Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Törőcsik Mari és Érdi Tamás estje a Köveskáli Református Templomban - Jegyek itt!

2015.04.01 kovacsad

Törőcsik Mari és Érdi Tamás estje a Köveskáli Református Templomban - Jegyek itt!

2015. augusztus 15-én a Köveskáli Református templomban kerül megrendezésre TÖRŐCSIK MARI és ÉRDI TAMÁS Chopin és Pilinszky estje.

A kétszeres Kossuth-díjas Törőcsik Mari, hivatalosan a Nemzet Színésze, a cannes.i fesztivál Aranypálma-díjasa, s egy ország szívében és szeretetében is a legnagyobb magyar színésznő: olyan közöttünk élő legenda, akivel együtt játszani felér a színészek számára az Oscar-díjjal.

„Én csak írni tudok, de Tamás ujjaival az Isten üzen” – mondta róla egykor Magyarország egyik legnagyobb írónője, Szabó Magda. Érdi Tamás koraszülöttként jött a világra Budapesten: látását a hibás inkubátorkezelés miatt veszítette el. 5 éves volt, mikor zongorázni kezdett, nyolc évesen lépett fel első ízben a Pesti Vigadóban, s 1993-ban már a Louis Braille Nemzetközi Zongoraverseny második helyezettje lett Moszkvában. 15 évesen játszotta el Vásáry Tamás vezényletével Mozart A-dúr zongoraversenyét a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. 1994-ben vették fel a Bécsi Zeneakadémiára, majd elnyerte a torontói Royal Conservatory of Music ösztöndíját. Érzékeny lelkű, kultikus művész, akit hatalmas rajongótábora kísér el, bármerre koncertezzék is a világban.

A két tehetség 2015-ben a Varnus Xavér Balatoni Zenei Fesztiválon lép fel közösen. 2015. augusztus 15-én a Köveskáli Református templomban kerül megrendezésre TÖRŐCSIK MARI és ÉRDI TAMÁS Chopin és Pilinszky estje. Jegyvásárláshoz kattintson ide!

A fesztivál keretein belül Varnus Xavér is koncertet ad, de fellép Szakcsi Lakatos Béla is és jazz koncertek is lesznek. Részletek lentebb a kapcsolódó cikkekben.
 

• RÁNKI DEZSŐ, KLUKON EDIT ÉS RÁNKI FÜLÖP háromzongorás Bach-hangversenye ...
• Varnus Xavér Balatoni Zenei Fesztivál 2015-ben Köveskálon - Jegyek és ...
• Budavári Palotakoncert 2015-ben a Budai Várban - Jegyek és fellépők itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022