Houdini kiállítás Budapesten 2016-ban!

Kelt: 2016.01.26 kovacsad

Houdini kiállítás Budapesten 2016-ban! A Houdini kiállítás egy hónapig, 2016. január 27-től február 27-ig látható a Budavári Palota F épületében (keddtől szombatig 09 és 20 óra között), majd március 24-től a gyűjtemény végleges kiállítóhelyére kerül a Houdini House Budapest-ben.

Idén lesz 90 éve, hogy meghalt Harry Houdini (született Weisz Erik), magyar származású amerikai illuzionista és bűvész. Minden idők legnagyobb szabadulóművésze és egyben a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze is volt.

Az Országos Széchényi Könyvtár – együttműködve a Houdini House Budapest-tel –, kiállítja azt a páratlan magángyűjteményt, melyet a milánói expó magyar pavilonjának látogatói már korábban megismerhettek.

A gyűjtemény eredeti relikviákon keresztül és a 2014-ben készült Houdini című amerikai film kelléktárgyait is bemutatva megidézi a híres művész alakját, életét, mutatványait.

A kiállítás egy hónapig, 2016. január 27-től február 27-ig látható a Budavári Palota F épületében (keddtől szombatig 09 és 20 óra között), majd március 24-től a gyűjtemény végleges kiállítóhelyére kerül a Houdini House Budapest-ben.

A magángyűjtemény gondozója David Merlini szabadulóművész.

A bűvészet és varázslat szerelmeseink érdekesség lehet a hamarosan Budapesten látható Illúzió show és a Bűvész Színház előadásai is. Részletek lentebb a kapcsolódó cikkekben!

 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Az illúzió mesterei 2019-ben a MOM Kulturális Központban - Jegyek itt!
Az Illúzió mesterei 2019. március 9-10-én újra színpadra lépnek. Hajnóczy Soma,Norbert Ferré és Bognár Krisztián is fellép
Dumaszínház jegyek!
A Dumaszínház tagjait nem kell bemutatni. Előadásaikra a jegyvásárlás szinte verseny, hiszen a jegyfoglalás megkezdésekor pillanatok alatt elfogynak a jegyek. Érdemes hát online foglalni. A Corvin Dumaszínház stand-up comedy műsoraira jegyek kaphatóak!
Bűvész Színház Budapest szívében! Jegyek itt!
Megnyílt az ország első Bűvész Színháza. A színház előadásaira jegyek már kaphatóak! Varázsló, mentalista és illuzionista műsor várja a nézőket vegyesen.
Flippermúzeum nyílt Budapesten! Interaktív kiállítás!
A múzeum több, mint 130 gépe kipróbálható az interaktív kiállításon. Igazán nagy élmény ez a gyerekeknek és a felnőtteknek is egyaránt. Magyarország első és Európa legnagyobb, folyamatosan működő interaktív flipper kiállítása. Jegyek, ...
Láthatatlan kiállítás Budapesten! Jegyek itt!
Egy különleges kiállítás Budapesten! Vakok várják a látogatókat! Képzeld el, hogy kialszik minden fény...
Vonzások és taszítások- mágneses világ a Csopában - interaktív kiállítás
Ismét egy új világba kalauzol bennünket a húsz éves Csodák Palotája: ez alkalommal a mágnesesség birodalmába.
Gateway to Space - Űrkiállítás 2016-ban a Millenárison - Jegyek itt!
Gateway to Space az Űrkutatási kiállítás 2016-ban Budapesten a Millenárison.
Horrorház nyílt Budapesten! Éld át a rettegést egy barátoddal!
Egy interaktív horror színház, vagy még inkább egy túra a sötétség birodalmában, amely az amerikai horror házak (haunted house), és elvarázsolt kastélyok mintájára készült.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK