Videó a "megbillent" Balatonról! Videó itt!

Kelt: 2020.02.10 Kovács Gergely

Videó a Akár 130km/órás széllökés is lehet. A Ciara a legerősebb vihar a térségben 2013 óta. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tette közzé a Facebookján a következőket. A vihar a Balatont is megbillentette!

Megbillent a Balaton víztükre, írja az MTI.

"Elérte a Balaton térségét is hétfőn az a ciklon, amely a napokban lecsapott Nyugat-Európára. A helyenként óránkénti 100 kilométeres szél megbillentette a Balaton víztükrét: a legmagasabb, 154 centiméteres vízszintet a vizugy.hu adatai szerint Balatonfűzfőn mérték délben, a legalacsonyabb, 63 centimétereset két órával később Keszthelyen.

A Balaton hajnalban mért átlagos vízállása 112 centiméter a siófoki vízmércéhez viszonyítva. A tó vízszintje 13 órakor mutatta a legnagyobb kilengést egy időben: 82 centiméter volt a különbség a keleti és a nyugati végében mért adatok között.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI megkeresésére elmondta, bár az erős ciklonnak csak a széle érintette Magyarországot, hétfőre virradóra megerősödött, majd viharossá fokozódott a Dunántúlon a délnyugati szél. Főként a Balatonnál alakult ki erős szélvihar, itt mérték az országban a legnagyobb széllökéseket kora délutánig: Sümegen óránként 103, Siófokon 102 kilométeres erősségű volt a szél." -írja az MTI

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebbookon tette közzé a következőket:
"A Ciara fákat csavarhat ki a földből, vezetékeket szakíthat le, megrongálhatja a házak tetőszerkezetét, közlekedési zavarokat és akadályokat idézhet elő, ezért fontos, hogy készüljünk fel és tudatosan védekezzünk az erős széllökések ellen:

- zárjuk be a nyílászárókat,
- vigyünk be a házba minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat,
- áramtalanítsuk az elektromos berendezéseket, készüljünk fel egy esetleges áramszünetre,
- ne hagyjuk felügyelet nélkül a gyerekeket és a betegeket,
- valamint ha tehetjük, ne menjünk ki a szabadba.

Ajánlónk után folytatódik a cikk!
Ajánló! 
Budapestre jön a Bodies 2.0 kiállítás! Részletek és itt!

Ha mégis a szabad ég alatt ér minket a szélvihar, viselkedjünk nyugodtan és körültekintően: keressünk védett, stabil helyet (épületeket és aluljárókat), kerüljük a fákat, védjük a szemünket, az erős széllökések ellen pedig oszlopba vagy kerítésbe kapaszkodjunk. A kisgyerekeket fokozottan védjük a széltől. Hagyjuk el járművünket, mert bentről csak korlátozottan érzékelhetők a fenyegető veszélyek (például egy fa dőlése). Ne közelítsük meg se a leszakadt vezetékeket, se az állatokat, mert a viharban viselkedésük kiszámíthatatlanná válhat.

Veszélyhelyzet, baleset és viharkárok esetén haladéktalanul hívjuk a mentőegységeket a 112-es telefonszámon! Töltsed le az ingyenes Életmentő alkalmazást! Részletek itt!


A fényképet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videócsoportjának fotóriportere, Szabadi Bálint tűzoltó zászlós készítette. Forrás: https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos

OSZD MEG A HÍRT A BARÁTAIDDAL IS!

A cikk alatt további érdekességeket találsz. Többek között a kedvezményes Állatkerti belépőről, a Korona vírus kapcsán kiadótt WHO tanácsokról és sok másról.

A vihar még a Balatont is"megbillentette" Videó itt!

INGYEN csúszdajegy, szauna és féláras belépők várnak az ország fürdőiben 1 napig! Részletek itt!

 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Valentin napi ajándékok, ajándék ötletek és programok!
Hova vigyem? Mit vegyek? Minden Valentin napi kérdésre igyekszünk válaszolni az ötleteinkkel.
Nikola Tesla musical 2020-as turné - Jegyek és helyszínek itt!
Nikola Tesla - Végtelen energia musical országos turné 2020-ban - Jegyek és helyszínek itt! Budapest, Szekszárd, Fertőrákos, Tokaj....
Demjén Ferenc koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek!
Demjén Ferenc koncert turnéja 2020-ban Indulj, új csodákat látni… a címmel Győr, Sopron, Tatabánya, Pécs, Miskolc, Eger, Szeged, Debrecen, Szolnok, Székesfehérvár Sportcsarnokaiban biztosan látható lesz! Jegyek itt!
Zorán koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek itt!
Zorán koncertezik 2020-ban Budapest, Budaörs, Baja, Szekszárd, Vecsés, Tatabánya koncerttermeiben. Jegyek és Zorán turné helyszínek itt!
Eddig nem látott Banksy képet is kiállítanak Budapesten!
Eddig nem látott Banksy képet is kiállítanak Budapesten!
Ketten 1 áráért mehettek 3 napig az Állatkertbe!
Féláron látogatható 3 napig a Fővárosi Állatkert. Az ajánlat nem csak gyerekekre érvényes. Azonban feltétele is van a kedvezménynek, de a feltétel szinte semmiség.
Bodies 2.0. - A bennünk élő univerzum test kiállítás 2020-ban Budapesten - Jegyek itt!
Új Bodies kiállítás nyílik 2020. februárjában Budapesten a Bálnában. A Bodies 2.0. A bennünk élő univerzum kiállítás 200 preparált szervet és egész testet mutat be. Szorosan a tárlathoz kapcsolódik majd egy speciális greenbox fotósarok, és ...
A Magyar Vöröskereszt tanácsai a korona vírus kapcsán!
A Magyar Vöröskereszt pár hasznos tanácsot tett közzé az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK