INGYENES Robot fesztivál Budapesten!

Kelt: 2020.01.08 Kovács Gergely

INGYENES Robot fesztivál Budapesten! Robotszumó, LEGO élménykiállítás, Robotinvázió és workshopok kifejezetten gyerekeknek. Az eddigi legnagyobb robotfesztivál érkezik Budapestre.

Ismét robotinvázió vár Budapestre. Az AKG-ban egy helyre gyűjtjük napjaink legmodernebb technológiát, és kiderült az is, hogy kik a legjobb 10 és 16 év alatti robotprogramozók. Immár két korosztály is megmérettetik majd a várhatóan több ezer fős látogatóközönség előtt.

Ami biztosan lesz:
- FIRST LEGO League Budapesti regionális döntő
- FIRST LEGO League Junior Budapesti regionális döntő
- Robotszumó
- LEGO élménykiállítás
- Robotinvázió
- Workshopok kifejezetten gyerekeknekKét globális ifjúsági robotépítő-verseny, egy robotszumókupa, valamint megannyi ingyenes programozó workshop vár A Jövő Iskolája rendezvény látogatóira.

Ismét robotinvázió lesz Budapesten, hiszen a FIRST LEGO League regionális döntője keretében újra összemérik tudásukat a főváros legtehetségesebb ifjúsági robotépítői és -programozói, míg a kifejezetten a kisebb korosztály megcélzó FIRST LEGO League Junior budapesti kiállításán tíz éven aluli gyerekcsoportok mutatják majd be okosvárosprojektjeiket, valamint az azokban elhelyezett robotjaikat. A nemzetközi versenyre bulgáriai csapatokat is várnak, ráadásul a magas színvonalra jellemző, hogy tavaly a budapesti fordulóból továbbjutó TövisASAP egészen a detroiti világdöntő megosztott második helyéig menetelt. Idén a budapesti döntő zsűrijében többek között helyet kap a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, az EPAM, a Hipersuli, a DreamJo.bs szakértője, valamint Balogh Péter, az NNG alapítója és a Cápák között szereplője.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében megrendezett A Jövő Iskolája rendezvényen a két nemzetközi robotverseny mellett a RoboLabor Országos Robotszumó Bajnokság HelloWorld Kupája is különleges izgalmakat tartogat a látogatóknak, ráadásul a versenyek szüneteiben a helyszínen lévő fiatalok workshopokon építhetik meg és programozhatják be saját robotjaikat, illetve hazai szakértők előadásaiból megismerhetik a robotvezérlés jövőjét és trükkjeit.


A szervezők egy különleges innovációexpóval is készülnek, valamint több programmal kedveskednek a családoknak. A helyszínen ki lehet majd próbálni napjaink legújabb és legmodernebb társasjátékait, a látogatók egy LEGO kiállítással is találkozhatnak, valamint a hazai LEGO-közösség több jelentős képviselőjével, a fiatalok pedig hazai innovációs műhelyek által szervezett ingyenes workshopokon kóstolhatnak bele a programozásba és a robotvezérlésbe. A rendezvény főtámogatója és szakmai partnere a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az EPAM.

„A Jövő Iskolája rendezvény támogatása nekünk, az EPAM-nak szinte magától értetődő, hiszen mindazt képviseli, amiben hiszünk, és amit napi szinten látunk működni a gyakorlatban. A közép-kelet európai gyökerekkel rendelkező, ma a New York-i tőzsdén jegyzett EPAM évek óta az egyik leggyorsabban növekvő vállalat a szektorban, amiben nagy szerepe van az élet minden területén zajló digitalizációnak. Az EPAM nagy részben a régió egészen a közelmúltig kiemelkedő természettudományos oktatásának köszönhette sikereit, amelynek megújításához saját céges kereteink adta lehetőségekkel szeretnénk hozzájárulni. EKids programunk évek óta nagy sikerrel és változatos módon ismerteti meg a gyerekeket nemcsak a digitalizációval, hanem a kreatív gondolkodással is, és ennek a tevékenységünknek bővítéseként örömmel vesszük ki részünket a Jövő Iskolája kezdeményezés mint platform támogatásában” – nyilatkozta Bozsó Attila, az EPAM regionális igazgatója.

Infók: https://www.firstlegoleague.hu/
Helyszín: 1035 Budapest, Raktár u. 1 (Alternatív Közgazdasági Gimnázium)
Időpont: 2020. január 11., 10-19 óra
Belépés: mindenki számára ingyenes 

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Pedagógus Expó 2020 - az év pedagógiai eseménye! - Jegyek itt!
Bagdy Emőke, Tari Annamária, Berecz András, Boér Tamás, Varga László és még sokan mások a 2020. február 22-én megrendezésre kerülő budapesti Pedagógus Expo előadói között.
INGYEN vagy akár 500 forintért szurkolhatsz Hosszú Katinkának és a hazai sztároknak!
Hosszú Katinka, Kapás Bogi, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, ill. Milák Kristóf, Cseh László és Verrasztó Dávid is versenyzik majd. LEN Európa-bajnokság a Duna Aréna falai között 2020-ban.
200 forint lesz a jegy az Állatkertbe a gyerekeknek!
Kürtőskalács készítés, mézkóstoló, bábelőadás, arcfestés és sok más program is vár. 4 napon át lesz lehetőség 200 forintért jegyet venni a maci kedvelő gyerekeknek. Mackófarsang 2020-ban is.
Zorán koncert 2020-ban Budapesten - Jegyek itt!
Zorán 2020. május 12-én Budapesten a KMO Művelődési Házban koncertezik. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
2020 forintért láthatunk előadást az Arénában!
2020. április 4-én mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában lesz látható a nagyszabású előadás, amire már árulják a jegyeket!
Androidosok figyelem! Pénzt vonnak bizonyos appok még akkor is ha töröltük őket!
600 millió alkalommal töltöttek le ilyen appokat. Bizonyos applikációk a törlésük után is vonnak pénzt. A lista elég hosszú.
Kowalsky meg a Vega - Aréna főpróba! Jegyek itt!
2020. február 2-án lesz a Kowalsky meg a Vega Aréna koncert főpróbája.
A Pál utcai fiúk musical 2020-ban Tokajon a Fesztivál Katlanban - Jegyek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2020. július 11-én Tokajon a Fesztiválkatlan színpadán lesz látható. Jegyvásárlás itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK