Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Gyermeknap a Városligetben 2014-ben is!

2014.05.07 Kovács Gergely

Gyermeknap a Városligetben 2014-ben is!

Gyereknap a Városligetben 2014-ben is. A Városligeti Gyermeknap 2014. május 24-én és 25-én lesz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen szervezve. A kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvény a budapesti Városligetben számtalan programmal várja a családokat.

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom.

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. A rendezvény idén is INGYENES LESZ!

Íme néhány program a kínálatból:

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 25., vasárnap, 10-19 óra között. Tervezett program: Budapesti Operettszínház, Rutkai Bori és együttese, Gubás Gabi és a Szeleburdi Színház, Kaláka együttes, Madách Musical Táncművészeti Iskola, MÉZ együttes és a  MintaPinty Zenekar.

Nemzetek Utcája, május 25., vasárnap, 10-18 óra között. A programon számos ország nagykövetsége, illetve kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztronómiai sajátosságait. A színes program idén táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

Biztonságos Internet Sátor, május 24-25., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várunk minden érdeklődőt. (A Biztonságos Internet Sátor programjait az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az NMHH, a HP Magyarország, a Mobilsuli és a Magyar Telekom és a UPC Magyarország támogatja.)

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 24-25., 10-19 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.
 

Lovasterápia bemutató, május 25., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három alkalommal tartanak lovasterápiás bemutatót 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

OTP Bank Gyermeknapi Focikupa bajnokság, május 24-25. Focikupa általános iskolások részére.

 

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 24-25., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A szűrőállomáson szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

Babarét: A három év alatti kicsik megpihenhetnek a Gyermeknap forgatagában, és fejlesztőjátékokkal játszhatnak az árnyas fák alatt.

Kutyával az Emberért Alapítvány kutyás bemutatója, május 25., vasárnap. Az Alapítvány szakemberei és kutyái a Nagykövetségek Színpadánál, a Napozóréten várják az érdeklődőket

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest. Az ingyenes véradás helyszíne május 24-25-én 11.00-17.00 óráig a Paál László sétányon álló Véradókamion. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges! 

Zuglói Filharmónia Térzene, május 24., szombat, 15 órától a Királydombnál

MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 24-25, szombat-vasárnap: A Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) program játékos formában szeretné felhívni a 4-10 éves korosztály a figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek.

Helyőrségi Tavaszi Szemle, május 24., szombat: a Magyar Honvédség színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal csatlakozik idén a rendezvényhez

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők kedvező árú, különleges portékákkal várják az idelátogatókat.

Részletes program május 23-án! Ha nem akarsz lemaradni róla akkor csatlakozz a Gyereknap facebook oldalhoz te is!

 

• GyereknapEz is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021