Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Íme a Városmajori Szabadtéri Színház 2019-es műsora! Jegyek és előadások itt!

2019.05.04 Kovács Gergely

Íme a Városmajori Szabadtéri Színház 2019-es műsora! Jegyek és előadások itt!

2019. júniusától számtalan koncert és előadás vár. Caramel, Freddie, Vastag Csaba, Dés László, Geszti Péter, musicalek, operett, színházi előadások és sok más.

2019. június 1-én indul az évad a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Idén is lesz, opera, operett, musical, táncshow és filmzenei koncert is. A legismeretebb előadók sem maradnak el.

JEGYVÁSÁRLÁS
A Városmarjori Szabadtéri Színpad ÖSSZES előadására ide kattintva tud jegyeket vásárolni!

KONCERT
2019. június 8-án Freddie nyitja a nyarat. Az elmúlt években saját zenekarával fesztiválok, szabadtéri és klubkoncertek állandó fellépője. Jelenleg legújabb lemezén dolgozik, a koncerten a nagy slágereket az új anyagból egy-két dal fűszerezi majd. 

2019. június 15-én Palya Bea ad koncertet. Tovább a nagy sikerű Nő című lemez által megkezdett úton, Palya Bea folytatta az önmaga által teremtett hagyományt. Mindannyiunkról énekel, miközben önmaga kérdéseit boncolgatja; mindenkitől kérdez, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról énekel, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket.

2019. június 22-én Cotton Club Singers Ó Budapest - A XX. század pesti utcadalai koncert.15 éve nem látott műsorral lép színpadra a Városmajori Szabadtéri Színpadon a 25 éves Cotton Club Singers! Ó Budapest című lemezanyagát adja elő az eredeti előadókkal, azaz, Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár közreműködésével.

2019. június 29-án Vastag Csaba ad koncertet. Az idei koncertturnénak Csaba a NEON címet adta, mely szó görögül magában hordozza a megújulást. A nagysikerű CONECTO és OPTIMUM lemezek és a tavalyi évi NEON-turné után az idei évben is szeretné, ha egyre többen tartanának Vele.

2019. július 6-án Világzene - a világ zenéje Szinetár Dóra, Szalóki Ági és Náray Erika közös koncertje. Az igazi világslágerek mellett olyan dalok is helyet kapnak a műsorban, amit a magyar közönség talán először hall majd. A koncert különlegessége, hogy a három énekesnő most áll először együtt a színpadon, ráadásul egy vadonatúj programmal. 

2019. július 13-án Kamarás Iván: Egy fess pesti este - koncert lesz a Városmajorban. Sztárvendégként Tóth Verát láthatjuk majd. Az EGY FESS PESTI ESTE Kamarás Iván nem egy hagyományos színész-koncertestje. A ’20-as ’60-as évek lüktető, magyar (nem csak film)zenéi, a Meseautótól, a Jamaikai trombitáson át, a Kicsit Szomorkás a hangulatomtól, a Villa Negráig.


2019. július 20-án Magashegyi Underground Szimfonikus Remix Koncert a Városmajorban. Az idei nyár egyetlen szimfonikus Magashegyi Underground-koncertje Budapesten a Városmajorban, új dalokkal! 

2019. július 24-én Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncert. A világzenekar idei műsora: Alekszandr Borogyin: Poloveci táncok (vezényel: Bolyky Zoltán), Bartók Béla: Román népi táncok,  Kodály Zoltán: Galántai táncok, Robert Schumann: 3. Rajnai szimfónia (op. 97.) Vásáry Tamás vezényletével.

2019. július 27-én újabb fejezettel tér vissza Lords of the Organs sorozatával a Városmajor Színpadára Rákász Gergely, a népszerű orgonaművész és történetmesélő!

2019. augusztus 3-án és 4-én Mi vagyunk a Grund! Dés László koncertje. Dés László vendége a kiváló színésznő, Básti Juli, akivel a múltban sokat dolgozott már együtt. Kezdődött a Hallgass kicsit lemezzel 1987-ben, de a közlemúltban is koncerteztek sokat közösen a Férfi és Nő produkcióban. 


2019. augusztus 10-én Pál Utcai Fiúk – Akusztik koncert. A Városmajorban hallhatók lesznek dalok a múltból és a jelenből egyaránt, hiszen a készülő új PUF lemezről is eljátszik majd egy pár dalt a zenekar, kiegészülve állandó vendégzenészeivel Szücs ’Qka’ Krisztiánnal (fúvós hangszerek) és Dióssy Ákossal (billentyű), továbbá az előadás fényét emelő Albert Zolival (fúvós hangszerek).

2019. augusztus 17-én Best of Geszti koncert. Egyszerre retro és egyszerre mai. A kilencvenes évek nagy slágerei mindenkit magukkal ragadnak, de Geszti lendületes színpadi jelenléte és humora feledteti az idők múlását. Ahogy kedvenc mondása szól: „Az idő az egyetlen dolog, ami magától telik, a többi rajtunk múlik.” Rajta pedig nem múlik, hogy nagy buli kerekedjen a koncertjein!


2019. augusztus 24-én Hiperkarma Akusztik - koncert. Feketepéter, Kérdőjel, Lidocain és Délibáb. A furcsa sorozat megoldókulcsa a Hiperkarma, és úgy folytatódik, hogy Felejtő, Másé Voltam és a dalszövegért 2019-ban Atsijus-díjat nyert Napsütötte Rész. Bérczesi Robiék a megszokott felállásban, extrákkal: vonósnégyessel fúvósokkal, valamint két vokalistával idézik meg az egyedi Hiperkarma-hangulatot első alkalommal a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

2019. augusztus 30-án, 31-én és szeptember 1-én Nyáry Krisztián - Kaláka: Így szerettek ők - irodalmi koncert-színház. Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei negyven magyar író, illetve művész híres-hírhedt szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteit dolgozza fel.  Az e kötetekből készült, félig szcenírozott előadás Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél tolmácsolásában, megzenésített versek élő zenei kíséretével, vetítéssel kerül ismét a hangulatos budai színpadra. 

2019. szeptember 7-én a nyarat végül Caramel akusztik koncertje zárja majd. Tavaly augusztus 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon adott különleges koncertet, idén a Városmajorba tér vissza az ország immár tizennégy éve egyik legkedvelteb énekes előadója, Caramel!

MUSICAL ÉS OPERETT
2019. június 18-án az Állami áruház című operett lesz látható. Az' 50-es évek legendássá vált propaganda-operettje, az Állami Áruház egy olyan vidám korról regél, amelyről nem vidáman regélni halálos bűn. A kecskeméti Katona József Színház friss előadása a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjának keretében látható Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében, Dobó Enikő és Szemenyei János főszereplésével!

2019. július 11-én és 12-én lesz látható a My Fair Lady musical. Radó Denise rendezésében a békéscsabai Jókai Színház előadása lesz látható. Higgins szerepében Kautzky Armand lesz látható. 


2019. július 30-án és 31-én jön a Csodaszarvas musical. Mit jelent eredetmondánk az új generációknak? A férfi vagy a nő irányítja a családot? Itt élnünk-halnunk kell, vagy tovább vándoroljunk a jobb élet reményében? Egy nagyszabású táncjátékban mutatjuk meg, mit gondolunk ma anyaságról, testvérharcról, hagyományról és újításról - a történelmi Magyarország kellős közepén.

2019. augusztus 6-án és 7-én a Dés László zenéjével érkezik a Valahol Európában musical. Az ismert film alapján készült musical minden család számára remek program lehet.

SZÍNHÁZI SZEMLE
A Városmajori Színházi Szemle részeként számtalan színházi előadás lesz látható. A salemi boszorkányok például Alföldi Róbert rendezésében 2019. június 25-én.

A szemle programjában a következő előadások láthatóak:
- Örkény István: Tóték – Szegedi Nemzeti Színház (rendező: Bezerédi Zoltán)
- Kerekes – Barabás – Darvas – Gádor: Állami Áruház – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Benkó Bence és Fábián Péter)
- Molnár Ferenc: Az üvegcipő – Jászai Mari Színház, Tatabánya (rendező: Czukor Balázs)
- Arthur Miller: A salemi boszorkányok – Weörös Sándor Színház, Szombathely (rendező: Alföldi Róbert)
- Kosztolányi Dezső: Édes Anna – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Rusznyák Gábor)
- Georges Feydeau: Osztrigás Mici – Szabadkai Népszínház Magyar Társulata (rendező: László Sándor)


GYEREK ELŐADÁSOK
Számtalan gyerekeknek szánt délelőtti előadás lesz látható. Bábjáték mellett táncjáték és népmese is lesz majd. Az olyan klasszikusok se maradnak ki a műsorból, mint a Süsü, amit például 2019. július 20-án láthatunk majd.

JEGYVÁSÁRLÁS
A Városmarjori Szabadtéri Színpad ÖSSZES előadására ide kattintva tud jegyeket vásárolni!

Az idei évad is így sok izgalmat tartogat a Margitszigeten is. A Margitszigeti előadásokról a cikk alatti kapcsolódó hírekben olvashatsz.

• Perseidák meteorraj 2019 - Csillaghullás 2019 nyarán!
• Íme a Margitszigeti Szabadtéri Színház 2019-es műsora! Jegyek és előadások itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024