Rákász Gergely TÉL országos orgona koncert turné - Jegyek itt!

Kelt: 2018.08.27 kovacsad

Rákász Gergely TÉL országos orgona koncert turné - Jegyek itt! Vivaldi zenéjével országos turnéra indul Rákász Gergely TÉL címmel. Az orgonista decemberi turnéja az adventet is szebbé teszi Orosháza, Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Szolnok, Kecskemét, Győr, Sopron, Kecskemét és Szeéksfehérvár templomaiban. Jegyek itt!

Rákász Gergely egész évben turnézik orgonaelőadásaival, s éppen csak a végére ér az egyik turnéjának decemberben az adventtel egyidőben indul útra új turnéjával. Rákász Gergely TÉL turnéjának hangulata igazán vegyes hangulatú lesz.

A turnéról így ír:

Vivaldi ez a klasszikus zenei szupersztár fényes csillagként ragyogott a korabeli európa egén, bár közelebbről megnézve üstököst láttunk volna egyik jövedelmező megbízástól a másikig száguldani, mindenkit inspirálva aki csak hallotta. Egocentrikus volt, hencegő, élvezte a sikert, a pénzt, ahol lehetett kibújt a köznapi szabályok alól, ám ne legyünk ezért haragosak rá! Isten beszélt belőle, de mégiscsak ember volt. 
Bach viszont ritkán mozdult ki otthonról, szeretett a saját közegében dolgozni, mégis beolvasztott a stílusába minden értékes zenei gondolatot, amivel találkozott. Nehéz elképzelni két jobban különböző életutat és életvitelt. A koncerten szellem találkozik az érzékiséggel. Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Ezt játszom el a “Télben” decemberi koncertjeimen.


Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Turnéállomások:

2018.december 1. Orosháza Petőfi Művelődési Központ
2018.december 3.  Békéscsaba, Phaedra Rendzvényközpont
2018.december 4. Hódmezővásárhely, Református Ótemplom
2018.december 10. Szolnok, Református Templom
2018.december 13. Komárom, Református Templom
2018.december 15. Kaposvár, Evangélikus Templom
2018.december 18. Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház
2018.december 21. Mosonmagyaróvár, Mosoni Szent János Templom
2018.december 22. Soproni Árpádházi Szent Margit templom
2018.december 26. Győr, Belvárosi Református Templom
2018.december 27. Győr, Belvárosi Református Templom
2018.december 28. Kecskemét Evangélikus Templom

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK