INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt!

Kelt: 2019.02.21 Kovács Gergely

INGYENES nyíltnap lesz a a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen! Jelentkezés itt! A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen a Víz világnapja 2019-es programjainak alkalmából nyíltnapot tart a Fővárosi Csatornázási Művek.

A Fővárosi Csatornázási Művek idén is megnyitja szennyvíztisztító telepeinek kapuit az érdeklődő diákok és a lakosság előtt a Víz Világnapja alkalmából. A látogatók ezen a napon ismerkedhetnek meg a szennyvíztisztítás folyamatával és a legkorszerűbb hazai technológiával. A nagyközönség számára március 23-án, szombaton tart nyitva a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep.

Ma már egyre többen tudják, hogy a tiszta vizet a Föld számos pontján milliók nélkülözik, és hogy a Föld vízkészleteinek megóvása közös feladatunk. Kevesen látják ugyanakkor, hogy az elhasznált, az otthonokból távozó szennyvíz milyen összetett, hosszas tisztítási folyamat után juthat vissza a természetbe. A csaknem kétmilliós  Budapesten nap mint nap keletkező nagy mennyiségű szennyvizet például a legkorszerűbb tisztítási eljárást követően, színtelen, szagtalan, tiszta folyadékként engedi vissza az élő vízbe, a Dunába a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM).
Annak érdekében, hogy a közös felelősséget minél többen átérezhessék, és hogy bemutassák a szennyvíz megtisztításának folyamatát, a Fővárosi Csatornázási Művek idén is nyílt napokat tart.
 
A telep legfőbb érdekessége a botanikus kertekre hasonlító „Élőgépek” technológia és a szennyvízből biogázt termelő üzem.

ONLINE JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA!

A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen számtalan érdekes programról olvashatsz.
 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Kicsi Gesztenye Klub 2020 - Turné helyszínek és jegyek itt!
A Minimax népszerű sorozata most országos turnéra indul. 2020-ban többek között Budapest Mosonmagyaróvár is sorra kerül. A kaland folytatódik. Liza és barátai koncert hangulatban várnak. Az előadások listája, jegyárak, jegyvásárlás és minden amit tudni lehet.
A Mézga család színpadi változata 2019-ben országos turnéra megy - Jegyek és helyszínek itt!
A Mézga család zenés vígjáték Budapest, Győr, Dunaújváros, Miskolc, Eger, Gödölő, Keszthely, Szekszárd, Veszprém, Szeged, Szombathely,Békéscsaba, Debrecen színpadain elvenedik meg többek között Magyar Attila, Szacsvay László, Balázs Andrea, ...
Omega koncertek 2019 - Jegyek az Omega Tűzvihar koncert turnéra itt!
Már most meghírdetésre kerültek az Omega koncertek 2019-es Tűzvihar turné állomásai. Az Omega Tűzvihar koncert turné Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Sopron, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc arénáiban biztosan látható lesz. Jegyek itt!
Zorán koncert 2020-ban Budapesten - Jegyek itt!
Zorán 2020. október 29-én Budapesten a Klauzál Gábor Művelődési Központban koncertezik. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
Szabadtéren a Pál utcai fiúk musical 2020-ban! Jegyek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2020 augusztusában szabadtéren is látható lesz!
István, a király koncert 2020-ban a Tokaji Fesztiválkatlanban - Jegyek itt!
Az István, a király koncert 2020. augusztus 19-én a Tokaji Fesztiválkatlanban lesz látható. Jegyek itt! Főszerepekben Feke Pál, Dolhai Attila, Szomor György, Borbély Richárd, Herczeg Flóra, Simon Boglárka lesz látható!
Demjén Ferenc koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek!
Demjén Ferenc koncert turnéja 2020-ban Indulj, új csodákat látni… a címmel Győr, Sopron, Tatabánya, Pécs, Miskolc, Eger, Szeged, Debrecen, Szolnok, Székesfehérvár Sportcsarnokaiban biztosan látható lesz! Jegyek itt!
Best of Geszti koncert 2020-ban a Margitszigeten - Jegyek itt!
A Best of Geszti koncert 2020. augusztus 26-án Budapesten Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül ismét megrendezésre. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK