Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

LEGO-vonattal vár a Gyermekvasút Gyereknapon!

2024.05.13 kovacsad

LEGO-vonattal vár a Gyermekvasút Gyereknapon!

LEGO-vonattal vár a Gyermekvasút Gyereknapon!

2024. május 26-án, színes programokkal várjuk a családokat Budapesten, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásán. A vonatok sűrített menetrend szerint közlekednek, a vasútvonal alsó szakaszán betétjáratok is indulnak.

A hűvösvölgyi végállomáson 10 és 17 óra között családi programokkal várják a látogatókat. Az immár két évtizede hagyományos és sikeres rendezvényen a kisebbeknek lesz arcfestés, alkotóház, ugrálóvár, gyermekvasúti LEGO járművek. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra. A vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek, a BRFK bűnmegelőzési sátra is várja az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat egyaránt. A Magyar Természetvédők Szövetsége kedvcsináló standdal készül. A Gyermekvasút vasútmodellező szakkörének kiállítása is nyitva tart az egykori mozgólépcső gépházában.

A színpadon láthatóak lesznek tudományos kísérletek, zsonglőrbemutató, délelőtt 11 órakor fellép Kőhalmi Ferenc bűvész, délután pedig 14 órakor a RépaRetekMogyoró együttes zenés műsora szórakoztatja a nézőket.

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak, de akik a hűvösvölgyi programok forgatagából szeretnének csak egy rövidebb utazást tenni, számukra előnyös, hogy a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20-30 percenként járnak a vonatok. A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. A gyermeknapi programokat érdemes erdei kirándulással is összekötni, akár több szakaszon is vonatra szállva – ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók.

A rendezvényre érkezőknek javasoljuk, hogy közösségi közlekedéssel vagy kisvasúttal érkezzenek a helyszínre, parkolni csak a P+R parkolókban lehet.

További részletek: https://gyermekvasut.hu/.../gyermeknap-a-gyermekvasuton.../
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024