Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Somakönyv - Egy könyv, amit minden fiatalnak olvasnia kell!

2022.10.03 Kovács Gergely

Somakönyv - Egy könyv, amit minden fiatalnak olvasnia kell!

Az igaz történet egy fiúról, aki a barátját mentette és így lett áldozat. A sárospataki eset, ami bejárta az újságokat és a híradókat sokkal több tanulsággal szolgál, mint azt hinnénk. Ráadásul a könyv INGYEN igényelhető.

A honlapjukon így írnak a könyvről:
A könyv, Soma története, amely 2022. április 4-én kezdődött egy magasfeszültségű áramütéssel, amelyet bajban lévő barátjának segítségére sietve szenvedett el, egy tehervagon tetején.

Testének több mint ötven százaléka megégett, súlyos koponya és lábtörést szenvedett. Kettő hónapot töltött élet-halál között mélyaltatásban. Ezrek drukkoltak, drukkolnak neki és szorítottak, imádkoztak érte, adtak vért, támogatták az életben maradását.

A könyv száz napot ölel fel, amelyet az intenzív osztályon és az égéssebészeten töltött,
nem kronológikusan, kitekintve Soma világának egyéb szeleteire is. Soma testfelületének az implantálható bőr „adófelületekkel” együtt, közel nyolcvan százaléka sérült. Sajnos lábizmainak egy jelentős részét is elveszítette, járása pillanatnyilag járókeret segítségével támogatott, rehabilitációján gőzerővel dolgozunk, orvosokkal, gyógytornászokkal, segítőkkel.

A következő minimum egy évben, teljes testfelületet/fejet takaró, kompressziós ruhát fog hordani, későbbiekben szükség lesz korrekciós műtétekre, esetleg hajbeültetésre, fül pótlásra, hegkezelésre, arc plasztikai műtétekre, meg nem tudjuk egyelőre, hogy mire még valójában.

Olvass bővebben Soma történetéről a  somakonyv.hu oldalon, ahol a könyvet is megrendelheted! 
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023