Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Nosztalgia járatok májusban is!

2014.05.02 Kovács Gergely

Nosztalgia járatok májusban is!

A május 1-4 közötti hétvégén, Anyák napján és Gyermek napon is várja majd a látogatókat. Nosztalgia villamos, HÉV, busz és troli is várja az utasokat.

A BKK honlapján ezt írják a májusi hétvégéről:
Május minden hétvégéjén nem csak Budapesten, hanem a városhatáron túlra is elindulnak népszerű, igazi kuriózumot képviselő egyedi járműveink. A veteránok flottája ráadásul ezúttal új taggal bővül, hiszen ebben a hónapban immár a 80-as évektől Budapesten közlekedő, néhány éve búcsúzott ZIU9B trolibusz is megjelenik az utakon.

Május első hosszú hétvégéjének napjaira tartalmas programot kínál a BKK és a BKV: nosztalgiajárataink május 1-jén és 2-án a várost és a természetet kötik össze. Elsején, csütörtökön H jelzéssel a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között ingázik a 1074-es barna favázas nosztalgiavillamos, az Örs vezér teréről pedig Gödöllőre és vissza G jelzéssel az MVIII-as hévmotorkocsi jár.


Május 2-án, pénteken is várja utasait a G jelzéssel közlekedő MVIII-as hévmotorkocsi, az 1950-es évek hangulatát idézve a Budapest és Gödöllő közötti útvonalon. A villamosok szerelmeseit ezúttal a 1074-es E jelzésű favázas nosztalgiajárat viszi romantikus kirándulásra a Móricz Zsigmond körtér M és Kamaraerdő között.

10 érdekesség a 4-es metróról! Ne hagyd ki! Részkletek itt!


Május 3-án, szombaton három nosztalgiajáratot is indítunk
. Az 1970-ben gyártott Ikarus 180-as ráncajtós csuklós autóbusz kényelmes és hangulatos utazást kínál a Deák térről a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumba igyekvőknek és a városba látogatóknak egyaránt. A nosztalgiabuszra váltott menetjegyet mindenképpen érdemes megőrizni, mert a múzeum tárlatain ingyenes felvételkészítésre is jogosít, tehát idelátogató utasainknak nem kell külön fotójegyet váltaniuk. Ezen a napon debütál a nosztalgiaflotta új tagja, az egykori szovjet Urickij gyár terméke, egy korhűen felújított ZIU9B típusú trolibusz is. A ZIU-k az 1970-es években érkeztek Budapestre, és 2012 decemberéig közlekedtek menetrend szerint a fővárosban. Az ezúttal Z jelzést viselő jármű a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér közötti útvonalon halad. A 436-os pályaszámú D jelzésű villamos, az egy évszázados, favázas sárga ékszerdoboz is végiggurul a Duna-korzó mentén, a világ legszebbjei között számon tartott 2-es vonalán a Közvágóhíd H-tól a Jászai Mari térig.


Május 4-én, május első vasárnapján országszerte az édesanyákat köszöntjük. Egyedi és különleges ajándék lehet egy rendhagyó tavaszi retró utazás a H jelzésű 1074-es barna 102 éves favázas villamoson a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között, vagy egy kör az ugyancsak a Széll Kálmán tér M-ről induló B jelzésű FVV csuklós, közismertebb nevén a Bengáli villamoson utazva megcsodálni a zöld budai parkokat és a Szabadság hídon át Duna-partot egészen a Deák térig. A Bengálira csak a végállomásokon lehet felszállni, a villamos útközben egyik megállóban sem áll meg.
Cikk ajánlónk után folytatdik a cikk!
BBC Top Gear Live az Arénában!
A világ legnagyobb autós színházi showja 2014. július 1-én Budapesten! Részletek itt!Jegyárak és egyéb információk
A nosztalgiajáratok nosztalgiajeggyel vehetők igénybe, mely a városhatáron belül egy utazásra felnőtteknek 500, 6–14 éves gyermekeknek pedig 300 Ft-ba kerül. Újdonság, hogy idén nosztalgia-napijegyet és nosztalgiabérletet is vásárolhatnak, mellyel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon Budapest közigazgatási határán belül. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000, 6–14 éves gyermekeknek pedig 1200 Ft. Az autóbuszon Budapest közigazgatási határán kívül helyközi nosztalgiajegyet is kell váltani, melynek ára megegyezik a Budapesten belüli jegy árával.  A menetjegyeket nemcsak a nosztalgiajáratok személyzeténél, hanem előre is megvásárolhatják az alábbi jegypénztárakban: Batthyány tér, Bosnyák tér, Deák Ferenc tér, Hűvösvölgy, Nyugati tér, MÁV felöli oldal, metróállomás, Akácfa utcai bérletpénztár, Nyugati tér, Széll Kálmán tér. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet értelmében díjmentes utazásra jogosultak a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe.

Hamarosan itt a Gyereknap! Ha a Gyereknapi program ajánlónkról nem szeretnél lemaradni, akkor csatlakozz a facebook eseményünkhöz!

Fotók és forrás: bkk.hu

Ha a jövőben sem szeretnél lemaradni a hasonlóan érdekes programokról, akkor csatlakozz a Facebook oldalunkhoz, illetve nézd meg a kapcsolódó híreinket is a cikk alatt!

• Autósok figyelem! Így változhat a KRESZ!
• Kék villamos Budapesten! Tudd meg miért kapott új színt!Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021