Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Kulka János új lemeze Pálmaszív címmel jelent meg! Vásárlás itt! NYERD MEG!

2022.12.30 Kovács Gergely

Kulka János új lemeze Pálmaszív címmel jelent meg! Vásárlás itt! NYERD MEG!

Minden egyes dalt egy-egy hangulatos videó-etűd kísér, amelyben megcsodálhatjuk a Kossuth-díjas színművész szavak nélküli alakítását, sőt Schell Judit, László Zsolt, Lang Györgyi, Falusi Mariann és János rokonai is feltűnnek. 

„Pálmaszív" címmel debütál Kulka János tízszámos sanzon lemeze, amely 7 éven át kitartóan készült a hazai szcéna legkivételesebb alkotóival: Tövisházi Ambrus kitüntetett zeneszerzővel, producerrel, egyben zenésszel, valamint Tariska Szabolcs Artisjus-díjas szövegíróval.
Minden egyes dalt egy-egy hangulatos videó-etűd kísér, amelyben megcsodálhatjuk a Kossuth-díjas színművész szavak nélküli alakítását, sőt Schell Judit, László Zsolt, Lang Györgyi, Falusi Mariann és János rokonai is feltűnnek. 

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés volt mindkettőnknek ezen a lemezen dolgozni. 2021 őszétől  2022 tavaszáig ezekkel a dalokkal keltem-feküdtem. Ami a legnagyobb kihívást jelentette, az a régi felvételek összefésülése volt az új, már János sztrókja utáni éneksávokkal - számomra is meglepő módon az újabbakkal sokkal könnyebben boldogultam. A zenék végleges formájának kitalálásánál a vezérfonál az európai sanzon XX. századi aranykora iránti rajongásom volt. Első számú favoritom, Serge Gainsbourg Jánosnak is nagy kedvence, de akit még többször hallgattam az az elmúlt három évben, az a szintén francia Gilbert Becaud nevű zseniális dalszerző-énekes lemezei és élő koncertfelvételei. A francia géniuszok mellett a  Columbo filmsorozat 1971-ben indult első évadának zenéje adta a legtöbb inspirációt. Igyekeztem kedves, simogató hangszerelésekbe öltöztetni a komorabb témájú dalokat is, mert közös célunk volt, hogy János régi közönségéhez is tudjunk szólni. Legbüszkébb az utolsó dalra vagyok, a „Fa nőtt a házad" elé olyan, amihez hasonlítható buddhista balladát soha nem írtunk még Szabival" – így köszöntötte Tövisházi Ambrus a „Pálmaszív" érkezését.  

A szövegek filozofikus, merengő, olykor vágyakozó légkört idéznek és olyan gondolkodók, írók és költők inspirálták, mint Hamvas Béla, Tóth Árpád, Ámos Imre.  

CD VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

Videó:

Játékunk nyertesei: Lányi Enikő, Weisz Niki
Játékunkban most a kiadó jóvoltából megnyerheted a CD-t. A játékban 2 módon is lehet nyerni. 1 CD-t sorsolunk a Facebook azon követőink között, akik a játékról szóló poszt alatt kommentben megírják, hogy Melyik a kedvenc szerep amiben Kulka Jánost látták?

Valamint azok között is sorsolunk 1 CD-t, akik a JÁTÉK menüben feltett kérdésünkre helyesen válaszolnak!

Ezt a nyereményjátékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, azzal összefüggésbe nem hozható. A játék során átadott adatokat a kulturaonline.hu kezeli, azt a Facebook semmilyen formában nem kapja meg.
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024