Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Budai Vár-barlang séta - Jegyek itt!

2024.03.22 kovacsad

Budai Vár-barlang séta - Jegyek itt!

A Budai Vár-barlang 2024-ben többször is látogatható lesz. A tavasszal és a nyári hőségben hűsítő élmény várja a családokat!

A Budai Vár-barlang Budapest egyik legkülönlegesebb látnivalója, Magyarország egyik legrendhagyóbb barlangja.
Ismerd meg a Budai Vár alatt húzódó barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit, gyere velünk egy izgalmas történelmi és természetismereti utazásra!

 

A több mint 3 kilométer hosszú föld alatti járatrendszer termeinek és folyosóinak bejárásakor megtudhatod, hogyan alakultak át az évszázadok során a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket borospinceként, börtönként vagy épp óvóhelyként. A Budai Vár-barlang ember és természet közös munkájának hosszú évszázadok alatt kialakult eredménye, így sétánkon a természetes képződmények, fosszíliák mellett az utóbbi évszázadok történelmének izgalmas, sokszor titkokat is rejtő lenyomataival találkozol majd.

 

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

 

Tudnivalók 

A barlang csak vezetéses sétáinkon, túráinkon és egyéb meghirdetett alkalmainkon látogatható, állandó nyitvatartása nincs. A séták egy része a Dárda utcából, másik részük viszont a Szentháromság térről indul. A kezdő időpont és a megadott találkozási hely betartását fokozottan kérjük, később nincs lehetőség a sétához kapcsolódni.

A föld alatti séta barlangi környezetben, de állandó, kiépített megvilágítás mellett zajlik. A hőmérséklet 12 °C, ennek megfelelő öltözet és kényelmes túracipő viselése ajánlott. A részvevők száma limitált, a túra 12 éves kortól ajánlott.

 

Jegytípus jogosultságok

Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak:

- nyugdíjasok,- diákok,
- pedagógusok (egyéni látogatóként). 

Regisztrációs jegy vásárlására jogosultak:

- csoportot kísérő pedagógusok (iskolás csop. esetén max. 2 fő),- a DINPI és a többi hazai nemzeti park igazgatóság dolgozói és közeli hozzátartozóik és élettársuk,
- a bemutatóhely alapszolgáltatásaira vonatkozóan a NOE tagsági kártyával rendelkező tagok harmadik és további 14 év alatti gyermekei. 

A kedvezményre való jogosultságot belépéskor a releváns dokumentummal igazolni kell. Ennek hiányában a túravezető megtagadhatja a belépést, a jegy visszaváltására ilyenkor nincs lehetőség.

• INGYENES mókuspark nyílt Budapesten! Itt a címe!
• A Margitszigeti Zenélő Szökőkút új dalokkal vár! Dallista itt!
• Több, mint 150 flipper használható KORLÁTLANUL a Flippermúzeumban! Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024