Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

INGYENES Kormorán koncert lesz augusztusban!

2022.08.02 kovacsad

INGYENES Kormorán koncert lesz augusztusban!

Megannyi színpadi mű, opera, valamint filmzene bizonyítja a zenekar sokszínűségét s alkotóerejét (Honfoglalás, Sacra Corona, Trianon, A Költő visszatér, Elektra mindörökké, Zúgjatok harangok, A Megfeszített, A Napba öltözött leány).

Pár hete írtuk meg, hogy ingyenesen lehet megnézni a Kormorán zenéjéből készült Honfoglalás musicalt (részletek a cikk alatt), most ismét jó hírünk van!

Koltay Gergely 1976-ban alapította a formációt, amely a honi zenei életben elsőként ötvözte programszerűen a népzenei elemeket a nemzetközi rock muzsika stílusjegyeivel. Dalaikban hallhatóak tradicionális népi hangszerek: a töröksíp, a hegedű, a tekerőlant, a citera, a furulya, a duda és a tárogató, amelyek együtt szólalnak meg a rock instrumentumokkal.

A Kormorán az elmúlt több mint három évtizedben eljutott szinte minden európai országba, koncertezett a tengerentúlon, és több zenealbumot jelentetett meg külföldön. Az együttes koncertprogramjain kívül egy sor albumot készített pop énekeseknek, blues és rock sztároknak, valamint színészeknek. Megannyi színpadi mű, opera, valamint filmzene bizonyítja a zenekar sokszínűségét s alkotóerejét (Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona, Trianon, A Költő visszatér, Elektra mindörökké, Zúgjatok harangok, A Megfeszített, A Napba öltözött leány).

A Kormorán koncertje 2022. augusztus 26-án kerül megrendezésre a Püspöki palota kertjében Szombathelyen.

Rendezvény ingyenes, támogatói jegy váltásra van lehetőség. Támogatói jegyeket ide kattintva vásárolhat!

A koncertek bevételeiből a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai gyermektáborát támogatják. A rendezvény a hatályos járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogatható.

 

• Szekeres Adrien koncert 2022-ben Szombathelyen a Püspöki Palotában - Jegyek itt!
• Nézd meg INGYEN a Honfoglalás musicalt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022