Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Carmen musical a Budapesti Operettszínházban - Jegyek itt!

2024.02.01 kovacsad

Carmen musical a Budapesti Operettszínházban - Jegyek itt!

Operából készült musicalt mutat be az Operettszínház. A Carmen musical az Operettszínházban a SZFE fiatal tehetségei mellett olyan sztárok főszereplésével debütál mint Dolhai Attila, Janza Kata, Kocsis Dénes, Homonnay Zsolt, Szulák Andrea, Peller Anna, Nádasi Veronika, Serbán Attila,Füredi Nikolett és még sokan mások. Jegyek lentebb!

Elkezdődtek Frank Wildhorn Carmen című musicaljének próbái a Budapesti Operettszínházban. A világhírű zeneszerzőnek az örök nő szenvedélyességét középpontba állító, varázslatos darabja először kerül bemutatásra Magyarországon. A várva várt hazaiősbemutatót Orbán János Dénes Kossuth-díjas drámaíró, műfordító magyar fordításával és dalszövegeivel, Túri Erzsébet Rubányi Vilmos- és Vágó Nelly-díjas díszlettervező díszleteivel, Füzér Anni Jászai Mari-díjas jelmeztervező kosztümjeivel, Krizsán Dániel koreográfiájával, Tassonyi Zsolt karmester, zenei vezető szimfonikus hangszerelésével, valamint Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas, Honthy-díjas színházi alkotó rendezésében láthatja a nagyközönség.

A január 18-i olvasópróbán Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Nagymező utcai teátrum főigazgatója köszöntötte az alkotókat és a szereplőket. Mint elmondta, ismét felkészült kreatív alkotói, és kiemelkedően tehetséges, jó kondícióban lévő előadói csapat indítja útjára a Carmen próbafolyamatát, amiben a színház közönségkedvenc sztárjai mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Homonnay Zsolttal együtt vezetett osztályának hallgatói is színpadra lépnek. Kiss-B. Atilla számára külön öröm, hogy tehetséggondozó programja hangsúlyosan érvényre jut az előadásban, hiszen lehetőséget kínál saját SZFE-s növendékeinek, hogy megformálandó főszerepeikben bemutatkozzanak a nézők előtt.

Homonnay Zsolt elmondta, hogy Frank Wildhorn darabjának alapja Prosper Mérimée, a legendás francia novellista és regényíró Carmen című elbeszélése, amely 1845-ben látott napvilágot a Revue des deux Mondes című párizsi folyóirat hasábjain. A rendező koncepciója szerint az előadás a nő évezredek óta örök, csábító szenvedélyességét, valamint a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát és párharcát kívánja bemutatni 21. századi, extravagáns környezetben.  A musical története szerint egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan fordulatot vesz, amikor megérkezik Carmennel az élen egy cirkuszi vándortársulat. A forróvérű, vadító, féktelen természetű lány megbolondítja Josét, olyannyira, hogy a férfi képes érte feladni addigi biztonságos, kiegyensúlyozott, jól szervezett életét. A rendező kiemelte a sorsszerűséget, mint a színpadi történések szervező erejét: José bármennyire is okosan eltervezi saját életének útirányát, az ésszerű döntéseiből fakadó, egymásra épülő lépcsőfokokat, Carmen megjelenésével – figyelmen kívül hagyva a figyelmeztető jeleket – szinte egy pillanat alatt romba dönti mindazt, amit addig felépített maga körül. Homonnay Zsolt rávilágított arra is, hogy sosem tudhatjuk, terveinket mikor és hol húzza keresztbe a sors, és a fékezhetetlen érzelmek miként veszik át az uralmat a racionalitás felett.

A produkcióbankülönös jelentőséggel bírnak a spanyol zenei hatások, az előadásban Luis Eduardo Castagno gitárművész is látható lesz.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereposztás:

Carmen - Nádasi Veronika, Dancs Annamari, Lipics Franciska e.h.SZFE
Jose Rivera - Kocsis Dénes, Nemes Tibor e.h.SZFE, Tassonyi Balázs e.h.SZFE
Garcia - Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor, Homonnay Zsolt
Katarina - Széles Flóra, Kelemen Fanni, Nagy Alma Virág e.h.SZFE
Fortune Teller - Janza Kata, Füredi Nikolett, Vágó Zsuzsi
Aunt Inez, Katarina nagynénje - Szulák Andrea, Auksz Éva, Peller Anna
Zuniga, rendőrfőnök - Nagy Lóránt, Németh Attila, Miklós Attila
Mayor Mendoza, polgármester - Földes Tamás, Szomor György, Pálfalvy Attila
Inmar, Jose barátja - Kiss Zoltán, Szerényi László, Kator Bálint
Isabelle - Faragó Alexandra, Kálmán Petra, Paláncz Daniella PBS
Porondmester - Laki Péter, Serbán Attila, Magócs Ottó
Carlos - Péter Richárd, Petridisz Hrisztosz
Kelvin - Angler Balázs, Imre Roland
Pap - Bardóczy Attila, Langer Soma
Kikiáltó - Köleséri Sándor, Fedinecz Pál
Flamenco gitáros - Luis Eduardo Castagno

Közreműködik: A Budapesti Operettszínház Musical Együttese, valamint Zenekara

Zenei vezető: Tassonyi Zsolt
Karmester: Tassonyi Zsolt, Oberfrank Péter
Karigazgató: Szabó Mónika
Díszlettervező: Túri Erzsébet
Jelmeztervező: Füzér Anni
Koreográfus: Krizsán Dániel

Rendező: Homonnay Zsolt

 
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024