Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Óriási sikerrel zárult a Magyar Ízek Utcája!

2021.08.24 Kovács Gergely

Óriási sikerrel zárult a Magyar Ízek Utcája!

Óriási siker, rekordokat döntögető létszám. A Kárpát-medencére jellemző étel- és italkülönlegességek, a hazai kistermelők és kézművesek portékái, és számos szórakoztató program várta mindazokat, akik az ünnepi hétvégén ellátogattak a Magyar Ízek Utcájába a Várkert Bazár előtti hatalmas területre, ahol meg lehetett kóstolni Magyarország Tortáját, Magyarország Cukormentes Tortáját és a Szent István-napi kenyeret is.

A mintegy 120 kiállító több tízezer látogatót szolgált ki az ünnepi hétvégén, a legnépszerűbb meleg ételek előtt kígyózó sorok álltak. Hagyományosan nagy sikere volt a dödöllének, a karcagi birkapörköltnek, de a csíptetett pontyot is sokan akarták megízlelni.
Az idei Magyarország Tortájából, Magyarország Cukormentes Tortájából és az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére készített édességből közel 40 000 szelet fogyott el, de nagy sikere volt a Magyar Pékszövetség standján kapható idei győztes kenyereknek is. Az innovatív kenyérből több mint 3000 db fogyott a 3 nap alatt, a Szent István napiból több mint 4000 db. A slágertermékek az óriás sós kifli, a perec és az uniós oltalom alatt álló tepertős pogácsa volt. A vásárlóknak lehetőségük volt megkóstolni a nyertes kenyereket, amit örömmel fogadtak. A nyertes vállalkozások vezetői a 3 nap alatt mindvégig kinn voltak a MIU-n és első kézből, a fogyasztóktól direktben kapták a kenyérrel, kovásszal kapcsolatos kérdéseket, érzéseket, pozitív kritikákat.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrősátrainál idén csaknem 4 000 látogató fordult meg, a többség elsősorban a vércukormérést vette igényben, de sokan megmérették vérnyomásukat és a véroxigénszintjüket is. A Magyar Vöröskereszt állomásán két nap alatt (pénteken és szombaton) 121 véradó segített.

A Magyar Ízek Utcája idén már a Káli-medencében is megfordult nyár elején, de igazi különlegességgel készülnek 2021 decemberében a szervezők. A Millenárison megrendezésre kerülő karácsonyi gasztrofesztiválon a bejglitől a sok fajta töltött káposztáig és karácsonyi házi süteményig, a Kárpát-medence színes gasztro kínálata éppen úgy megtalálható lesz, mint a magyar karácsonyi hagyományokhoz kapcsolódó kézműves termékek és a tálalás kellékei.

• Itt kapható a Magyarország Tortája 2021! Cukrászdák listája itt!
• Beszterce rózsája - Magyarország Cukormentes Tortája 2021 - Videó itt!
• 2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája!Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021