Ma 25 éves a Pocahontas!

Kelt: 2020.06.23 kovacsad

Ma 25 éves a Pocahontas! Ma 25 éve, Pocahontas 400. születésnapján mutatták be az indiánlány meséjét, aminek mondanivalója a mai napig érvényes és fontos.

A Pocahontas Disney rajzfilm igaz történeten alapul, főhőse 1595-ben látta meg a napvilágot Virginiában Powhatan, indiai törzsfőnök lányaként. Június 23-án született, így nem véletlen, hogy pont ekkor, Pocahontas 400. születésnapján mutatták be a Disney rajzfilmet, aminek túl sok köze a valósághoz nem volt.

Gyermekként a kislány Pocahontas sok időt töltött a bevándorlók gyerekeivel, s míg ő vígan játszott, az ellentét folyton nőtt az indiánok és a bevándorlók között. 1608-ban az idegenek vezetőjét, John Smith-t elfogták az indiánok, és Pocahontas segítségével úszta meg a halált, ahogy a Jamestown-ra keresztelt település fehér lakói is.  Kapcsolata nagyjából ennyi volt a John Smithel, mert a férje végül más lett.

1613-ban a fiatal lányt elrabolták az angolok, és Rebeccának keresztelték át, így ismerkedett meg John Rolfe-fal, és a köztük lévő házasság segített békét kötni az indiai törzs és a betelepülők között. Pocahontas végül Angliába ment, ahol körbehurcolták az országon azt replezentálván, hogy milyen jó kapcsolatot sikerült kiakalítaniuk az angoloknak a messzi Virginiában. Az indiánlány végül nagyon fiatalon, 21 évesen halt meg, feltehetően fekete himlőben. Pocahontas végül otthonától távol az angliai Kentben lett eltemetve.

A Disney meséje azonban egy mesebeli sztori az életéhez képest, mégis szép emléket állított a történetnek. A Disney rendszeresen nyúl ismert történetekhez és színezi ki őket, bár a legnagyobb sikerének számító Kishableány, Aladdin, Oroszlánkirály és a Budapesten musicalként is hódító a Szépség és a Szörnyeteg (Jegyek 1600 forinttól itt!) sikereit csak pár éve a Jégvarázs tudta felülmúlni. A Pocahontas a maga idejében siker volt, hiszen rengeteg terméket dobott piacra vele a Disney, de a korábbi rajzfilmek sikerét nem tudta megismételni.

A Pocahontas magyarhangjaival készült interjúban meghallgathatjátok a filmből kimaradt dalt is, sőt az is kiderül miért maradt ki.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

A Szépség és a Szörnyeteg 2020-ban az Operettszínházban - Jegyek itt!
A Szépség és a Szörnyeteg 2020-ban az Operettszínházban! Jegyek itt!
A Mamma Mia és a Mary Poppins szól a Madách tetején - Jegyek és műsor itt!
A Madách Színház Tetőteraszán rendezik meg különleges sorozatukat, amiben a Mamma Mia, A nyomorultak, a Rock Suli és a Mary Poppins dalaiból adnak koncertet olyan sztárok mint DolhaiAttila, Csonka András, Solti Ádám, Tompos Kátya, Gallusz Niki és ...
INGYEN magyar filmekkel vár az Uránia online!
Ingyenes vetítéssorozat márciustól áprilisig az Uránia Online sorozatban. A filmek ingyenesek, de megtekintésükhöz 0 Ft-os regisztrációkötelesek!
Anyatigrisek musical 2021-ben a Városmajori Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Király Lindával és Fehér Adriennel érkezik az Anyatigrisek musical 2021. júliusában a Városmajorba. Jegyek itt!
Török Ádám és Barátai koncert 2021-ben Budapesten a Városmajorban - Jegyek itt!
Török Ádám és Barátai koncert 2021. augusztus 14-én Budapesten Városmajori Szabadtéri Színpadon. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK