INGYENES Robot fesztivál Budapesten!

Kelt: 2020.01.08 Kovács Gergely

INGYENES Robot fesztivál Budapesten! Robotszumó, LEGO élménykiállítás, Robotinvázió és workshopok kifejezetten gyerekeknek. Az eddigi legnagyobb robotfesztivál érkezik Budapestre.

Ismét robotinvázió vár Budapestre. Az AKG-ban egy helyre gyűjtjük napjaink legmodernebb technológiát, és kiderült az is, hogy kik a legjobb 10 és 16 év alatti robotprogramozók. Immár két korosztály is megmérettetik majd a várhatóan több ezer fős látogatóközönség előtt.

Ami biztosan lesz:
- FIRST LEGO League Budapesti regionális döntő
- FIRST LEGO League Junior Budapesti regionális döntő
- Robotszumó
- LEGO élménykiállítás
- Robotinvázió
- Workshopok kifejezetten gyerekeknekKét globális ifjúsági robotépítő-verseny, egy robotszumókupa, valamint megannyi ingyenes programozó workshop vár A Jövő Iskolája rendezvény látogatóira.

Ismét robotinvázió lesz Budapesten, hiszen a FIRST LEGO League regionális döntője keretében újra összemérik tudásukat a főváros legtehetségesebb ifjúsági robotépítői és -programozói, míg a kifejezetten a kisebb korosztály megcélzó FIRST LEGO League Junior budapesti kiállításán tíz éven aluli gyerekcsoportok mutatják majd be okosvárosprojektjeiket, valamint az azokban elhelyezett robotjaikat. A nemzetközi versenyre bulgáriai csapatokat is várnak, ráadásul a magas színvonalra jellemző, hogy tavaly a budapesti fordulóból továbbjutó TövisASAP egészen a detroiti világdöntő megosztott második helyéig menetelt. Idén a budapesti döntő zsűrijében többek között helyet kap a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, az EPAM, a Hipersuli, a DreamJo.bs szakértője, valamint Balogh Péter, az NNG alapítója és a Cápák között szereplője.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében megrendezett A Jövő Iskolája rendezvényen a két nemzetközi robotverseny mellett a RoboLabor Országos Robotszumó Bajnokság HelloWorld Kupája is különleges izgalmakat tartogat a látogatóknak, ráadásul a versenyek szüneteiben a helyszínen lévő fiatalok workshopokon építhetik meg és programozhatják be saját robotjaikat, illetve hazai szakértők előadásaiból megismerhetik a robotvezérlés jövőjét és trükkjeit.


A szervezők egy különleges innovációexpóval is készülnek, valamint több programmal kedveskednek a családoknak. A helyszínen ki lehet majd próbálni napjaink legújabb és legmodernebb társasjátékait, a látogatók egy LEGO kiállítással is találkozhatnak, valamint a hazai LEGO-közösség több jelentős képviselőjével, a fiatalok pedig hazai innovációs műhelyek által szervezett ingyenes workshopokon kóstolhatnak bele a programozásba és a robotvezérlésbe. A rendezvény főtámogatója és szakmai partnere a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az EPAM.

„A Jövő Iskolája rendezvény támogatása nekünk, az EPAM-nak szinte magától értetődő, hiszen mindazt képviseli, amiben hiszünk, és amit napi szinten látunk működni a gyakorlatban. A közép-kelet európai gyökerekkel rendelkező, ma a New York-i tőzsdén jegyzett EPAM évek óta az egyik leggyorsabban növekvő vállalat a szektorban, amiben nagy szerepe van az élet minden területén zajló digitalizációnak. Az EPAM nagy részben a régió egészen a közelmúltig kiemelkedő természettudományos oktatásának köszönhette sikereit, amelynek megújításához saját céges kereteink adta lehetőségekkel szeretnénk hozzájárulni. EKids programunk évek óta nagy sikerrel és változatos módon ismerteti meg a gyerekeket nemcsak a digitalizációval, hanem a kreatív gondolkodással is, és ennek a tevékenységünknek bővítéseként örömmel vesszük ki részünket a Jövő Iskolája kezdeményezés mint platform támogatásában” – nyilatkozta Bozsó Attila, az EPAM regionális igazgatója.

Infók: https://www.firstlegoleague.hu/
Helyszín: 1035 Budapest, Raktár u. 1 (Alternatív Közgazdasági Gimnázium)
Időpont: 2020. január 11., 10-19 óra
Belépés: mindenki számára ingyenes 

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Pedagógus Expó 2020 - az év pedagógiai eseménye! - Jegyek itt!
Bagdy Emőke, Tari Annamária, Berecz András, Boér Tamás, Varga László és még sokan mások a 2020. február 22-én megrendezésre kerülő budapesti Pedagógus Expo előadói között.
INGYEN vagy akár 500 forintért szurkolhatsz Hosszú Katinkának és a hazai sztároknak!
Hosszú Katinka, Kapás Bogi, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, ill. Milák Kristóf, Cseh László és Verrasztó Dávid is versenyzik majd. LEN Európa-bajnokság a Duna Aréna falai között 2020-ban.
INGYENES hajózás várja 2020 nyarán a kisiskolásokat!
2020-ban is minden 6-11 éves tanuló számára ingyenes a hajózás a Balatonon is. A Balatoni Hajózási Zrt. és MAHART PassNave Kft. is csatlakozott a Kajla kedvezményekhez.
Újra látogatható a Tutanhamon kiállítás! Jegyek itt!
Újra látogatható a budapesti Tutanhamon kiállítás! Jegyek itt!
Tesla musical bemutató 2020-ban - Jegyek a fertőrákosi bemutatóra itt!
A Végtelen erő - Tesla musical 2020 szeptemberében kerül bemutatára a Fertőrákosi Barlangszínházban. Jegyek itt!
Omega koncert 2020 - Jegyek itt!
Az Omega koncertezik 2020. szeptember 5-én Vecsésen a The Gateben. Jegyvásárlás itt!
Fenyő Miklós koncert Vecsésen a The Gateben - Jegyek itt!
Fenyő Miklós koncertezik 2020. augusztus 18-án a The Gateben Vecsésen.
Budvári Palotakoncert 2020-ban a Várban - Jegyek a legnagyobb operett gálára itt!
Az ország legngyobb operett gálája várja közönséget 2002. augusztus 8-án a Budai Várban. A Budavári Palotakoncerten az Operettszínház sztárjai tolmácsolásában, koreografált részleteket hallhatunk a legismertebb operettekből. Jegyvásárlás itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK