Anasztázia balett a Royal Opera House előadása a Pesti Vigadóban - Jegyek itt!

Kelt: 2016.09.03 kovacsad

Anasztázia balett a Royal Opera House előadása a Pesti Vigadóban - Jegyek itt! Natalia Osipova főszereplésével kerül színpadra Kenneth MacMillan egyik első alkotása az Anasztázia balett.

2016. november 2-án élő közvetítésben látható a Royal Opera House Anasztázia balett előadása a Pesti Vígadóban. Kenneth MacMillan egész estét balett produkciója egy lenyűgöző történetet mutat be indentitáskeresésről, az Orosz Forradalom viharos korszakának árnyékában

Egy identitás válsága, egy ország forradalma – balett előadás a XX. század egyik legnagyobb történelmi rejtélyéről, amely titkára csak nemrég derült fény. Az orosz forradalom tetőfokán, 1918-ban a cári Romanov családot kivégezték, ám évekkel később felbukkant egy fiatal nő, és úgy tűnt, ő lehet Anasztázia nagyhercegnő, a gyilkosság egyetlen túlélője. Ekkora sokan feledni akarták már a cári család lemészárlását és vele az egész forradalmat, és hinni kezdtek abban, vagy legalábbis remélték, hogy a nagyhercegnő – és vele együtt a régi világ egy kis része – valóban visszatérhet. 

Az Anna Andersonként ismert nő azt állította magáról, hogy ő Anasztázia, és sok testi adottsága alá is támasztotta ezt, ám furcsa módon képtelen volt emlékezni a múltjára. Ezért végül szélhámosnak bélyegezték, és elmegyógyintézetbe került.

Az Anasztázia egyike Kenneth MacMillan első alkotásainak, amit a Royal Ballet igazgatójaként a 70-es években színpadra vitt. Ekkoriban, mint sokan mások, ő maga is elképzelhetőnek tartotta, hogy Anna Anderson lehet az elveszett nagyhercegnő. A szólótáncost komoly pszichológiai kihívás elé állító balettelőadás drámai módon mutatja be Anna identitáskeresését, amelyben összemosódik az álom és az emlékezet. Anna a mai napig talán a legismertebb "történelmi bulvárhős" bár legendájáról végül egy DNS teszt rántotta l a leplet.

Csajkovszkij és Bohuslav Martinů zenéje kíséri végig a történetet, a cári család kivégzéséhez vezető eseményeken, majd Anna álomszerű emlékfoszlányain. E ritkán játszott balett különleges alkalmat kínál egy nagy XX. századi koreográfus korszakalkotó művének megismerésére.

Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Vezényel: Simon Hewett

Anasztázia / Anna Anderson: Natalia Osipova
Mathilde Kschessinska: Marianela Nuñez
Kshchessinska kísérője: Federico Bonelli
A Férj: Edward Watson
Raszputyin: Thiago Soares
Alexandra Fjodorovna cárnő: Christina Arestis
II. Miklós cár: Christopher Saunders

Felhívjuk a nézők szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítik!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Sukhishvili Grúz Állami Népi Együttes 2016-os turné Magyarországon - Jegyek és helyszínek itt!
2016-ban a Sukhishvili Grúz Állami Népi Együttes turnézik hazánkban. Nagykanizsa, Szombathely, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Eger, Dunaújváros, Sopron,Szekszárd, Pécs, Budapest, Szeged, Debrecen közönségét fogják elkápráztatni 70 éves ...
Csajkovszkij Anyegin balettje a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!
Csajkovszkij Anyegin balettje a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!
A hattyúk tava balett 2017-ben az Operaházban - Jegyek itt!
A hattyúk tava balett 2017-ben ismét az Operaházban Budapesten. Jegyek itt!
Edvin Marton - Diótörő látványshow az Arénában - Jegyek itt!
A Cirque De Monte Carlo és Edvin Marton egy kivételes show-t alkotott meg, a Diótörőt, mely egy csodálatos ötlet különleges megvalósítása. 2016. december 19-én és 20-án a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.
A Notre Dame-i toronyőr musical Szegeden - Jegyek a 2017-es bemutatóra itt!
A Budapesti Operettszínházzal közösen mutatják be a Disney A Notre Damei toronyőr musicaljét a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2017. augusztus 11-én.
Koncertek és rendezvények a 2017/2018 évadban Budapesten a Papp László Sportarénában! Jegyek itt!
Lindsey Stirling, Cesar Millan, a Violetta Live sztárja, az Alexandrov együttes, James Newton Howard koncertezik Budapesten és számtalan kiállítás, show, találkozó várja a közönséget az Arénában 2017-ben!
Jégpályák éjszakája 2017 - Jégpályák listája itt!
Második alkalommal rendezik meg a Jégpályák Éjszakáját 2017. január 21-én szombaton este.
Ezek a világsztárok adnak koncertet 2017-ben Magyarországon!
José Carreras, Linkin Park, Robbie Williams, Dire Straits, Harlem Globetrotters, Green Day, Imagine Dragons, John Williams, James Newton Howard és még számos világsztár Budapestre érkezik.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK