INGYEN látható a Varga Miklós főszereplésével a Trianonról szóló rockopera!

Kelt: 2020.06.02 kovacsad

INGYEN látható a Varga Miklós főszereplésével a Trianonról szóló rockopera! INGYEN látható a Varga Miklós főszereplésével a Trianonról szóló rockopera!

A magyar rockoperák és musicalek egyre nagyobb sikereket érnek el. Mutatja ezt a nyáron is látható István, a király (Jegyek itt!) vagy éppen a nyáron is turnézó A Pál utcai fiúk musical (Jegyek itt!) és a Honfoglalás musical sikere is. 

A Trianon 100 sorozat neretein belül a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 2020. június 4-én 19 órakor Dr. Gyuricza Miklós polgármester Facebook oldalán (IDE KATTINTVA) lesz az online premierje Másik Lehel és Vizeli Csaba rockopperájának a Fehérlaposok rockoperának.

A tószegi előadás Varga Miklós, Csengeri Attila, Makrai Pál, Laklóth Aladár, Gerdesits Ferenc főszereplésével lesz látható.

A mű a második világháborút követő felvidéki kitelepítés tragikus történetét dolgozza fel a kitelepített családok visszaemlékezéseinek felhasználásával. Két család hányatott sorsán keresztül ismerjük meg a kitelepítés rideg valóságát, az ő személyes drámájuk kibontakozása közben kapunk képet a több mint 70 évvel ezelőtti korról. A Másik Lehel zeneszerző és Vizeli Csaba szövegíró által írt zenedráma fő célja, hogy segítsen a sokat szenvedett nemzedékeknek a megbékélésben, illetve a fiatalabb generációk is megismerhessék a nem túl távoli történelmünk eme tragikus eseményét, s okuljanak belőle.

 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK