Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

HÉ, MAGYAR JOE! - Földes László Hobo előadása 2023-ban Balatonbogláron - Jegyek itt!

2023.03.07 kovacsad

HÉ, MAGYAR JOE! - Földes László Hobo előadása 2023-ban Balatonbogláron - Jegyek itt!

HÉ, MAGYAR JOE! - Földes László Hoboval a Nemzeti Színház produkciójaként érkezik 2023. augusztus 12.-én Balatonboglárra. Jegyek itt!

„Az ötlet a semmiből csapott le rám. Jimi Hendrix világhírre juttatott egy féltékenységi gyilkosságról szóló bluest, a Hey Joe-t, amit én negyven éve lefordítottam, és azóta is játszom."

„Valamiért eszembe jutott, hogy ha nekem amerikai nevem van, azaz a ‘Hobo’, akkor a ‘Joe’ is lehet magyar, és egy ültő helyemben leírtam a gyilkos élettörténetének vázlatát.

Joe Magyar József néven született a hetvenes évek végén. Apja a rendszerváltás után bankár lett, verte a fiát, az anyja színésznő volt, bármit eljátszott, csak anya nem volt. Józsi utálta az iskolát, futballista akart lenni. Megismerte a bluest, és a legjobban a Hey Joe tetszett neki. A BKV Előre ificsapatában középcsatárt játszott, és minden gól után a dal egyik sorát kiabálta: ‘Lelövöm az asszonyt!’ Ezért nevezték el Joe-nak.

Nem vágyott nagy életre, csak villamosvezető lett, és feleségül vette az első nőt, aki lefeküdt vele. A nő azt hitte, a bankár apuka majd arany életet biztosít nekik, ám hamar rájött, hogy ez soha nem teljesülhet, és megcsalta a férjét. Joe rajta kapta őket és miután az asszony megalázta, az apja vadászpuskájával lelőtte. Utána kihívta a rendőröket, feladta magát, mindent bevallott. Súlyos ítéletet kapott, tizenhat évet húzott le a börtönben, ahol naponta küzdött a lelkiismeret-furdalással és a szégyennel. Aztán kiszabadult és itt találta magát a mai Magyarországon, ami nem hasonlított arra, ahol ő felnőtt. Az utcán élt, munkát nem kapott, végül utcazenész lett, így találkozott egy néhai osztálytársával, aki munkát és szállást adott neki.

Eddig a történet, amit 27 dalszövegben írtam meg. Megmutattam az anyagot Vidnyánszky Attilának, aki egy kétszereplős előadást vizionált a dalok köré. 

Nos, jelenleg, mint ‘érzékeny szerző’, ennyit tudok mentségemre felhozni.” (Földes László Hobo)

HÉ, MAGYAR JOE! - Földes László Hoboval a Nemzeti Színház produkciójaként érkezik 2023. augusztus 12.-én Balatonboglárra. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereplők: Földes László Hobo, Rácz József

Zenészek: Gál István, György Attila, Igali Csanád, Kiss Zoltán

Rendező: Vidnyánszky Attila

--

Esőnap: 2023. augusztus 13., vasárnap
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024