Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

"Fenyő Szilveszter" lesz a József Attila Színházban - Szilveszteri Made in Hungaria - Jegyek itt!

2022.09.28 kovacsad

"Fenyő Szilveszter" lesz a József Attila Színházban - Szilveszteri Made in Hungaria SZTÁRVENDÉG: FENYŐ MIKLÓS- Jegyek itt!

A József Attila Színházban 20 év után ismét felcsavarják a szőnyeget, és elhozzák az amerikai életérzést, a hawaii inget, a rock and rollt, a Ki mit tud-ot és mindazt, amit a Made in Hungaria adhat nekünk. Október 1-jén újra műsorra tűzik a legendás musicalt a színház fiatal művészeinek közreműködésével. Egy generáció felnőtt, de a rock and roll örök!

Az évad első bemutatóját, a Tasnádi István Fenyő Miklós slágereire írt Made in Hungária című musicalt hamarosan a nagyközönség is láthatja. Az ősbemutatót 2001. szeptember 29-én tartották a József Attila Színházban. A produkció sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több, mint 10 éven keresztül volt látható. 2022-ben az előadást Lengyel Ferenc állítja színpadra, aki az előző évadban a Portugál című darabot rendezte a színházban. Most, első musical rendezésével kapcsolatban így nyilatkozott:

Minden ugyanúgy történik, mint más színdarabokban, csak végig szól a rock and roll. Ennek én szívből örülök, és annak is, hogy a szituációkat és az érzelmi állapotokat főként tánccal fejezzük ki. Különösen izgalmas, hogy végig tömeg van a színpadon, és szeretném újra átélni, amit gyerekfejjel láttam, az őszinte, vidám népünnepélyeket. Azt gondolom, hogy erre mindig is szükségünk lesz. Jelenleg, mintha hiányozna az életünkből.”

A darabot végigkíséri a zene, a tánc és a ’60-as évek hangulata. A musical az Amerikába disszidált, majd néhány év múltán hazatérő angyalföldi család történetét meséli el. A fiatal Rickybe mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a hawaii ing és mindenekelőtt, a rock and roll. A kinti élmények hatására a főszereplő elhatározza, hogy zenekart alapít, amihez nem is kell más, csak néhány haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva Rock and roll.

A főszerepet játszó Fekete Gábor elmondta, hogy ebből a darabból süt az élet, az élni akarás. „Nagyon sűrű heteken vagyunk túl, ebben sokat segített, hogy kezdetektől éreztük, milyen jól működünk csapatként. Tudtuk, hogy ha közösen akarjuk és beletesszük a részünket, valami igazán különlegeset adhatunk a nézőknek.”

A Made in Hungaria előadásaira már a premier előtt minden jegy elfogyott, így EXTRA meglepetéssel felturbózva december 31-én délután és este is várja a közönséget Fenyő Miklós dalaival a József Attila Színház.

SZTÁRVENDÉG: FENYŐ MIKLÓS

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereplők:


Fekete Gábor, Kékesi Gábor, Kenderes Csaba, Lukács Dániel, Horváth Sebestyén Sándor, Nagy Ferenc Levente e.h., Konfár Erik, Fila Balázs, Kulcsár Viktória, Kónya Merlin Renáta, Horváth Csenge, Auksz Éva, Chajnóczki Balázs, Horváth Barnabás Béla e.h., Labán Roland e.h., Kucskár Kamilla e.h., Sinka Edina e.h., Blazsovszky Ákos, Varga Levente János e.h., Szucskó Noémi

 

• Fenyő Ünnep - Karácsonyi Fenyő Miklós koncert 2022-ben a BOK Csarnokban - ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023