Balázs János, Lendvay József, Szakcsi Lakatos Béla koncertje a Jezsuita Templomkertben - Jegyek itt!

Kelt: 2021.04.10 kovacsad

Balázs János, Lendvay József, Szakcsi Lakatos Béla koncertje a Jezsuita Templomkertben - Jegyek itt! A Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös, Paganini+-estjén Balázs János Liszt-etűdöket játszik, Szakcsi Lakatos Béla improvizál, Paganini eredeti kompozícióiban pedig Lendvay József brillírozik. A Paganini + koncert 2021. augusztus 18-án a veszprém Jezsuita Templomkertben kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Liszt Ferenc már több mint tíz éve hangversenyező művész volt, amikor 1832-ben, Párizsban először hallotta Niccolò Paganini játékát, és az élmény átformálta a zenéről való gondolkodását. „Micsoda ember, micsoda hegedű, micsoda művész! Istenem, mennyi szenvedés, mennyi nyomorúság, mennyi kínlódás abban a négy húrban!” – írta egy levelében.

A Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös, Paganini+-estjén Balázs János Liszt-etűdöket játszik, Szakcsi Lakatos Béla improvizál, Paganini eredeti kompozícióiban pedig Lendvay József brillírozik. A program különlegessége, hogy – a megszokottól teljesen eltérő módon – a Paganini-életmű több évszázados innovációját mutatja be: remekműveit eredetiben, Liszt-féle átiratban és jazz átiratban is meghallgathatja az Emlékév közönsége.

A Paganini + koncert 2021. augusztus 18-án a veszprémi Jezsuita Templomkertben kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Közreműködik:

Balázs János (zongora), Lendvay József (hegedű) Szakcsi Lakatos Béla (zongora)

A Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös koncertje. 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK