Anasztázia balett a Royal Opera House előadása a Pesti Vigadóban - Jegyek itt!

Kelt: 2016.09.03 kovacsad

Anasztázia balett a Royal Opera House előadása a Pesti Vigadóban - Jegyek itt! Natalia Osipova főszereplésével kerül színpadra Kenneth MacMillan egyik első alkotása az Anasztázia balett.

2016. november 2-án élő közvetítésben látható a Royal Opera House Anasztázia balett előadása a Pesti Vígadóban. Kenneth MacMillan egész estét balett produkciója egy lenyűgöző történetet mutat be indentitáskeresésről, az Orosz Forradalom viharos korszakának árnyékában

Egy identitás válsága, egy ország forradalma – balett előadás a XX. század egyik legnagyobb történelmi rejtélyéről, amely titkára csak nemrég derült fény. Az orosz forradalom tetőfokán, 1918-ban a cári Romanov családot kivégezték, ám évekkel később felbukkant egy fiatal nő, és úgy tűnt, ő lehet Anasztázia nagyhercegnő, a gyilkosság egyetlen túlélője. Ekkora sokan feledni akarták már a cári család lemészárlását és vele az egész forradalmat, és hinni kezdtek abban, vagy legalábbis remélték, hogy a nagyhercegnő – és vele együtt a régi világ egy kis része – valóban visszatérhet. 

Az Anna Andersonként ismert nő azt állította magáról, hogy ő Anasztázia, és sok testi adottsága alá is támasztotta ezt, ám furcsa módon képtelen volt emlékezni a múltjára. Ezért végül szélhámosnak bélyegezték, és elmegyógyintézetbe került.

Az Anasztázia egyike Kenneth MacMillan első alkotásainak, amit a Royal Ballet igazgatójaként a 70-es években színpadra vitt. Ekkoriban, mint sokan mások, ő maga is elképzelhetőnek tartotta, hogy Anna Anderson lehet az elveszett nagyhercegnő. A szólótáncost komoly pszichológiai kihívás elé állító balettelőadás drámai módon mutatja be Anna identitáskeresését, amelyben összemosódik az álom és az emlékezet. Anna a mai napig talán a legismertebb "történelmi bulvárhős" bár legendájáról végül egy DNS teszt rántotta l a leplet.

Csajkovszkij és Bohuslav Martinů zenéje kíséri végig a történetet, a cári család kivégzéséhez vezető eseményeken, majd Anna álomszerű emlékfoszlányain. E ritkán játszott balett különleges alkalmat kínál egy nagy XX. századi koreográfus korszakalkotó művének megismerésére.

Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Vezényel: Simon Hewett

Anasztázia / Anna Anderson: Natalia Osipova
Mathilde Kschessinska: Marianela Nuñez
Kshchessinska kísérője: Federico Bonelli
A Férj: Edward Watson
Raszputyin: Thiago Soares
Alexandra Fjodorovna cárnő: Christina Arestis
II. Miklós cár: Christopher Saunders

Felhívjuk a nézők szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítik!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Sukhishvili Grúz Állami Népi Együttes 2016-os turné Magyarországon - Jegyek és helyszínek itt!
2016-ban a Sukhishvili Grúz Állami Népi Együttes turnézik hazánkban. Nagykanizsa, Szombathely, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Eger, Dunaújváros, Sopron,Szekszárd, Pécs, Budapest, Szeged, Debrecen közönségét fogják elkápráztatni 70 éves ...
Csajkovszkij Anyegin balettje a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!
Csajkovszkij Anyegin balettje a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!
A hattyúk tava balett 2017-ben Magyarországon - Jegyek itt!
A hattyúk tava balett 2017-ben Magyarországon a Szentpétervári Balett előadásában. Jegyek itt!
Edvin Marton - Diótörő látványshow az Arénában - Jegyek itt!
A Cirque De Monte Carlo és Edvin Marton egy kivételes show-t alkotott meg, a Diótörőt, mely egy csodálatos ötlet különleges megvalósítása. 2016. december 19-én és 20-án a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.
A Notre Dame-i toronyőr musical Szegeden - Jegyek a 2017-es bemutatóra itt!
A Budapesti Operettszínházzal közösen mutatják be a Disney A Notre Damei toronyőr musicaljét a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2017. augusztus 11-én Veréb Tamás, Muri Enikő, Vágó Bernadett, Szabó P.Szilveszter, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, ...
Ingyen kávézhatunk 1 napig! A kávézók országos listája itt!
Az ország több kávézójában is ingyen kávét kaphatunk 2018. március 21-én a Julius Meinl által a Költészet Világnapja alkalmából indított, rendhagyó kezdeményezés részeként.
Ezek lesznek 2018-ban a legjobb koncertek és showk!
Queen musical, Mamma Mia turné, Kung fu show, ír sztepptánc, Enrique Iglesias, illuzionisták, és számos sztár vár minket 2018-ban az Arénában és országszerte!
Két hétre INGYENES lesz a Szépművészeti Román csarnoka!
Több mint hetven év után először lesz látható a Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnoka.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK