Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Szeretve mind a vérpadig történelmi musical Érden a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban!

2021.07.20 kovacsad

Szeretve mind a vérpadig történelmi musical Érden a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban!

Sándor Péter, Mészáros Árpád Zsolt, Xantus Barbara, Laklóth Aladár és még sokan mások láthatóak lesznek a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a Szeretve mind a vérpadig musicalben! Részletek és jegyek lentebb!

A Magyar Történelmi Színház, a Magyarock Dalszínház, a komáromi Jókai Színház, az Esztergomi Várszinház és a Békéscsabai Jókai Színház bemutatja SZERETVE MIND A VÉRPADIG (történelmi musical) Jókai Mór regénye alapján a szövegkönyvet és a dalszövegeket írta: VIZELI CSABA, zeneszerző: MEDVECZKY SZABOLCS – PÉCSVÁRADI ZOLTÁN.

2020-ban ünnepeltük Jókai Mór születésének 195. évfordulóját, illetve 310 esztendeje végezték ki Érsekújváron a mű egyik főszereplőjét, Ocskay Lászlót. A Szeretve mind a vérpadig Jókai Mór 1882-ben megjelent történelmi regénye. A mű a Rákóczi-szabadságharc idején játszódik, és Ocskay László életét dolgozza fel, valamint a korszak számos más fontos történelmi személyei is felbukkannak benne. Az író szertelenül csapongó fantáziával, káprázatos ügyességgel szövögeti, bonyolítja a mese szálait. Nem a történelem Ocskayját, Rákóczi villámát, majd árulóját akarta ábrázolni, hanem a férfit, akit szerettek, egészen a vérpadig.

A drámai konfliktusokat, látványos csatajeleneteket, személyes drámákat, az útkeresést előtérbe helyező zenés darab a magyar sors örökké visszatérő kérdését boncolgatja. Melyik az igazabb út? Mit tehet egy vezető egy kiélezett helyzetben? Hogyan ítélhető meg egy áruló tevékenysége? Végsőkig, az utolsó csepp vérig kell harcolni, vagy tárgyalni kell a jövő reményében? Ezek mellett a legnagyszerűbb emberi érzés, a szerelem mindenható erejét mutatja meg, melyre a mai világunkban ha lehet még nagyobb szükségünk van, mint bármikor.

A Szeretve mind a vérpadig musical 2021. augusztusában a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban lesz látható! Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Főbb szerepekben:

Xantus Barbara, Laklóth Aladár, Mészáros Árpád Zsolt, Sipos Imre, Csonka Dóra, Kuczmann Ágnes, Makrai Pál és még sokan mások...

 

• Jön a Macskák musical 1500. előadása! Jegyek itt!
• Rómeó és Júlia musical 2022-ben Budapesten az Arénában - Jegyek és ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023