnevál 2016. augusztus 20-án lesz. Idén lesz 50 éves a karnevál.
Már itthon is kapható a thai fagyi! Próbáld ki ingyen!
Budapesten már két helyen is kapható az internetről ismert fagyi tekercs, amit akár most ingyen is kipróbálhatsz. Thai fagylalt Budapesten!
Mamma Mia szeptembertől újra a Madáchban! Jegyek 2000 forinttól  itt!
Az ősz során Budapesten a BOK Csarnokban több ezer néző előtt lett volna látható a Mamma Mia! Ez az előadás elmard, helyette szeptembertől több mint 10 alkalommal lesz látható a Mamma Mia! a Madách Színházban.Az előadásokra akár már 2000 ...
Újra látogatható a Bodies kiállítás! Bodies 2.0. kiállítás KÉPEK és jegyek itt!
Újra látogatható az új Bodies kiállítás 2020 szeptemberétől Budapesten a Bálnában. A Bodies 2.0. A bennünk élő univerzum kiállítás 200 preparált szervet és egész testet mutat be. Külön térítés ellenében VR élmény is várja a látogatókat.
A Diótörő balett 2020-ban is látható az Operettszínházban - Jegyek itt!
A Budapesti Operettszínház 2020 december közepétől ismételten műsorra tűzi a múlt évben nagy sikerrel bemutatott Diótörő előadását. Jegyek itt!
INGYEN lesz látható Placido Domingo magyarországi koncertje!
INGYEN lesz látható Placido Domingo magyarországi koncertje!
Szilaj musical a budapesti Nemzeti Lovas Színházban - Jegyek itt!
A Szilaj musical 2020. szeptember 25-én lesz először látható Budapesten a Nemzeti Lovas Színházban Pintér Tibor rendezésében.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK