Október 23-i programok Budapesten!

Kelt: 2014.10.20 Kovács Gergely

Október 23-i programok Budapesten! Fényfestés, ingyen Parlament látogatás, Hobo koncert, filmvetítések, megemlékezések és rengeteg izgalmas program.


FIGYELEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-ban Ingyenes Aréna koncert lesz sztárokkal 56 emlékére. Részletek itt.
Körhű villamosok közlekednek Budapesten. Részletek itt!
INGYENES Fényfestéssel emlékeznek meg egészen november közepéig az 56-os pusztításról. Részletek itt!
Illetve 56 ÉL címmel ingyenes koncert is lesz a Budapest Kongresszusi Központban. Részletek itt!
Novemberben pedig 2 napig INGYEN MOZIZHATUNK! 56-os témájú filmekkel várják az érdeklődőket. Részletek itt!
Az Állami ünnepségekről ide kattintva olvashat!A 2015-ös programokról IDE KATTINTVA olvashat!
A kormany.hu közleménye a 2014-es programokról:
Idén az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából szervezett programsorozat október 21-én a Műegyetem rakparti 1956-os emlékműnél kezdődik.

Október 22-én, a megemlékezések délelőtt a Rákoskeresztúri Újköztemető 301-es parcellájánál, délután a Műegyetemen folytatódnak. A nemzeti ünnepen felvonják Magyarország lobogóját, majd táncház és Parlamenti Nyílt Nap várja az érdeklődőket. Egész nap ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum, az ’56-os forradalomhoz kapcsolódó kiállításokat és filmeket tekinthetnek meg, este Hobo koncert és fényfestés zárja „A szabadság napjának” programjait.

Október 21-én 11 órakor a Műegyetem rakparti 1956-os emlékműnél a Nemzeti Örökség Intézetével és a Szabadságharcosokért Közalapítvánnyal együttműködésben szervezett ünnepséggel veszi kezdetét a három napos rendezvénysorozat. Köszöntőt mond Boross Péter volt miniszterelnök, beszédet mond Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Október 22-én 10 órától a Rákoskeresztúri Újköztemető 301-es parcellájánál tartandó megemlékezésen Áder János, Magyarország köztársasági elnöke fővárosi és határon túli diákokkal virágokat helyez el a mártírok sírjainál. 15 órakor a Budapesti Műszaki Egyetemen hagyományos emlékünnepséget és a történelmi évfolyamok találkozóját tartják. Beszédet mond Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, Péceli Gábor, a BME rektora és Hajtó Ödön, a Műegyetem 1956 Alapítvány elnöke. Az ünnepség után - fél ötkor - fáklyás felvonulás indul az egykori hallgatók útvonalán a Műegyetemtől a budai rakpartokon át a Bem József térre, ahol megkoszorúzzák az 1848-49-es szabadságharc lengyel tábornokának szobrát.


Fotó:
parlament.hu

Október 23-án 9 órakor ünnepélyes keretek között felvonják Magyarország lobogóját a Kossuth téren, majd táncházon vehetnek részt az érdeklődők a budakalászi Lenvirág Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttessel és a Buda Folk Banddal. A nap folyamán ingyenesen lehet belépni a Parlamentbe és a Terror Háza Múzeumba. A Magyar Rádió épületében és a Széna téren a történelmi eseményekre emlékező kiállítással, a Corvin Moziban és a Tabán Kinotékában, valamint a Műegyetemen ’56-os témájú játékfilmek vetítésével várják a látogatókat.

A Műegyetem rakparton 17 órától Hobo koncert, valamint fényfestés szórakoztatja a közönséget. A programsorozat 19 órakor zártkörű díszelőadással zárul a Magyar Állami Operaházban, ahol beszédet mond Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. Az előadást az M1 este 8 órától közvetíti.

Forgalom korlátozások és lezárások a városban!
Az emléknap programjaihoz kapcsolódóan lezárják a XI. kerületben a Műegyetem rakpartot a Gellért tértől a Bertalan Lajos utcáig október 21-én 08.00 órától 14.00 óráig és október 22-én 14.00 órától október 24-én 06.00 óráig, az Egry József utcától a Bertalan Lajos utcáig október 23-án 12.00 órától 22.00 óráig, valamint a Budai alsó rakpart felhajtóját a Bertalan Lajos utca magasságában. Lezárják továbbá a forgalom elől az V. kerületben az Alkotmány utcát október 23-án 06.00 órától 11.00 óráig.

Megállási tilalom lép életbe a XI. kerületben a Műegyetem rkp. mindkét oldalán a Bertalan Lajos utca és Gellért tér között október 20-án 16.00 órától október 24-én 06.00 óráig, valamint az Egry József utcától a Bertalan Lajos utcáig október 22-én 06.00 órától október 24-én 06.00 óráig. Nem lehet megállni október 22-én 08.00 órától október 23-án 20.00 óráig az V. kerületben, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Kossuth térig, a Vajkay utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Szalay utcáig és a Szalay utcában a Honvéd utcától a Kossuth térig.

Fotó:
parlament.hu

Tilos lesz megállni továbbá október 23-án 06.00 órától 24.00 óráig a VI. kerületben az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Nagymező utcáig, valamint a Magyar Állami Operaház környékén található utcákban.

Az emléknap programjairól és az ahhoz kapcsolódó forgalmi változásokról a http://oktober23.kormany.hu/  oldalon tájékozódhatnak.

FIGYELEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A 2015-ös programokról IDE KATTINTVA olvashat!

Olvassa el kapcsolódó híreinket is a cikk alatt!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Október 23-i programajánló!
2014. október 23 csütörtökre esik, így nem 3 napos, hanem 4 napos lesz a hétvége. 2014. október 23-ra és az előtte illetve utána lévő napokra gyűjtöttünk program ötleteket.
INGYENES Kürtőskalács Fesztivál 2019-ben! PROGRAMOK és koncertek itt!
Idén is INGYENES lesz a Kürtőskalács Fesztivál, amit 2019. októberében tartanak. A rengeteg édességen túl a The Biebers, a Harlekin, Király L Norbi és Péter Szabó Szilvia koncert is várja az érdeklődőket. Idén a Városliget pontosabban a ...
INGYENES a Vasúttörténeti Park október végén!
2019 októberében egy napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Érdemes ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába.
Tutanhamon - Rejtélye és kincsei kiállítás - Budapest - Jegyek itt!
2019. november 8-tól 2020. március 1-ig lesz látható a Tutanhamon kiállítás Budapesten a belvárosi Komplexben.
Kutyások figyelem! Cesar Millan kutyákat keres a budapesti előadásához!
Lehetőség nyílik rá, hogy akár az Ön kutyája szerepeljen Cesar Millan élő showjában 2019. november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az Arénában élő tréning és új technikák is láthatók lesznek. Szerepeljen a te kutyád is a műsorban!
Kicsi Gesztenye Klub 2019 - Turné helyszínek és jegyek itt!
A Minimax népszerű sorozata most országos turnéra indul. 2019-ben többek között Budapest, Tatabánya, Siófok, Nagykanizsa, Baja és Kaposvár is sorra kerül. A kaland folytatódik. Liza és barátai koncert hangulatban várnak. Az előadások listája, ...
Csak ma FÉLÁRON a Kürtősfagyi, a Mentes kürtős, a Kürtős Guba és a kürtősfánk is!
19 árusnál lehet ma FÉLÁRON vásárolni 1 adott terméket az INGYENES Kürtőskalács Fesztiválon. A teljes lista a cikk alján.
Ezért NE hagyd
A videó bemutatja milyen könnyen kinyitható az ablak amit bukóra hagynak.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK