INGYEN osztanak szájmaszkokat a vidéki városokban is!

Kelt: 2020.05.05 kovacsad

INGYEN osztanak szájmaszkokat a vidéki városokban is! INGYEN osztanak szájmaszkokat vidéken is!

Budapest után keddtől Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán is szájmaszkokat oszt a Magyar Református Szeretetszolgálat a tömegközlekedőknek - közölte a szeretetszolgálat kedden az MTI-vel.

Debrecenben 2500, Szegeden és Nyíregyházán 1500-1500 maszkot osztanak ki a segélyszervezet önkéntesei és munkatársai a lakosságnak. Ezek egyszer használatos sebészi maszkok, illetve többször használható textil maszkok - olvasható a közleményben.

Felidézték: a szeretetszolgálat önkéntesei április végén a fővárosban, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron és más tömegközlekedési csomópontokban osztottak maszkokat, és a tervek szerint májusban folytatják az akciót.

A Magyar Református Szeretetszolgálat március végén kezdett textil maszkok varrásába Mentő Mackó üzemeiben, a maszkvarrásba önkéntesek is bekapcsolódtak. Az elmúlt időszakban 4000 darab többször használható, mosható maszk készült el, amelyből az Országos Mentőszolgálat, a Harsányi Önkormányzat, szociális intézmények, valamint a tömegközlekedők kaptak.

Hozzátették: aki szeretné támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálatot a koronavírus-járvány terjedésének lassításáért végzett munkájában, adományát az "Összefogás az újrakezdésért" krízisalapba ajánlhatja fel az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül vagy átutalhatja a 10702019-85008898-51100005-ös bankszámlaszámra. Az adakozókat kérik, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel: "Összefogás az újrakezdésért".

 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

INGYEN látható a Csinibaba, A tanú, a Moszkva tér és még sok más film!
A Magyar Film Napja részeként 20 magyar vígjáték lesz ingyenesen elérhető 3 héten át.
Zorán koncert 2020-ban Budapesten - Jegyek itt!
Zorán 2020. október 29-én Budapesten a Klauzál Gábor Művelődési Központban koncertezik. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
Szabadtéren a Pál utcai fiúk musical 2020-ban! Jegyek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2020 augusztusában szabadtéren is látható lesz!
István, a király koncert 2020-ban a Tokaji Fesztiválkatlanban - Jegyek itt!
Az István, a király koncert 2020. augusztus 19-én a Tokaji Fesztiválkatlanban lesz látható. Jegyek itt! Főszerepekben Feke Pál, Dolhai Attila, Szomor György, Borbély Richárd, Herczeg Flóra, Simon Boglárka lesz látható!
Demjén Ferenc koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek!
Demjén Ferenc koncert turnéja 2020-ban Indulj, új csodákat látni… a címmel Győr, Sopron, Tatabánya, Pécs, Miskolc, Eger, Szeged, Debrecen, Szolnok, Székesfehérvár Sportcsarnokaiban biztosan látható lesz! Jegyek itt!
Best of Geszti koncert 2020-ban a Margitszigeten - Jegyek itt!
A Best of Geszti koncert 2020. augusztus 26-án Budapesten Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül ismét megrendezésre. Jegyek itt!
Bereczki Zoltán koncert 2020-ban Budapesten - Jegyek itt!
Bereczki Zoltán koncert 2020-ban Budapesten. Jegyek itt!
INGYEN látható a Budapesti Operettszínház új musicalje!
Szétszakítottak címmel lesz látható az új musical, amit Dolhai Attila és Cári Tibor írtak.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK