Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

TEMPÓVIADAL 2.0 - DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes koncertje 2021-ben a Margitszigeten!

2021.03.04 kovacsad

TEMPÓVIADAL 2.0 - DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes koncertje 2021-ben a Margitszigeten!

TEMPÓVIADAL 2.0 - DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes koncert 2021. szeptember 9.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Budapesten. Jegyek itt!

Újra Tempóviadal, ezúttal a Margitszigeti Szabadtéri Szinpadon! Még elevenen él a 2018-as Tavaszi Fesztiválon hangos sikert aratott koncert emléke, melyen egy ránézésre különös, és mint a fellépésen kiderült, különösen összeillő páros zenélt együtt: a DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes.

Most ismét közös koncertet adnak: Tempóviadal 2.0 címmel!  A TEMPÓVIADAL 2.0, DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes koncertje 2021. szeptember 9.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Budapesten kerüle megrendelésre.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A koncert vázát a 2020-ban megjelent negyedik DJ Bootsie lemez, az Allegro Identity adja. Ez egy felkavaró és emlékezetes kompozíciókkal teli album, melyen legalább annyi az akció, mint a költőiség. Az egyszerre lélekbe markoló és csavaros Allegro Identity-t ugyanakkor a DJ Bootsie-ra jellemző stílusjegyek és hangulatok határozzák meg, a sokfelől érkező zenei összetevők (techno-bass-trap-hiphop-tribal-jazz-ambient-folk) izgalmas és eredeti egységgé forrnak össze. Mindez nemcsak lemezen, de koncerten is lehengerlő erővel szólal meg és megával ragadó hatással bír.

A természeti elemek szintetikus hangok formájában elevenednek meg előttünk, ropognak a vaskos basszusok, dübörögnek a törzsi ritmusok, miközben körbevesz minket az űr végtelen tere és a tenger ölelő mélysége.

Egy ismeretlen és vonzó világba érkezünk, de azért akadnak kapaszkodók is, mint Sebő Ferenc Sólyom énekének egy-egy részlete és még számos utalás a sokszínű magyar kultúrából.

A DJ Bootsie szinte mérnöki precizitással kidolgozott futurista hangzását a vele fellépő Talamba Ütőegyüttes végtelenül színes és virtuóz játéka feszesen sordóvá, monumentálissá fokozza, de az absztrakt és felemelő szépségű pillanatokban sem lesz hiány. A Talamba perkusszív, törzsi dobos, marimbás, vibrafonos, kongás hangzása harmonikusan olvad egybe a DJ Bootsie Trio gyakran éteri és filmzenés hangulataival, az így megszülető egységet pedig a virtuóz szólók (a scratchtől a furulyáig) teszik teljessé.

Egy Bootsie koncert nem maradhat karakteres, meghatározó vizuális és fényjáték nélkül, ami ezúttal is a kiváló VJ, Kemuri művészi szakértelmét dicséri majd. Az izgalmas és változatos, hol dinamikus, hol belassuló képek mindig tökéletes kísérői a koncerteknek.

Könnyebbé és otthonosabbá teszik a spirituális utazást, ami egyfelől befelé, az agyunkba és a szívünkbe, másfelől pedig kifelé, kollektív tudatba visz.
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024