INGYEN Bánk bán koncertet közvetít az Operaház!

Kelt: 2021.03.09 kovacsad

INGYEN Bánk bán koncertet közvetít az Operaház! INGYEN Bánk bán koncertet közvetít az Operaház!

2021. március 15-én, nemzeti ünnepünkön Erkel Ferenc Bánk bán című operájának legszebb részleteit közvetítik az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. Az előadás 20:00 órától látható az Operaház Facebook oldalán INGYENESEN lesz megtekinthető

Az opera koncertszerű keresztmetszetének címszerepét Kovácsházi István alakítja, partnerei: Komlósi Ildikó (Gertrúd), Kertesi Ingrid (Melinda), Cser Krisztián (II. Endre), Horváth István (Ottó), Kálmándy Mihály (Tiborc), Kelemen Zoltán (Petur bán), Geiger Lajos (Biberach), zongorán közreműködik: Katona Anikó, a viola d'amore szólót előadja: Botos Veronika.

Azoknak akiknek nem elég a koncert verzió van egy jó hírünk is! A Bánk bán 2021-ben Budapesten a Margitszigeten és Fertőrákoson is látható lesz.

A Bánk bán a magyar dráma- és operairodalom legfontosabb darabja. Történet a magyar nép elnyomásáról, szenvedéséről, melyet Katona József kínzó őszinteséggel, Erkel Ferenc pedig szívig, csontig hatoló zenével mesél el. Egy magyar nagyúrnak mind hivatását, mind magánéletét közvetlenül befolyásolja a kontroll nélküli, idegen hatalom. Cselekednie kell. De elég-e egyetlen ember ahhoz, hogy a népnek igazságot szerezzen, és egy ártatlan család tragédiája vajon változtathat-e a magyarok nehéz sorsán? 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Az operarendezés „Tarantinója” rendezi a Carment a Margitszigeten 2021-ben - Jegyek itt!
A Margitszigeti Színház és a Magyar Állami Operaház bemutatója lesz Calixto Bieito a Carmen 2021. június 25-én és 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Traviata opera a Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es műsorán Újszegeden - Jegyek itt!
Traviata 2021. július 16-17-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható!
Il Divo koncert 2021-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
Az Il Divo 2021. október 29-én Budapesten a Papp László Sportarénában koncertezik. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
Tom Jones koncert 2021-ben a Veszprém Festen a Veszprém Arénában - Jegyek itt!
Tom Jones koncertje 2021. augusztus 19-én kerül megrendezésre Veszprémben az Veszprém Arénában. Jegyek itt!
X-faktor sztárral debütál a székelyföldi István, a király augusztus 20-án!
Csak székelyföldi szereplőkkel debütál az István, a király 2021. augusztus 20-án. Az előadást dupla, illetve tripla szereposztással játsszák majd, így biztosítva az előadás színvonalát.
Alex Pavesi: Nyolc nyomozó - OLVASS BELE!
A detektívtörténetek aranykorának idején Grant McAllister, a matematika professzora kidolgozza a bűnügyi rejtélyek matematikai szabályait, és hét saját maga által írt történettel illusztrálja elméletét. A fordulat csak ezután jön.
INGYENES stream koncerten mutatja be új dalát a Margaret Island!
Ha elvesznél címmel debütál az új dal. Rendhagyó módon, egy nagyzenekaros élő stream koncerten mutatja be új dalát a Margaret Island.
Női titkos ügynökről írt könyvet Pam Jenoff! Az Elvesztek Párizsban már kapható!
New York Times-bestseller! Megtörtént eseményeken alapuló történelmi regény a II. világháborúban tevékenykedő női titkos ügynökökről - egy sikerszerző tollából.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK