Ma 25 éves a Pocahontas!

Kelt: 2020.06.23 kovacsad

Ma 25 éves a Pocahontas! Ma 25 éve, Pocahontas 400. születésnapján mutatták be az indiánlány meséjét, aminek mondanivalója a mai napig érvényes és fontos.

A Pocahontas Disney rajzfilm igaz történeten alapul, főhőse 1595-ben látta meg a napvilágot Virginiában Powhatan, indiai törzsfőnök lányaként. Június 23-án született, így nem véletlen, hogy pont ekkor, Pocahontas 400. születésnapján mutatták be a Disney rajzfilmet, aminek túl sok köze a valósághoz nem volt.

Gyermekként a kislány Pocahontas sok időt töltött a bevándorlók gyerekeivel, s míg ő vígan játszott, az ellentét folyton nőtt az indiánok és a bevándorlók között. 1608-ban az idegenek vezetőjét, John Smith-t elfogták az indiánok, és Pocahontas segítségével úszta meg a halált, ahogy a Jamestown-ra keresztelt település fehér lakói is.  Kapcsolata nagyjából ennyi volt a John Smithel, mert a férje végül más lett.

1613-ban a fiatal lányt elrabolták az angolok, és Rebeccának keresztelték át, így ismerkedett meg John Rolfe-fal, és a köztük lévő házasság segített békét kötni az indiai törzs és a betelepülők között. Pocahontas végül Angliába ment, ahol körbehurcolták az országon azt replezentálván, hogy milyen jó kapcsolatot sikerült kiakalítaniuk az angoloknak a messzi Virginiában. Az indiánlány végül nagyon fiatalon, 21 évesen halt meg, feltehetően fekete himlőben. Pocahontas végül otthonától távol az angliai Kentben lett eltemetve.

A Disney meséje azonban egy mesebeli sztori az életéhez képest, mégis szép emléket állított a történetnek. A Disney rendszeresen nyúl ismert történetekhez és színezi ki őket, bár a legnagyobb sikerének számító Kishableány, Aladdin, Oroszlánkirály és a Budapesten musicalként is hódító a Szépség és a Szörnyeteg (Jegyek 1600 forinttól itt!) sikereit csak pár éve a Jégvarázs tudta felülmúlni. A Pocahontas a maga idejében siker volt, hiszen rengeteg terméket dobott piacra vele a Disney, de a korábbi rajzfilmek sikerét nem tudta megismételni.

A Pocahontas magyarhangjaival készült interjúban meghallgathatjátok a filmből kimaradt dalt is, sőt az is kiderül miért maradt ki.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

A Szépség és a Szörnyeteg 2020-ban az Operettszínházban - Jegyek itt!
A Szépség és a Szörnyeteg 2020-ban az Operettszínházban! Jegyek itt!
A Mamma Mia és a Mary Poppins szól a Madách tetején - Jegyek és műsor itt!
A Madách Színház Tetőteraszán rendezik meg különleges sorozatukat, amiben a Mamma Mia, A nyomorultak, a Rock Suli és a Mary Poppins dalaiból adnak koncertet olyan sztárok mint DolhaiAttila, Csonka András, Solti Ádám, Tompos Kátya, Gallusz Niki és ...
Szabadtéri INGYEN cirkuszi gála a Fővárosi Nagycirkusz előtt!
A nyári szezon kezdete előtt visszatér a varázslat egy INGYENES, szabadtéri, ültetett családi cirkuszgála keretein belül a Fővárosi Nagycirkusz előtt
A Pál utcai fiúk musical a Gorsium Régészeti Parkban - Jegyek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2021. július 27-30. között 4 alkalommal lesz látható a Gorsium Régészeti Parkban a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Jegyvásárlás és jegyinfók itt!
NYERJ 2 JEGYET! Ígéretes fiatal nő - 2021 májusától a mozikban a különleges film! Videó itt!
Májusban egy igazán különleges filmmel nyithatjuk meg a mozi premierek 2021-es listáját.
Dinasztiák - a Fővárosi Nagycirkusz 2021-es nyári műsora - Jegyek itt!
A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A 2021. június 4. és augusztus 22 között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai ...
Málnás, szedres és zserbós íz a Magyarország Cukormentes Tortája 2021 döntősei közt!
Öt torta jutott a jubileumi Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.
Notre Dame koncert az Erkel Színházban - Jegyek és szereposztás itt!
Koncertszerű előadásban debütál a Notre Dame 2021. június 9-én az Erkel Színházban. Jegyek és szereposztás itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK