Folytatódik Süsü története! 13 új részt írt Csukás István!

Kelt: 2020.02.11 Kovács Gergely

Folytatódik Süsü története! 13 új részt írt Csukás István! Az új történethez szükséges forgatókönyvet már megírta Csukás István. Süsüke világot lát címmel készül a folytatás.

A wikipedia így ír a Süsü születéséről:
Süsü történetét Miroslav Nastosijevic szerb szerző (fordította: Fehér Ferenc) rádiójátékából ismerte meg a dramaturg, Takács Vera, és első hallásra beleszeretett. Sikerült a Magyar Televízió gyermekműsorok készítésével megbízott főszerkesztőségén elérni, hogy bevegyék a tervekbe, hogy Süsü történetéből zenés bábjáték készüljön. Csukás István kapta meg a feladatot, hogy megírja a forgatókönyvet. A munkába bekapcsolódott a rendező Szabó Attila és a bábtervező Lévai Sándor is.

A Dramaturgiai Tanács 1974. november 22-én fogadta el Süsü, a sárkány történetének forgatókönyvét. 


A bábfilmsorozat első epizódja előtt még rádiójáték is készült 1971-ben, melyben szintén Bodrogi Gyula volt a Süsü. Később a bábsorozat sikere miatt a Süsü című hanglemez-sorozat készült a nyolcvanas években a Hungaroton hanglemezgyártó vállalat jóvoltából.Mindegyik lemez aranylemez lett, sőt az 1. lemez 250 000-nél is több példányban kelt el, így az platina lemez lett.

1994-ben volt egy nagyszabású, a Fővárosi Sportcsarnokban megrendezett élő Süsü koncert, ahol a Bergendy Tánc és Szalonzenekar mellett a Karsai Pantomim RT tagjai is közreműködtek és Süsü hangját maga Bodrogi Gyula szólaltatta meg.

Sőt egy film előzetes is készült, amiben kicsit elfantáziáltak Süsü karakterén, amit ezúttal katasztrófa filmbe helyeztek a lelkes filmesek. A videó a cikk alatti kapcsolódó hírekben található!
Jelentkép a filmből:

Az új történethez szükséges forgatókönyvet már megírta Csukás István. A folytatásról természetesen minden további infót megírunk majd. Az Inforádióban nyilatkozott is Csukás István.  Elmondta, hogy az új mese 13 részből álló sorozat lesz. Az öreg Süsü hangját továbbra is Bodrogi Gyula adja majd. 

Manapság is népszerű a mese, amit mi sem bizonyít jobban, hogy jelenleg is láthatóBudapesten a Süsü a sárkány, amire ide kattintva jegyeket is vásárolhat.


A cikk alatti kapcsolódó hírekben is olvashatsz érdekességeket, többek között egy korábbi cikket Csukás István 80. szülinapja kapcsán! Illetve ne hagyd ki a JÁTÉK menüpontot se hiszen nyeremények várnak! 

Megosztás:



Kapcsolódó hírek:

Pom Pom-szobrot avattak pénteken!
Pom Pomot, Csukás István író legendás mesehősét ábrázolja egy fán ülve az a nagy méretű köztéri alkotás, amelyet pénteken avattak fel.
Interjú - Csukás István 80 éves!
Boldog és elégedett ember vagyok, mert egész életemben azt csináltam, amit szerettem, és ez nagyon nagy dolog - vallott életéről és munkásságáról Csukás István Kossuth-díjas költő, író, aki szombaton ünnepli 80. születésnapját.
Gombóc Artúr, a nagy utazó a Játékszínben! Jegyek itt!
A Játékszín színpadán lesz látható az új darab Gombóc Artúrról. A Gombóc Artus musical szereposztása is igazán jó lett.
Macskafogó tűzfal készült Budapesten! Képek és cím itt!
A VIII.kerület 1 új 350 m2-es falfestménnyel gazdagodott. A hatalmas méretben látható tűzfal immár az ötödik. Az ismert Macskafogó rajzfilm most a belváros egy házán látható. Hogy hol található a falfestmény? Kiderül a cikkünkből.
Vuk és Szaffi tűzfal Budapesten! Képek és cím itt!
A VIII.kerület 2 új falfestménnyel gazdagodott, ráadásul hatalmas méretben.
Ilyen lenne a Süsü, a sárkány filmként! Videó itt!
Süsü előzetes készült! Nézd meg milyen lenne filmként az ismert mese.
Tom Jones koncert 2021-ben a Veszprém Festen a Veszprém Arénában - Jegyek itt!
Tom Jones koncertje 2021. július 18-án kerül megrendezésre Veszprémben az Veszprém Arénában. Jegyek itt!
Presser koncert 2021-ben - Országos turné - Jegyek itt!
Presser Gábor koncertturnéra indul 2021-ben. Jegyek és helyszínek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNK



LEGOLVASOTTABB HÍREK