Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Safari Park - Nagykőrös - A 2023-as nyitvatartás, jegyárak és cím itt!

2023.09.15 Kovács Gergely

Safari Park - Nagykőrös - A 2023-as nyitvatartás, jegyárak és cím itt!

A park pontos címe, nyitvartása és minden infó elérhető nálunk. Új helyen Nagykőrös városában találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja. Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően a cirkuszi munkát maguk mögött hagyva szafariban tölthetik megérdemelt pihenésüket. A nagykőrösi Szafari Park Magyarország egyetlen autós szafari- és élményparkja 2023. március 31-től várja látogatóit Nagykőrösön, Budapesttől kevesebb, mint egyórányira.

 „... családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából... a nagykőrösi szafari létrehozásával gyerekkori álmom válik valóra."
 

„A Richter Safari Park egy folyamat eredménye, mely során a modern állatvédelmi elvárásoknak teszünk eleget: családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából. A parkban számukra ideális környezetben folytathatják életüket, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad. A jóllétüket szolgálja az is, hogy továbbra is megszokott ápolóik gondoskodnak róluk. Sajátjaink mellet lehetőségünk lesz más cirkuszok állatait is befogadni, akár külföldről is. Időt és energiát nem kímélve, több mint egy éve készülünk a megnyitóra. A nagykőrösi szafari létrehozásával - amelyhez már az állatkerti engedélyt is megkaptuk - gyerekkori álmom válik valóra." - osztja meg velünk Ifj. Richter József cirkusz- és szafaripark-igazgató, aki azt is elárulta, hogy lovakkal és egyéb háziállatokkal természetesen továbbra is folytatják a cirkuszi előadásokat. 
 
A parkban közel kétszáz állat éli mindennapjait szabadon, amelybe mi is bepillantást nyerhetünk saját autóinkból. A közel három kilométer hosszú útvonalon valódi szafarihangulat várja az érkezőket.

„2020-ban nyitottuk meg Magyarország első és egyetlen autós szafariparkját Szadán, amely hatalmas népszerűségre tett szert. A látogatók többsége újra visszatért hozzánk, hogy ismét átéljék az egyedülálló élményt. Egy év kihagyás után új, végleges helyre költöztünk. A helyszín kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy biztosítani tudjuk az összes vadállatunk számára az ideális környezetet, ahol természetközeli, tágas területen, kellemesen élhetik mindennapjaikat, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad. Körültekintő keresést követően Nagykőröst választottuk, ahol még szebb, még nagyobb hely áll rendelkezésre számukra. A park kedvező elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető, Budapestről autóval kevesebb mint egy óra alatt elérhető." – meséli Ifj. Richter József.

“A nagykőrösi Richter Safari Park egy egyedülálló látnivaló lesz nemcsak az országban, de Közép-Európában is.”„A Richter név egy márkanév, a dinasztia már bizonyított a cirkusz világában, nemcsak idehaza, hanem az egész világon ismerik a nevüket. Nyilván ez csak hatalmas tehetséggel, szorgalommal érhető el. A Nagykőrösön most megszülető Richter Safari Park esetében is ugyanezt az energiát, ugyanezt az elhivatottságot látom.  Nyomon követem a park épülését, itt voltam az első állatok érkezése után. Jó látni azt a szeretetet, amivel az állatok iránt viseltetnek. Az állatok mind nagyon szelídek, és be kell valljam, bár állatorvos vagyok, de nekem sem volt mindennapi élmény, amikor a teve a kezemből evett. A nagykőrösi Richter Safari Park egy egyedülálló látnivaló lesz nemcsak az országban, de Közép-Európában is. Azok között, akik a Safari Parkba érkeznek, sokan lesznek kíváncsiak Nagykőrös más értékeire is, és az idelátogatók rácsodálkoznak majd, hogy Nagykőrös egy ékszerdoboz az ország szívében” – mondja Dr. Czira Szabolcs Nagykőrös polgármestere.

Cikkajánlónk után folytatódik a Safari Parkról szóló hír:
A Fővárosi Nagycirkusz új műsora egy lovas artista show. A sztyeppe illata címmel kerül bemutatásra az új show áprilistól szeptemberig! Részletek itt!

A hatalmas területen az autós szafari mellett egy élményparkot is létrehoztak, ahol egész napos programok várnak mindenkit. Az állatsimogatóban az autóból kiszállva közvetlen közelről lehet találkozni olyan állatokkal, mint például a kenguru vagy a láma. Emellett a cirkuszsátorban az artisták naponta többször, negyvenperces műsorral szórakoztatják a nagyérdeműt, és a műsor végén a gyerekek kipróbálhatják a cirkuszi eszközöket. Lesz elefántos bemutató és a Dinóparkban a közel hatvanöt millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok életét ismerhetjük meg. A sok érdekes program és látnivaló után egy kellemes sétára is lehetőség van a területet körülölelő tó partján; a játszótéren dodzsem, körhinták és ugrálóvárak várják a gyermekeket; az élménydús nap végén pedig a büfében ehetünk és ihatunk egy jót.  

Jegyárak és nyitvatartás:
2023. március 31-én nyitja ki újra a kapuit a Safari Park!
Felnőtt: 4500Ft/fő
Gyerek 10 éves korig: 4000Ft/fő

AZ AUTÓS SZAFARI LÁTOGATÁSA REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Foglalással nem rendelkezők az Élményparkból induló kisvonattal tudnak részt venni a szafarin, illetve az ott található parkolóban megállni, és a programokon részt venni.

Az Élményparkban lévő játékok használata és a Safari Eye, valamint a vízibicikli és a Ragadozó Safari zsetonhoz kötött, amelyet az Élményparkban külön lehet megvásárolni. Az állatokat kizárólag a parkban vásárolt safari csemegével szabad etetni.

CÍM:
2750 Nagykőrös, Pótharaszti út

GPS KOORDINÁTA:
47.0531037,19.7232846

Részletes nyitvatartás és jegyvásárlás a www.safaripark.hu oldalon.

Programajánló!
Dínóverzum Budapesten október 1-ig! Részletek itt!

További izgalmas és INGYENES programok:

• A Pál utcai fiúk musical 2023 - Jegyek és helyszínek itt!
• INGYENES VR és digitális élményközpont nyílt Budapesten!
• Dínónap a Margitszigeten!
• Veresegyházi Mézesvölgyi Nyár 2023-as programja és jegyek itt!
• Az Illúzió mesterei turné 2023-ban - Jegyek és helyszínek itt!
• Ez a 15 legnépszerűbb musical hazánkban!
• INGYENES mókuspark nyílt Budapesten! Itt a címe!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023