Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

INGYEN látogatható a Pénzmúzeum!

2023.03.07 Kovács Gergely

INGYEN látogatható a Pénzmúzeum!

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont folyamatosan várja az érdeklődőket. Családilag vagy akár csoortosan is látogatható. Nézd meg az aranyvonatot is élőben.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma ékes példája annak, miért érdemes újragondolni a múzeum szó jelentését. A Pénzmúzeum nemcsak régi pénzeket és a pénz történelmét mutatja be látványosan – a kiállítás által kínált élmény ennél sokkal átfogóbb és sokoldalúbb. A látogatók egy gondosan felépített élményutat tesznek meg a pénz világa körül, melyet interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók kísérnek végig. A különböző eszközök, platformok, kiadványok és események mind egy közös mondanivaló és üzenet köré épülnek. A Pénzmúzeum így lesz egyszerre a pénzügyi témájú köznevelés hazai fellegvára és a nemzetközi múzeumi világ kiemelkedő tagja.

Fontos további információ a kerekesszékkel közlekedők számára, hogy mind az épületbe való bejutás, mind a múzeum teljes belső területe akadálymentesített, így látogatóinknak számára minden adott, hogy zavartalanul átadhassák magukat a múzeumi élmény élvezetének.

Bár a múzeum legfőbb látványosságát az állandó kiállítás adja, az épületben több olyan helység is van, melyek külön is megérdemlik vendégeink figyelmét. A Pénzmúzeum kávézója például önmagában, a kiállítástól függetlenül is látogatható, és különleges hangulata miatt megkapó helyszínt kínál bármilyen baráti találkozóhoz, beszélgetéshez. Szintén izgalmas pont a műemléki védettséget élvező épület különleges, bástyaszerű tornya, mely remek kilátást kínál Budapest Belvárosára.

ARANYVONAT

Az Aranyvonatról szobor is készült. Az alkotás nagyságrendileg mintegy 7000 „aranyrúdból” áll, melyek egyenként vágott, hajlított és élenként, kézzel hegesztett rozsdamentes acélrudakból készültek. Minden egyes alkotóelemet a művész saját csapatával, hegesztők és szobrászok részvételével formált meg.  A szoborral a Széll Kálmán téri átjárón áthaladva minden járókelő találkozhat, ám teljes egészében csak úgy tekinthető meg, ha az érdeklődők a kiállítótérbe is betérnek.

INGYENES látogatás feltétele az időpont foglalás!
Foglalás itt:

https://www.penzmuzeum.hu/muzeum/idopontfoglalas/

• Egy trükk, amire képes vagy a magyar bankjegyekkel!
• Így néz ki a hamis húszezres! Nézd meg te is!
• Ez a TOP 25 legjobb előadás és koncert ami 2023-ban Magyarországon látható lesz!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024