George Orwell 1984 a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert főszereplésével - Jegyek itt!

Kelt: 2020.09.24 kovacsad

George Orwell 1984 a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert főszereplésével - Jegyek itt! George Orwell 1984 műve a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert főszereplésével lesz látható. Jegyek itt!

George Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását. Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. A Nagy Testvér mindig figyel. Orwell a halálos ágyán adott interjúban így beszél világhírűvé vált klasszikusáról: „Azt hiszem, tekintve, hogy a könyv végül is paródia, valami hasonló dolog tényleg megtörténhet. Jelenleg ebbe az irányba tart a világ. Világunkban nem lesz más érzelem, csak félelem, harag, diadalmaskodás és megalázkodás. A nemi ösztönöket eltörlik. Az orgazmust betiltjuk. Hűség nem lesz, csak párthűség, de mindig ott lesz a győzelemittasság. Minden pillanatban ott lesz a győzelem mámora, annak az érzése, hogy eltiporjuk az ellenfelet, aki gyámoltalan.

Ha el szeretnék képzelni a jövőt, képzeljenek el egy csizmát, miközben örökké egy ember fejét tapossa. Ebből a veszélyes rémálomból egyszerű tanulság vonható le. Ne hagyják megtörténni. Önöktől függ.”

George Orwell "NINETEEN EIGHTY-FOUR" (Copyright 1949) című regényének Horgas Ádám által készített adaptációját Bill Hamilton, a néhai Sonia Brownell Orwell hagyatékának irodalmi kezelője engedélyezte. 

Az 1984 2020 októberétől látható a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert főszereplésével! A jegyértékesítés február közepén kezdődik!

Jegyvásárlás és jegyárak itt!

"Azért vagy itt, mert megbuktál alázatosságból, önfegyelemből. Nem voltál hajlandó meghódolni, ami pedig a józan ész ára. Inkább akartál őrült, egyszemélyes kisebbség lenni. Csak a fegyelmezett elme láthatja a valóságot, Winston. Te azt hiszed, hogy a valóság valami objektív, külső, önmagában létező dolog. Azt is hiszed, hogy a valóság természete magától értetődő. Mikor becsapod önmagad, azt gondolva, hogy látsz valamit, feltételezed, hogy mindenki más is ugyanazt látja, mint te. Én azonban azt mondom, Winston, hogy a valóság nem külső dolog. A valóság az emberi agyban létezik, és sehol másutt. Nem az egyének agyában, amely tévedhet, hanem a Párt agyában, amely kollektív és halhatatlan. Bármi is az, amit a Párt igaznak tart, az igaz. Lehetetlen a valóságot látni, ha nem a Párt szemével néz az ember. Ez az a tény, amit meg kell tanulnod, Winston.

Véghez kell vinned önmagad megsemmisítését, s ehhez meg kell erőltetned az akaratodat. Meg kell alázkodnod, hogy meggyógyulhass. ( O'Brien )

Szereplők:

Winston Smith Rétfalvi Tamás
Julia, Anya Ágoston Katalin
O’Brien Alföldi Róbert
Charrington, Rutherford Szegezdi Róbert
Charrington asszony, Parsons asszony, Pincérnő Szilágyi Annamária
Katharine, Énekes Csorba Kata
Tillotson Borovics Tamás
Syme Sztarenki Pál
Mary Menczel Andrea
Parsons Gömöri Krisztián
Parsons fiú Varga Hunor-József
Parsons lány Daróczi Larissza-Judit
Jones, Gondolatrendőr 1 Bánvölgyi Tamás

 

 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Alföldi Róbert rendezi a 2021-es West Side Storyt!
Leonard Bernstein - Stephen Sondheim: West Side Story musicaljét Alföldi Róbert rendezésében 2021 nyarán mutatja be a Zikkurat Színpadi Ügynökség.
Jézus Krisztus Szupersztár 2020-ban Szegeden! Jegyek és szereposztás itt!
2020. július 3-án, 4-én, 5-én, 10-én és 11-én lesz látható a legendás előadás Szegeden a Szegedi Szabadtéri Játékok programjában.
Apáca show musical 2020-ban a Szegedi Szabadtéri Játékokon - Jegyek itt!
Az Apáca show musical 2020. július 31-én és augusztus 1-én ismét a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz látható.
INGYEN magyar filmekkel vár az Uránia online!
Ingyenes vetítéssorozat márciustól áprilisig az Uránia Online sorozatban. A filmek ingyenesek, de megtekintésükhöz 0 Ft-os regisztrációkötelesek!
Anyatigrisek musical 2021-ben a Városmajori Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Király Lindával és Fehér Adriennel érkezik az Anyatigrisek musical 2021. júliusában a Városmajorba. Jegyek itt!
Török Ádám és Barátai koncert 2021-ben Budapesten a Városmajorban - Jegyek itt!
Török Ádám és Barátai koncert 2021. augusztus 14-én Budapesten Városmajori Szabadtéri Színpadon. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK